На море в България 2024 г.! - Тема 1

• 80 616
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • Някъде по Дунава
И аз много харесвам Ахтопол, но по стечение на обстоятелствата тази година ще сме в Несебър. Живот и здраве догодина пак там.

# 376
Здравейте ! Тази година решихме да резервираме почивка в България в близост до Свети Влас . Излизаха ми ,обаче доста статии за замърсени води по българското Черноморие (Кранево ,Царево и т.) и все пак всички тези градове се намират на едно и също море . Миналата година имаше тема за нещата от Украйна ,които пък се изливали в нашето море . Според вас има ли наистина такава сериозна опасност от инфекции на Е.Коли и всякакви други чревни паразити и смятате ли ,че в действителност Гръцкото море е далеч по -чисто и няма подобен тип проблеми като нашето ? Ще се радвам да ми споделите вашите мнения 😊

# 377
Преди три седмици бяхме във Влас, миналата седмица близо до Варна, а сега съм в Шабла. Никой не е имал проблеми, за щастие.
Кранево въпреки хубавия плаж ни отказа заради отвратителната мръсотия по улиците, вонящите преливащи контейнери и усещането за запуснатост и занемареност. На един мост растеше цяло дърво...когато отидохме един път в началото на сезона, до нашия хотел имаше счупени тоалетни чинии, сложени до контейнерите. Реших, че в началото на сезона явно имат проблеми с персонала. Няколко седмици по-късно отново отидохме - до тоалетните имаше вече част от кухненски ъгъл. Това беше преди три години и се надявам тук да прочета, че нещата са се променили.
Харесвам Гърция, но не и морските й таралежи Cry
Днес проверявах сметката в хубавото ресторантче на плажа в Шабла, защото ми се стори твърде ниска - две големи бири, две кюфтета с картофи, миди натюр (разкошни!!!!) и хляб - 28 лева. Помислих, че девойчето е пропуснало да маркира нещо, но не - толкова е.

# 378
  • Deutschland
Има опасност да. Миналата година голямата ми дъщеря завърши морето в спешното. Цялото тяло с отоци, срамните й части се бяха надули до пръсване. Докторите се чудеха какво е това нещо. Изписаха й някакви мазила и казаха " Като се прибереш в Германия, отивай там на изследване. Никога ние такова нещо не сме видяли".
Оказа се бактерия от водата в морето, поне така ни казаха след лабораторните изследвания. Не помня име.

# 379
Фрау, ужас! Не че вече има значение, но на кой плаж сте били тогава?

# 380
  • Deutschland
На Аркутино, но предполагам че е лепнала бактерията от басейна в хотелския комплекс, защото не излизаше от водата изобщо. В морето почти не е влизала.
Това са мои предположения, защото на Аркутино уж водата е чиста, но знам ли..

# 381
Преди три седмици бяхме във Влас, миналата седмица близо до Варна, а сега съм в Шабла. Никой не е имал проблеми, за щастие.
Кранево въпреки хубавия плаж ни отказа заради отвратителната мръсотия по улиците, вонящите преливащи контейнери и усещането за запуснатост и занемареност. На един мост растеше цяло дърво...когато отидохме един път в началото на сезона, до нашия хотел имаше счупени тоалетни чинии, сложени до контейнерите. Реших, че в началото на сезона явно имат проблеми с персонала. Няколко седмици по-късно отново отидохме - до тоалетните имаше вече част от кухненски ъгъл. Това беше преди три години и се надявам тук да прочета, че нещата са се променили.
Харесвам Гърция, но не и морските й таралежи Cry
Днес проверявах сметката в хубавото ресторантче на плажа в Шабла, защото ми се стори твърде ниска - две големи бири, две кюфтета с картофи, миди натюр (разкошни!!!!) и хляб - 28 лева. Помислих, че девойчето е пропуснало да маркира нещо, но не - толкова е.

Кое е ресторантчето, че ние миналата година скокнахме до Лавацата и ми се стори бая поскъпнало, сравнение с предни години..

# 382
Като слизате на плажа на къмпинга, първото вдясно, направо на пясъка, с бял покрив и хубаво обзаведено. Лунара бийч се казва.  Аз още не мога да повярвам, че пия половин литър бира на плаж за 4 лева.

# 383
Като слизате на плажа на къмпинга, първото вдясно, направо на пясъка, с бял покрив и хубаво обзаведено. Лунара бийч се казва.  Аз още не мога да повярвам, че пия половин литър бира на плаж за 4 лева.

Да, хубава е Шабла, пренася те назад във времето! Innocent

# 384
Ние се върнахме от Сл бряг, здрави!!
Без стомашни проблеми, без кожни и без др.болести....
Къпахме се предимно в морето, в басейните рядко.

# 385
Според вас има ли наистина такава сериозна опасност от инфекции на Е.Коли и всякакви други чревни паразити и смятате ли ,че в действителност Гръцкото море е далеч по -чисто и няма подобен тип проблеми като нашето ?
Черно море е вътрешно и безоточно. Публична тайна е състоянието на водата.

# 386
  • Бургас
Морето може да е мръсно, но да не забравяме, че и хигиената в някои ресторанти също е много ниска, особена ако са на плажа.

# 387
Възможно е отново да не се справям с търсачката,но наистина не намирам информациа.В последния момент,днес резервирахме в Парадайс апарт хотел във/по-скоро до/Св.Влас.
Може ли някакви реални мнения.В букинг всичко е топ.Ама ,аз според това резервирах хотел,за който после се разтърсих и в гугъл излязоха лоши мнения Писах им с разни въпроси и си затвърдих мненията на хората от гугъл,и гонотказах.После резервирахме този.
На този не намирам реално инфо има или няма паркинг,а това ни е важно.Ние не сме по изхранването,аз не обипам да съм на едно място нон стоп.Интересува ме чистотата,плажа и паркинга😊
И с какво може да си запълни човек времето в Св.Влас вечер.

# 388
Продължавам да предавам от Шабла, за последно досаждам. Пак извадихме щур късмет, защото в къща за гости Дани2 сме единствените настанени. Базови удобства без всякакви глезотии, тясна баня, но леглото е удобно, чиста е стаята, има климатик, чаршафите и хавлиите чисти и нови и най-важното е, че няма да слушам пиянски изблици цяла нощ. Има хубав навес с телевизор, барбекю, хладилник, котлон, термокана и всякаква посуда, нов хамак и нова люлка под тлъстата асма,  а колата ни не е на пътя. Срещу къщата е задният двор на някакъв музей, в който има езеро и чувам само жабите. В центъра на градчето седнахме с огромни резерви в ресторант Оазис, който обаче ни изненада много приятно с наистина вкусна храна и интересно меню.

# 389
От Каварна нагоре има много хубави места за почивка. Макар че се застрои, все още има диви и красиви места, където човек наистина си почива и е далеч от шума на курортите.

Общи условия

Активация на акаунт