💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 9 (30.10 - 06.11)

• 138 685
  • 3 027
  •   1
Отговори
# 1 605

Сит лъв показва нокти!   Simple Smile
Момчил е абсолютен господар на терена във всичките племена, в които е пребивавал. Само неговият глас се чува, безапелационно заповядва, взима и налага решения. Това е много хубаво, когато решенията ти са правилни и водят отбора до успех /капитанската със запомнянето/, но при Момчил се случва и да не са правилни /битката при Амазонките, непосредствено преди телефонгейт или снощната битка/.
При Рълев и Мартин коефициентът на успеваемост е по-добър.

# 1 606
Страхотно плуване снощи. Жалко, че беше без Радо. Тези битки чаках цял сезон.
Благо ще се окаже, че не е това, което е. Възможно е да се прави повече на наивен и да играе маскарад.
Не си обяснявам защо, но не ме дразнят никак Виолета и Мартин. Поне не толкова, колкото Слипчо от 4 сезон. Даже искам Калоян да си замине преди Крум. Толкова да е безполезен и неможещ.
Очаквам ДЪнев да бие, въпреки, че не заслужава.
Доста се снишава до сега. Но, започнаха да го вадят на повърхността от светата продукция.
Момчил - феноменален, отново.

# 1 607
Поведението на Марто какво да го коментирам. То и тялото му крещи колко е нервен и агресира. То не е клатене на крака и тактуване нервно, то не е мачкане на ръце. Агресиращо е и изискването му в стил-чакам отговор, все едно са му длъжни да му се обясняват жертвите му.

Който не е имал вземане-даване с такъв типаж, т. нар. нарцисист, той не знае как това поведение работи. И виждам, че при почти всички работи. Само много силните характери и твърде свободните личности, както и хора в досег с такива като Мартин и успешно дистанцирали се, биха му били контра от самото начало.

Племето до тук го мисли за обикновен, нормален, но по-хитър, умен и по-сприхав човек. А истината е, че това е далеч от реалността. Мартин има поведенческо, да не кажа психично отклонение. Но все пак го виждат какъв е и на следващ етап биха го зарязали, ако обстоятелствата са благоприятни за това. Никой не иска да си навлече отмъстителността и жестокостта на Мартин, която ще продължи и извън игрите. Така като гледам, може би Мишо би бил перде в определен момент. Тодй бидейки скорпион, с много малко неща можеш да го уплашиш и то само ако ножа опре до кокала. И то в буквален смисъл. Ще бъде интересно при сините. Най-предвидими са Оряшкова, която трябва да си ходи и Дунев (също). От Момчил очаквам неочаквана стратегия, ако му разрешат да я разгърне. В стил О'Хенри.

При Гладиаторите обаче миже да е много по-интересно. Лично на мен ми омръзна от Виолета и искам да я видя да си ходи час по-скоро. По една проста логика не виждам как при втора поредна елиминация ще има хъса да победи и искам да видя това, за да видя и Денислава да си подвие опашката и да увяхне скорострелно извън игрите като една от последните преди сливането или от първите след. Приветствам да останат само силни играчи! И във финалната осмица виждам Вики, за пръв път. Някак успя да играе така, че просто да си пази гърба. Същевременно е достатъчно мотивирана и не я е страх от игрите. Теди ще си ходи скоро и тя.

Много любопитен би бил червен съвет тази седмица, но:

Ако е тази - както казахте, Ралица ще предложи купуване на гласове, никой няма да си купи. Ако остави Мастагара за последен, като най-нов да се ориентира във вота, той би могъл да прати Виолета на елиминация. Реално той няма нищо против никой друг.

Обаче ако се запазят до следващата седмица, отношенията биха се разгънали по-интересно там или Вили съвсем ще окапе и заслужено ще бъде пратена на елиминация от мнозинството гласове, а Мастагарич излиза чист и сух пред коалицията на Рълев за момента (което той иска - да се хареса на всички).

И същевременно сините биха се изяли на още един съвет, за да ускорят и катализират повече разкриване на карти там.

Освен това, Марто трябва да се чуе с дъщерите си и това става винаги на съвет. Освен това май не са пропускали съвет без този разговор, отлагането е било само поради липса на съвет. Може да се вземе за спойлер това.

# 1 608
  • SF
Мартин направо обезумя като видя Мастагарков при червените и още повече като се разбра за тайните му завери Laughing Такъв като него само Стрина може да го превъзпита, така ми се иска да й падне някъде, ще го скълца на салата Laughing /то тя го беше скълцала де, ама ни го върнаха/. Има още какво да показва Стрина, нищо, че в момента се изживява като "куц кон" Laughing

Мартин направи всички приятели, за да може да тъпче по-лесно по Мастагарков.
Сега трябва да си намери един от приятелите си, с когото да прави същото като с Мастагарков.
Не че му е проблем. Видя се, че не му трябва много време. Но как под ягодите това ще изглежда за имиджа му.
Дени колко услужливо се смее на всяка една негова дума. Тя направо го боготвори. Повече и от Благо му се е предала.
И пак да кажа - има едно свободно място за спане до Мишо в мъжка спалня.

# 1 609
  • София
Според мен Благо си е наивен, просто се оказа, че има и други качества, които му помагат. Сам потърси Мартин да се помиряват, отново в ролята на отритнато куче; беше много зарадван от нещата, които му обеща Мартин, старейшина завинаги и т.н. Затова така се разстрои от предложението на Димо, защото си представяше хубавия живот занапред в синьото племе. И според мен са го пообработвали зад кадър, та да види плюсове в преместването си (което беше плюс и за сценария, естествено).

# 1 610
  • Варна
Ако червените са на съвет, продукцията ще изпорти, че Мастагарков има повечко гласове и елементът на изненадата ще се изгуби. Не е фаворит на предаването той, няма да му позволят да си гради игра.

# 1 611
  • SF
Разбира се, че въпреки колебанието, Мастагарков е бил насочен към новото племе.
Както е бил попитан да каже пред строя какъв е планът на Мартин за Дунев.
Не са излъчени въпросите на водещите, кратък разговор, в който водещите целенасочено задават въпроса: Мартин, какво мислиш за решението на Мастагарков да смени племето си, след като детронира техния капитан Радо? (това е и леко към Мишо)

Днес Димо ще се изкрещи пред всички участници и пред всички зрители: Мартин срещу Мастагарков. До вчера братя, днес смъртни враогове!
Това си е явно и преднамерено настройване и (до)насяване на омраза от страна на редакторите.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 14:44 от Esmee

# 1 612
Мартин е в пъти по-неприятен от Виолета. Изобщо, ако Виолета не беше нападала Цвети, покрай Мартиновите изблици щях да я забравя. Освен това, за Виолета съм по-склонна да намеря оправдание. А Мартин до такава степен ми е неприятен, че като му чуя гласа и спирам да слушам.

Момчил ме подразни с предлагането си за номиниране, както и преди това в някакъв синхрон, когато обясняваше, че ще ходи на елиминации и ще се връща, и ще побеждава всеки, и ще бие всеки... ама аз така и не изпитах всенародната любов към него.
А Васко, чието ранно напускане натъжи много зрители, ми беше откровено антипатичен. Признавам, на много първосигнално и елементарно ниво - заради брадата му. Не искам да си представям колко щеше да брадяса, ако беше стоял по-дълго време. Допускам, че можеше да ми хареса в един момент и щях да му дам шанс, но не му остана време.

От Мишо не съм разочарована, защото нямах големи очаквания. Хубав е, ама с хубост на лошо момче, и плува прекрасно. Толкова. Иначе е съвсем дете още, не успява да прецени хората, опитва се да бъде със силните, отделно и съвсем нормално има някаква връзка с Денислава и Никол, като с Никол я предава до някаква степен към Дунев. Да не забравяме, че за него беше много тежко да не види Радо.

Много ме е яд за Дунев, изключително много. Разбирам, че за много зрители е удоволствие да гледат недостойното му поведение и да го развенчаят като голям спортист с думите "олимпиец, ама мишок", но на мен ми е криво, особено като гледам как играе на терен. Същата работа е и Оряшкова. Не искам да гледам спортисти от техния ранг в други сезони.

Мастагарков по сценарий трябваше да се обърне преди играта към Мартин, за да развихри съвсем гнева му.

Мисля, че Крум предложи да промушат въжетата през дупките на кубовете и така да направят конструкцията по-трудна за разваляне.

# 1 613
За въжетата не стана ясно кой ги е предложил, но пък се показа, че Рълев е бил против тази стратегия и като Мастагарков е почнал да нанизва, го е спрял. Hug

# 1 614
  • SF

Много ме е яд за Дунев, изключително много. Разбирам, че за много зрители е удоволствие да гледат недостойното му поведение и да го развенчаят като голям спортист с думите "олимпиец, ама мишок", но на мен ми е криво, особено като гледам как играе на терен. Същата работа е и Оряшкова. Не искам да гледам спортисти от техния ранг в други сезони.

Абсолютно същото мисля и аз. Не мога с кеф да ги нахейтя.
Градя си кумири сред спортистите, певците и актьорите и се настройвам с други очаквания. Когато разбера, че и те са хора, изпитвам някакво неудобство от постъпките им.
За мене Радостин е по-популярен от Оряшкова. Към нейния спорт нямам отношение. Радостин го харесвах заради постижението му. Малко българи успяват да станат първи в света.

# 1 615
Скрит текст:
Мартин е в пъти по-неприятен от Виолета. Изобщо, ако Виолета не беше нападала Цвети, покрай Мартиновите изблици щях да я забравя. Освен това, за Виолета съм по-склонна да намеря оправдание. А Мартин до такава степен ми е неприятен, че като му чуя гласа и спирам да слушам.

Момчил ме подразни с предлагането си за номиниране, както и преди това в някакъв синхрон, когато обясняваше, че ще ходи на елиминации и ще се връща, и ще побеждава всеки, и ще бие всеки... ама аз така и не изпитах всенародната любов към него.
А Васко, чието ранно напускане натъжи много зрители, ми беше откровено антипатичен. Признавам, на много първосигнално и елементарно ниво - заради брадата му. Не искам да си представям колко щеше да брадяса, ако беше стоял по-дълго време. Допускам, че можеше да ми хареса в един момент и щях да му дам шанс, но не му остана време.

От Мишо не съм разочарована, защото нямах големи очаквания. Хубав е, ама с хубост на лошо момче, и плува прекрасно. Толкова. Иначе е съвсем дете още, не успява да прецени хората, опитва се да бъде със силните, отделно и съвсем нормално има някаква връзка с Денислава и Никол, като с Никол я предава до някаква степен към Дунев. Да не забравяме, че за него беше много тежко да не види Радо.

Мастагарков по сценарий трябваше да се обърне преди играта към Мартин, за да развихри съвсем гнева му.

Мисля, че Крум предложи да промушат въжетата през дупките на кубовете и така да направят конструкцията по-трудна за разваляне.
Браво на Крум тогава, страхотна идея наистина Grinning

Защото наистина се видя, че Виктория много добре си се промушваше, когато въжетата я спряха.

Крум с въжетата през кубовете, Мастагарков със затягането им и прехвърлянето на възлите най-отзад, Рълев с това препятствията да са на самия вход - и тримата заслужаваха да бъдат похвалени за идеите си, а не само Рълев да бъде изкаран големия мислител.

# 1 616
Аз не разбрах защо е наклонила везните към червените идеята да блокират входа на тунела, а не средата му. Не тия метър-два повече след блокажа попречиха на сините да спечелят; според мен въжето, което гладиаторите промушиха през кубчетата, за да не могат да ги махат, помогна много. Но не разбрах кой го предложи. Иначе доста по-рехава им беше "тапата", а и бяха далеч от хъса на сините в строежа ѝ. Калоянчо особено пак само се въртеше и гледаше.
Точно така, беше просто невъзможно да се махнат кубчетата, защото промушеното въже ги държеше и беше трудно за махане. Старейшините дори не се опитаха да го направят, това ги забави, а не затварянето на входа.
Мастагарков даде тази идея, после в синхрона Крум я обясни.
След пъзела на елиминацията и сред снощната битка все повече си мисля, че не толкова глупав Благо.
Просто има беден речник и няма дар слово, затова не може да обясни позицията си и такива отракани и опитни в скандалите, като Вили и Мартин лесно го затапват и го карат да изглежда глупаво.
Не казвам, че е много умен, но категорично не е глупав. Но е доста наивен, това е факт.

# 1 617
Цвети и Радо по Нова

# 1 618

Най-много ме дразнят изразите „от ден едно“ и „изигра ми лоша шега“ и производните му.

"от ден едно" ми е меденка любимка сред тъпизмите.

# 1 619
  • SF
Радо и Цвети са в На кафе.
За Радо плуването е като ходенето. От 5-годишен плува.
За Цвети проблем е бил гладът. За Радо не е кой знае какво предизвикателство. Видял е, че щом другите се справят, значи и той може. Изненадал се е от себе си. Най-силният му момент е бил, когато е разбрал, че брат му е гладувал толкова много на Чистилището.
Най-силният му момент след корекция от Гала бил, когато издърпал сам лодката с плуване.
Вили го нарочила, не знае защо, че не умеел да изгради отношения с жените. Нищо не каза по въпроса. Не е женомразец, иначе нямало да има приятелка. Показват приятелката му по телевизията. Симпатична е горе-долу, но Радо е по-хубав.
Два семестъра е бил в Щатите. Но България е хубава държава. Малко хора я оценяват, защото не са били навън, за да видят и там какво е. Изключително вредна храна, затлъстяване на населението, което не е неговото нещо. Но има приятели плувци, които ще си останат да живеят в Америка, защото на тях им харесва. Но има значение къде си в Щатите. Той е бил в щата Мисури, където е малко по-изостанало положението.
Фаворити са му брат му и Иван Рълев, на Цвети - може би Момчил.

Общи условия

Активация на акаунт