💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 9 (30.10 - 06.11)

• 138 573
  • 3 027
  •   1
Отговори
# 990
Има приятелка от 8-9 месеца, която учи в София, той е в Сандански, виждат се не толкова, колкото му се иска, но се надява връзката им да продължи. Разказа как е пробил да стигне до САЩ, първата година не е успял, втората благодарение на твърдоглавостта си е успял във второразряден университет /за плуването/. Два семестъра, и се е върнал, бил е в Централна Източна Америка, не му е допаднало /метеорологичните условия основно/. Трябвало е да се съобразява с много неща, налагало му се е да учи неща, които не са го интересували. В момента също не е записал виШо в България, предпочита да изкара някакъв индивидуален курс, от който да има полза и да му позволи да се развива.

Добре, това не щял, онова отказал, друго почнал. В ей такива истории винаги ми липсва един много важен елемент - с какво аджеба си изкарва прехраната към днешна дата???   

Ивка - много гаден глас. Изтърпях я само 6 минути.

# 991
  • Стара Загора
Ще си изчакам багънцето в Надкаст. Все някога ще им изтекат договорите. Тази подигравка няма как да я подкрепя с гледане. Благодаря на Жабче, че ми задоволи любопитството.
И аз така !
Безкрайно благодаря, Жабче !
..... P.S.  Сега видях, че и други са писали за подкаста -Merry An . Благодаря на всички , които са си направили труда да опишат тук, каквото са чули и видяли !!!

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 07:53 от wanconboy

# 992
Рядко млад човек е ориентиран и заработва някаква професия бързо и веднага. Повече се лутат. Пробват да учат, работят някакви временни работи, сменят посоката понякога повече от веднъж. От някаква работа се издържат, живеят при родители и т.н.
Ще си намери място под слънцето и Радко, не го мислете, инак си е добро дете.
Отделно, че състезателно спортуващите принципно са отдадени докато са състезатели на спортната кариера. По правило тя взима, не дава кой знае какво, т.е. не се заплаща, освен, ако нямаш безобразен спонсор. И посветилите се, в края на кариера и при приключване попадат малко в нищото, защото денонощно всъщност са тренирали, без да се огледат в света около тях. Иска се малко време за пренастройка и за избор какво следва.

# 993
  • София
И аз се дразня от това допълнително драматизиране - не от играчите, от водещи/продукция, на тегави ситуации. Манатарков и без това страда, явно си е емоционален, за раздялата със сините - Димо с траурен глас му казва "Сега трябва да свалиш знамето", и той съвсем се разкисна. И пускат съответната тежка музика. Още сеир, ясно ми е, ама тормозят играчите.
Не че не ми е малко странно чак такова вживяване, все пак не предаваш род и родина, но явно хората там виждат нещата по-различно.

# 994
  • Sofia
Изкривена реалност, която подсилва емоциите, предполагам.

# 995
Има приятелка от 8-9 месеца, която учи в София, той е в Сандански, виждат се не толкова, колкото му се иска, но се надява връзката им да продължи. Разказа как е пробил да стигне до САЩ, първата година не е успял, втората благодарение на твърдоглавостта си е успял във второразряден университет /за плуването/. Два семестъра, и се е върнал, бил е в Централна Източна Америка, не му е допаднало /метеорологичните условия основно/. Трябвало е да се съобразява с много неща, налагало му се е да учи неща, които не са го интересували. В момента също не е записал виШо в България, предпочита да изкара някакъв индивидуален курс, от който да има полза и да му позволи да се развива.

Добре, това не щял, онова отказал, друго почнал. В ей такива истории винаги ми липсва един много важен елемент - с какво аджеба си изкарва прехраната към днешна дата???   

На 19 е завършил средно, една година е пропуснал, две е бил в САЩ, сега е на 22. => Още не си изкарва хляба.

# 996
  • София
Като балерина от музикална кутийка. 😂

# 997
  • София
Краската как разбра, че Мастагаря и Белия зъб нещо са договаряли отново? Довечера ще е интересно как ще запали моторетката Simple Smile Следващият на бесилото изглежда. Даже преди Виктория.

# 998
Дунев не ми е света вода ненапита, защото реши да отговори най-накрая. Той самия пращаше Мастагара с думите-да станел по-уверен. Те го смазаха от битки-да станел уверен. Мишо го захранват, Дунев пазят за среща с щерката, сал един Благо дайте да гърчи, щото им изглежда неуверен ли? Айде де.
Иначе, да, не е нужно да си вечно на контра на Мартин, за да реагираш. Мълчанието понякога също е реакция. Да виждаш, и да си мълчиш, защото така държиш в неведение и самия Мартин, че усещаш какъв е и каква машинация прави. Не е велик стратег Мартин, много вижбдат прекрасно какво точно прави, но мълчанието е, защото на конкретния етап имат изгода да си трайкат. И Дунев, и Оряшкова (ма моля ви, спрете да я наричате ОрЕшкова някои) са ми в тази графа.

ПП. Иначе по темата кой как се издържа. Радко е малък,едва завършил реално. Такива като него, т.е. активни състезатели с картотека към съответната федерация, най-често от липса на други възможности, а и нужда от време както писах за пренастройка, записват едно НСА да тече, с треньорски профил. Не всички, но повечето.

# 999

На 19 е завършил средно, една година е пропуснал, две е бил в САЩ, сега е на 22. => Още не си изкарва хляба.
Все още е млад , така, че няма да питам с какво се изхранва. Обаче подчертаното горе за мен го вкарва в една категория млади хора, които считат , че в живота могат да се съобразяват и вършат  само с нещата , които са им интересни и приятни и най-вече да имат полза. За мен това е безотговорност . Звучи ми като тези бащи които много искат бебе- ама да не реве, да не им разваля рахата и някой друг да върши неприятната работа с отглеждането му . Просто пример житейски за нагласата, не твърдя , че ще стане такъв, живота ще го очука
А и да си призная честно , като видя малко бяла агънце до врял  политик , си мисля, че  това е  или закуската му , или си е вълче в агнешка кожа Grinning

# 1 000
  • Някъде там...
Рядко млад човек е ориентиран и заработва някаква професия бързо и веднага. Повече се лутат. Пробват да учат, работят някакви временни работи, сменят посоката понякога повече от веднъж. От някаква работа се издържат, живеят при родители и т.н.
Ще си намери място под слънцето и Радко, не го мислете, инак си е добро дете.
Отделно, че състезателно спортуващите принципно са отдадени докато са състезатели на спортната кариера. По правило тя взима, не дава кой знае какво, т.е. не се заплаща, освен, ако нямаш безобразен спонсор. И посветилите се, в края на кариера и при приключване попадат малко в нищото, защото денонощно всъщност са тренирали, без да се огледат в света около тях. Иска се малко време за пренастройка и за избор какво следва.
Абсолютно подкрепям, аз също съм родител на плувец! Изключително ангажиращ спорт, иска много лишения, както от детето, така и от семейството. В юношеска възраст вече се плува двуразово, има фитнес, много и продължителни лагери. Повечето деца отиват в спортно училище, защото е много трудно да се съчетават учене на високо ниво и плуване. Няма време за излизане, разтакаване,  социалните контакти са предимно с плувци. Предполагам, че Радо е завършил спортното училище в Сандански, имат много хубаво такова там. За отбелязване е, че в града им няма закрит спортен басейн. Тренират на открит басейн с минерална вода целогодишно! А от този град са излезли страхотни състезатели.
Радо каза, че работи. Не спомена какво, може би семеен бизнес имат. Посещава курсове, за да учи каквото му е интересно, чете много, в това число книги за самоопознаване и самоусъвършенстване. Мечтае да стане шампион на 1000 м на лед, така го каза, подозирам че е пак плуване в ледени води.
Питаха го кои събития са го накарали да покаже емоция, спомена две - когато е станал рекордьор на Гинес и когато за малко не се е класирал на европейско първенство, покрил е норматива седмица след крайния срок и от федерацията не са му позволили да участва.

Пристрастна съм, признавам, покрай плуването, а и се радвам, че този спорт развива подобни качества и у дъщеря ми. Много се промени и то в положителен смисъл.

# 1 001
  • SF
Автокоректорът много дразнещо ми я поправя на ОрЕшкова. Връщам се, поправям, но накрая отново ме е издебнал и е станала Орешкова.
Ако забележиш, в един и същи мой пост името се появява и в двата варианта - забелязан и упорито променян от мен и незабелязан вариант. Сори. Старая се, но и бързам. Грешката е техническа, не е моя и не влагам нищо в това Орешкова.

# 1 002
  • Пловдив
Струва ми се, че анонса за идния епизод е в следствие на загуба на първа елиминационна игра.
Паднали са и Дунев се опитва да сипе вината към Мартин.
Ама змия по гръб пада ли?!
Инак Виолета от саботаж на саботаж, очевидно беше, че искаше Денислава да отиде на Резиденция, за да не я мисли гладна ли е, жадна ли е.
Поздравявам Благо за решението, което взе.

# 1 003
  • Пловдив
Искам Мастагар с К&К, не че ги харесвам. Искам истинска интрига и Вила /+белозъбите / вън, ама позорнооо
И аз искам да махнат тези двамата,но ще е доста трудно.
Иначе много се надявам и ще стискам палци М да се присъедини към К К .

# 1 004
ааа, не си ти сякаш, друг ми се наби в очите с Орешковата Simple Smile

Аз не съм пристрастна, като родител на плувец. Може бих/или съм била някога, когато моят плувец е бил ученик и съм се раздавала и аз на макс и съм инвестирала време и средства. Ясно виждам Радко като темерут и често виждам такива в спортните среди в края на кариерата. Както казах, спорта взима. Понякога невидимо, прикрито зад това какво дава-дисциплина, увереност (ако побеждаваш) и труд.

Общи условия

Активация на акаунт