На море в България 2024 г.! - Тема 1

• 80 735
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
# 601
Детето е транспортирано в Пирогов и днес вече съобщиха, че е контактно и със стабилизирани показатели.

# 602
Без да обвинявам никой, нито родителите, нито тракториста, но определено има проблеми с безопасноста! В Слънчев бряг преди няколко дни съшия такъв трактор почистваше буквално между хората, вярно, че и те трябва да си свършат работата, но определено има някакъв проблем

# 603
Някой ако е посещавал ресторант с хубава гледка в Равда?
Държим на гледката и кухнята да е вкусна .
Около плаж Аурелия.
Има попадения, обаче не си спомням как се казваха.
Достатъчно е да попаднете от тази страна на Равда и все ще изберете нещо.

# 604
  • Sofia
Попаднаха ми едни вили на плаж Каваци - Олив вилас. Изглежда ми хубаво и спокойно място, на хубав плаж... Много добре изглеждат на снимки, някой има ли впечатления от тях?

С малко закъснение - днес минах покрай вилите/хотел. Ами отвън изглежда хубаво, новичко, точно на плажа е, почти в края му. Имат си зона на плажа и ресторант над нея, изглежда добре, честно казано. Естествено не мога да кажа повече за услугата или какво е вътре. До Созопол ще си е път пеша, но с кола е на 2-3 мин. Ние от Green life дъщо ходим с кола до Созопол, като цяло от целия залив Каваци/Смокиня си е за кола, пътят не става за пеша.
Също, да отбележа, този край на плажа е с малко повече клечици/пера и т.н стандартни дреболии по плажа, сравнено с по-средните зони пред къмпингите и при заведенията, които са разкошни. Но пак си е хубаво де, морето е чисто, плитко, приятно. Като цяло целият залив ми е любим.
Ние сме в Green life, ако някой има въпроси за комплекса (не мога да препоръчам апартамент, този в който сме не се дава под наем).

# 605
Попаднаха ми едни вили на плаж Каваци - Олив вилас. Изглежда ми хубаво и спокойно място, на хубав плаж... Много добре изглеждат на снимки, някой има ли впечатления от тях?

С малко закъснение - днес минах покрай вилите/хотел. Ами отвън изглежда хубаво, новичко, точно на плажа е, почти в края му. Имат си зона на плажа и ресторант над нея, изглежда добре, честно казано. Естествено не мога да кажа повече за услугата или какво е вътре. До Созопол ще си е път пеша, но с кола е на 2-3 мин. Ние от Green life дъщо ходим с кола до Созопол, като цяло от целия залив Каваци/Смокиня си е за кола, пътят не става за пеша.
Също, да отбележа, този край на плажа е с малко повече клечици/пера и т.н стандартни дреболии по плажа, сравнено с по-средните зони пред къмпингите и при заведенията, които са разкошни. Но пак си е хубаво де, морето е чисто, плитко, приятно. Като цяло целият залив ми е любим.
Ние сме в Green life, ако някой има въпроси за комплекса (не мога да препоръчам апартамент, този в който сме не се дава под наем).
NBM, имаш ли представа зад плаж Смокиня дали има комплекси, хотели или къщи за гости, които предлагат настаняване? Като минавах преди 3 години от там за Дюни видях, че има интересни нови сгради, но дали отдават помещения под наем не знам. Ще съм ти благодарна ако може да споделиш някакво инфо.

# 606
С майка ще ходим точно на *Къмпинг Каваците, запазихме си двуместно бунгало там. Изглежда спретнато. Има хладилник, спално бельо, на сянка  под дървета в горичка. Буквално на няколко крачки от плажа. 80лв на вечер. Има и по-големи бунгала с повече екстри вътре. Но за нас това беше достатъчно Simple Smile
(*Ще си носим и малък, къмпинг ТВ с мини антена Wink )

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 20:46 от AniNe

# 607
  • Sofia
С уговорката, че и днес продължих да се чудя къде свършва плаж Смокиня и къде започва Каваци - на практика зад плажа са караваните/бунгалата. Строежите са отвъд пътя (което пак си е съвсем близо, то на плажа и дюните просто не може да се строи).
Това голямото с оранжевите покриви е Green life, където сме и ние. Огромен комплекс с басейни и красиви зелени площи. Доста апартаменти се дават под наем. Виждам, че до Грийн лайф има някакви къщички и строежи, но не знам дали нещо се дава под наем

Трите бели покривчета до пътя но в средата на Грийн лайф е хотел Мирамар Созопол, за него тук мисля е имало добри отзиви.
Ако се продължи надолу по пътя към Дюни също има няколко комплекса. Оглеждала съм ги миналата година. Лили бийч е нещо като умален Green life, има басейн и няколко сгради. Стори ми се приятно. Следващите по-надолу по пътя не ми харесаха, понеже се строи масово, влиза се по черни пътища и се отказах да ги гледам.

На практика на самия плаж Смокиня може да се наеме нещо в къмпинга, според мен или да се отиде по в края на залива за останлите комплекси (има и един хотел Плажни лилии точно на плажа в самия край).
Повече сгради, хотели, къщи има към Каваци, което е всъщност в същия залив, но по-близо до Созопол.

# 608
Аз забравих да доуточня, за Къмпинг Каваците става дума (ако е от значение.) Иначе плаж Каваци и Плаж Смокиня, са един вид съединени. От Бургас първо са е Каваците веднага след това Смокиня, няма разделение между двата плажа.

# 609
  • Sofia
Да, видимо няма, просто се чудех някаква условна граница има ли, примерно до някоя заведение. Иначе днес го обходих от-до Simple Smile

# 610
Да, видимо няма, просто се чудех някаква условна граница има ли, примерно до някоя заведение. Иначе днес го обходих от-до Simple Smile
Последно като бях, беше преди бая време - нищо, просто вървиш по ивицата/пясъка и преминаваш от единият в другият, и не усещаш Simple Smile . Ни табели, ни нищо Simple Smile

# 611
Благодаря и на двете ви с Ani! Може би точно Грийн лайф ще е подходящото място, защото е най-близо до бар Игуана, където ще се прави плаж, а и се търси място само с нощувка без храна. Къмпингите не са оферта. Стига да има места и цената да не е прекалено висока.

# 612
Има фейсгрупа за Созопол и редовно има обяви за отдаване под наем в Грийн лайф.

https://facebook.com/groups/585177953331983/
https://m.facebook.com/groups/2630738980500680/

https://m.facebook.com/groups/761312041090808/

# 613
Има си табели на плажа къде свършва Каваци и на 5 метра след това е другата за Смокиня.
Аз много се ядосвам, че е платено спирането там. Не стига, че навсякъде другаде, ами и за да идеш до плажа...

# 614
  • Sofia
Благодаря и на двете ви с Ani! Може би точно Грийн лайф ще е подходящото място, защото е най-близо до бар Игуана, където ще се прави плаж, а и се търси място само с нощувка без храна. Къмпингите не са оферта. Стига да има места и цената да не е прекалено висока.

По-горе са дали групите, следя ги и аз, макар че не наемам. Тази година са нагоре цените, така ми се струва. Около 140-160лв за студио чувам че върви, двустайните гонят 180-200лв (т.е спалня и хол). Само по слухове коментирам, понеже в групите всички цени се разменят на лично, не знам защо Simple Smile Пишете какво търсите и различни собственици ще ви пратят оферти. Само за ориентир го пиша, дано да съм близо до реалността Wink

Общи условия

Активация на акаунт