💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 9 (30.10 - 06.11)

• 138 577
  • 3 027
  •   1
Отговори
# 1 620
Допълвам : Цвети е тренирала плуване като дете, но един път зарязала помощната дъска и щяла да се удави на двата метра. Треньорът я спасил, но ѝ казал повече да не се занимава с плуване (абсолютен кретен). В момента учи 4-ти курс „плакат и рекламен дизайн“ и работи в конна база, давайки уроци по езда.

Радо работи в семейната фирма. Отдавна е искал да участва в такъв формат и когато е станал световен шампион е решил, че няма начин да не го вземат. С брат му отишли на кастингите при Фифо, като Мишо отишъл само за компания, един вид за тренировка, но му препоръчали и той да се запише.

# 1 621
Присъединявам се към изказаното вече мнение в темата, че е пълна нефелност от страна на продукцията, един световен шампион по плуване, че не го пускаха в много битки с плуване. Едва сега се сетиха да има водни битки с много плуване и то две поредни, едва когато вече Радо го няма. Frowning1
Беше естетическо удоволствие да го гледаш как плува. Сещам се битката, в която сам теглеше лодката на Гладиаторите. Красота!
Пропуск, голям пропуск от страна на продукцията. Те наблягат на клюки, скандали и други мурафети сътворени от дуо Злобили. Без да отчитат, че не всички се впечатляват от скандали тип Женския пазар и залагат на сеира и патакламата по селски, вместо да покажат качества на световно ниво.
Ами провинциално мислене и вкус. То да им беше само това с мед да ги намажеш. Rage

# 1 622
Мен ме подразни това самостоятелно изтъкване на Рълев (и от него, и от продукцията) относно тактиката за запълване на тунела. Ралица така го възхвали, сякаш е помогнал на бежанци от войната. Айде, няма нужда.

Тъкмо да го захаресам, и нещо става. Явно няма да ми се получи любов с него Grinning

Доволна съм от Мастагарков, хареса ми (за разлика от Момчил) как всичко си каза за Мартин. Не знам дали е бил подтикван от продукцията, но добре му се получи, убедително и искрено.
И се радвам, че най-накрая показа рога и той. Стига е бил парцал на всеки.

# 1 623
Сони, това с наказанията според мен пък трябва да се сведе до минимум. Това е телевизионен продукт и изчакването на 3-минутно наказание, което може да се ползва всеки, който прецени, че го иска, съсипва състезателния момент от играта. Да не стане така, че участник да пипне халките, да висне на първата, да падне в басейна и да му се полага 3-минутно наказание. След това на гредата, подобно Мастагарков - стъпка, залитане, искам 3-минутно наказание. Следващ елемент плуване: Не мога, Димо, искам наказание. И накрая е минал трасето чистичък и свежичък за 9 минути, докато на опонентът му, макар и с по-ограничени спортни качества, му е отнело 8 минути и половина, за да се разтяга по халките, да си къса мазолите, да плува, колкото може и накъдето може.

Съсипва, ако тези които определят колко да е голямо наказанието не съобразяват. Както в момента. Аз говоря за умен тунинг.
На въпроса ти:  Ако опонента го е взел за 8 минути и половина и после е съсипан и тия 30 секунди преднина не вършат никаква работа за последния елемент, примерно пъзел - значи опонента първо е тъп и второ е физически доста под средното ниво. Ако беше на средно ниво, щеше да го вземе за 3х1минута = 3 минути, нали писах че определянето на наказанието се прави на база средно ниво на участник.
Ако няма друг елемент а това е цялото трасе, тогава участникът с 8 минути и половина просто е победител. Той е доста под средно ниво, но е победил. Другия остава да се тюхка дали не е трябвало някъде да се пробва вместо само да иска наказания. Като пишеш "чистичък и свежичък" имам чувството че не си дочела предложението докрая. А именно по време на наказателните минути  може да е носил тежести насам натам, може да се е провирал в кал, може да е бягал в кръг, да е опъвал ластици и т.н.  има много такива дейности които буквално всеки може да ги върши, но за сметка на умора, неприятни емоции  и т.н.
В един завършен вид на тази идея - може да се окаже, че противниците са минавали по съвършено различни трасета, като всеки си е мислел че избира най-доброто за себе си. Но дали е избрал най-доброто...

# 1 624
Рълев изтъкна, че щом Мастагар се оплаква от бившите му съплеменници, явно и той има вина за тази ситуация. Прав е, но тогава можем да кажем същото и за неговите взаимоотношения с Гатьо. Народния любимец явно е знаел какво говори, когато каза, че Ръльо не се е дефинирал и обособил, каквото и да означава това.

# 1 625
Относно наказанията според мен трябва да измислят някакъв друг елемент за наказание, примерно не можеш да минеш халките, тогава трябва да изкопаеш един дънер, като размера на дънера да бъде различен според елемента на който искаш наказанието, по този начин да изгубиш  не само малко повече време а също и сила.

Относно вчера на Дунев хич не му беше ден, не стига че го номинират а и отгоре на всичко сам трябва да си пере дрехите Laughing Laughing Laughing Laughing

# 1 626
Мен ме подразни това самостоятелно изтъкване на Рълев (и от него, и от продукцията) относно тактиката за запълване на тунела. Ралица така го възхвали, сякаш е помогнал на бежанци от войната. Айде, няма нужда.

Тъкмо да го захаресам, и нещо става. Явно няма да ми се получи любов с него Grinning

Доволна съм от Мастагарков, хареса ми (за разлика от Момчил) как всичко си каза за Мартин. Не знам дали е бил подтикван от продукцията, но добре му се получи, убедително и искрено.
И се радвам, че най-накрая показа рога и той. Стига е бил парцал на всеки.
Харесвам Рълев, любимец ми е и продължава да бъде, но когато започнаха да го хвалят по такъв абсурден и немного коректен начин пред останалите, ми стана неприятно. И той как не успя да си отвори устата, както Момчил няколко пъти направи, и да каже, че заслугата в крайна сметка е на целия колектив и всеки е давал идеи и допринесъл с нещо, вместо да вдига ръка като в първи клас.

В това отношение Момчил е преди Рълев - индивидуалист и лидер е, но оценя и приноса на колектива, което веднага го прави по-симпатичен.

Те двамата плюс Мастагарков са ми фаворитите към момента Grinning Крум е малко след тях.

# 1 627
  • Брюксел / София
Ако червените са на съвет довечера, не мисля че ще е много интересно.
Рълев има 60 гроша и имунитет.
Мастагарков: 150 гроша + още 2 гласа.
Виолета: 200 гроша.
Мастагарков може да има и той имунитет, макар че това е малко вероятно.
Крум, Калоян и Мастагарков ще стрелят по Виолета, нали така се разбраха.
Рълев, Виолета и Теди ще стрелят по Крум или Калоян. Ако са умни, трябва да е Калоян защото е по-слаб играч, а те се надяват все пак поне да опитат да отидат в резиденцията. Но според мен ще номинират Крум.
Рълев ще реши гласуването с капитанския си глас.
Изобщо не мисля, че Рълев и Виолета ще пазаруват, няма за какво.
И също така не смятам, че Мастагарков ще се хвърли да си ползва допълнителните гласове или грошовете, за да спаси Крум. Та той е от два дена в племето, за какво да си хаби патроните заради Крум?!
Ще бъде доста предвидим съвет, ако червените загубят.
В този смисъл, съвет на сините би бил по-интересен заради интригите и сеира…
Така ми се струва на мен.

# 1 628
За довечера си пригответе тапи за уши, за да не слушате вулгарните изрази на Мартинчо. Също така заредете се и с кърпички, че с това плюване от негова страна, трябва да си бършем екраните 😀.
Мартинчо най-много се вбеси от факта, че Благо не е толкова глупав, за колкото го мислеше. Подигравките и хиленето с Дени увиснаха във въздуха.

# 1 629
Рълев изтъкна, че щом Мастагар се оплаква от бившите му съплеменници, явно и той има вина за тази ситуация. Прав е, но тогава можем да кажем същото и за неговите взаимоотношения с Гатьо. Народния любимец явно е знаел какво говори, когато каза, че Ръльо не се е дефинирал и обособил, каквото и да означава това.

Тази му реплика за ме е черна точка за Рълев.
Не подкрепям тезата, че някой си "заслужава" тормоза.
Това ми е като-той бие жена си, явно тя си е виновна за това с нещо.
Абсолютно правя аналогия, като лично потърпевш, подложен на психически тормоз, колко години ми е отнело това сочене на обществото в стил-явно с нещо си си го заслужила.
Категорично има ситуации, в които жертвата си е просто жертва, и челна стойка да направи, и всякакви опити за диалог да е предложил, насилника така извърта нещата.
Нали знаете вица за Зайо с шапка и Зайо без шапка...
Обособих се!

# 1 630
Рълев каза, че всяка ситуация има две страни и той не знае другата страна. Не е казал, че си заслужава тормоза, отделно, че той изобщо не е наясно на какъв тормоз е бил подлаган Благо. Той знае само факта, че цяло племе е против него и е нормално да каже, че има и друга страна на монетата и може да има причина всички да не го харесват. Няма как да знае, че всички са безгласни букви и следват измисления вожд Мартин.

# 1 631
Мастагарков може да използва допълнителните гласове само на първия следващ съвет. Затова съм за номинации при сините тази седмица и Мартин да чуе дъщерите си.

@bat, дали смяташ правилно гласовете?

Рълев 2, Виолета 1,Теди 1 = 4
Крум, 1 Калоян 1, Мастагарков 3 = 5

Могат да пратят Виолета на елиминации, без да се налага капитана да решава.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 11:29 от Mama2288

# 1 632

Най-много ме дразнят изразите „от ден едно“ и „изигра ми лоша шега“ и производните му.

"от ден едно" ми е меденка любимка сред тъпизмите.
Това Ваня от сезон 2 го въведе за първи път и оттам като се започна, няма край.

# 1 633
Мартин нямаше да е толкова противен, ако не беше резервирал настройването на хора един срещу друг само за себе си. Той като го прави - можИ, Мастагарков - лицемер.
На Мартин и Виолета това им е запазена марка. Те като правят стратегии и плетат схеми са хитри, умни, прозорливи, абе... най, най. Другите като го правят са лицемери, интриганти и какви ли още не. Детинско поведение от зрели хора.

# 1 634
Мартин е класическият образ на емоционалния насилник, като излязъл от учебник е. Не знам доколко образа му в ИВ се припокрива от реалния му образ в живота, но все си мисля, че човек не може да се прикрива толкова време, дори напротив, колкото повече време минава толкова повече  разкриваш  истинското си лице пред зрителите.
Манипулативен, властен, агресивен, отмъстително, неуравновесен...с една дума Мартин.
Честно казано така и не разбрах с какво толкова съгреши Благо, че Ченето изсипа цялата тази помия срещу него. Това, за което се сещам е че на едно от гласуванията за капитан Благо даде гласа си за Дунев вместо за Ченето (аууу, какъв ужас, позволява си да не изпълнява заповеди) и то при условие, че той със сигурност вземаше капитанството и после играта с очилата и пъзела.
Че Мастагарков всячески се опитваше да му играе по свирката, до степен чак на роболепие на моменти е вярно, но на практика всички в племето на Старейшините в момента правят същото, без Момчил. Подмазват му се, лигавят му се, много държат да демонстрират колко са си близки. Убедена съм обаче, че ако Ченето не беше това, което е навън, нито един от верните му пажове нямаше да го изтърпи толкова време. Както и съм убедена, че той много бързо ще ги забрави, най-много месец-два след края на игрите.
Направо ме е срам, че и аз в един момент го харесвах, при конфликта с Вила.

П. С. Рълев, като сте такива прЕатели, вземи му оправи зъбите на този човек, че на баба ми подвижното чене изглежда по-добре от неговото.

Общи условия

Активация на акаунт