На море в България 2024 г.! - Тема 1

• 80 656
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Днес се върнахме от морето.
1во бяхме за 1 нощувка в хотел Джули - в Слънчев бряг, понеже шашавата тийнка от миналата година ми говореше как ще се пуска на Buster - едно въртящо се много високо нещо. Бъррррр! Ужас!
Но тя беше доволна.
И после бяхме още 6 нощувки на Равда. Това официално е любимото ми място. Хотел на 4 метра от плажа, вълните шумят вечер, изгрев... УНИКАЛНО!. Единствено, че плажната ивичка е тясна, но вчера преди тръгване отидох към 9 и нещо и пак имаше свободна място. Морето чисто, няма камъни, много дълго време е плитко, моя позната (видяхме се случайно, оказа се, че свекърва ѝ има апартаментче там) разказа, че е ходила и на друг плаж - там ставало дълбоко много бързо и всички хора стояли и се бутали на едно място, защото ставало дълбоко изведнъж.А тук въпреки многото във водата имаше пространство и си плувах спокойно. Дори нощно къпане направих (е, с вода до колене Simple Smile ). Понеже бях с колелото всяка вече обикалях и я обиколих почти от единия до другия край - На съседнияплажа "Олимпийски надежди" водата беше мърлява (единия ден отидохме там) и понеже бяха сложили надуваеми препятствия за катерене, за пускане, за преминаване, та дъщеря ми ходи, много приятно, но за да се влезе, понеже е заливче имаше много водорасли. Последната вечер открих още едно плажче, ама и то беше на залив. В обобщение - много ми хареса. Определено бих ходила още много!

А в Равда къде бяхте за спането?  И на кой плаж сте ходили?

# 646
  • София
Хотел Аура - 2 звезди, обаче вълшебен. Чистичко, спретнато, поддържано, персоналът изключително любезен и приветлив. Ежедневно почистваха, в стаята имаше хладилник , климатик, телевизор (последните 2 не ме вълнуват особено, но тийнейджърката - повече Simple Smile )
Единственото е, че стаята беше по-мъничка, но пък аз не възнамерявах да яздя кон там и нямаше асансьор (те затова най-вероятно са в тази категория звезди), ама до 3тия етаж хич не ми беше проблем, даже беше раздвижване. В началото собственикът ми качи големия куфар до горе, на слизане щерката се справи Simple Smile
Изхранване нямахме, защото и двете сме вегетарианки и дори на заведение не сядаме, защото няма смисъл. Аз с един таратор и 2 домата и съм се наяла (като отивахме минахме през свекърва ми и тя ми нададе промишлено количество продукция Simple Smile ), онова пубертетското пък стане в 12:00 на обяд някакво мюсли, понякога обядвахме от едно заведение за бързо хранене. Тя пък обожава спагети и си правеше от инстантните. Аз пък открих приказен боб... мммммм. Още слюноотделям като се сетя. А най-вълшебно беше като седнехме да вечеряме на балкона - морето срещу нас, спокойствие - неописуемо!
Последната вечер пък открих още едно място с много богат избор на вегетариански неща, за догодина...
Еййй, не ми се чака цяла година!

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 12:18 от Светулчица

# 647
Разгледах го хотелчето, добре изглежда. Освен че няма асансьор, няма и басейн, предполагам затова е две звезди. Цените му за настаняване обаче определено са на три или четиризвезден хотел. Отбелязвам си го за другото лято, макар че търся хотелче с басейн, че миналата година въобще не можах да вляза в морето от вълни през целия ни престой. Един допълнителен въпрос от мен - това бистро отпред изглежда добре и е удобно за изхранване, но дали вечер не е много шумно до късно, че виждам че е точно пред хотела?

# 648
  • София
Не, не е толкова натоварено, няма силна музика, сядат си хората и си вечерят, то не е клуб. Да, за басейна забравих, много хора държат да има басейн и без такъв не отсядат. Аз, например изобщо не държа, даже повече - ако няма море, ще ида, ама при цяло море, да ходя на басейн - нц. Даже миналата година бяхме в едно 3 звездно хотелче с басейн - е, за цялата почивка не съм ходила нито веднъж на тоя басейн. Въобще.  

# 649
Да, това за бистрото е добре, че е ориентирано към хранене и до там. Добре си изглежда хотелчето, няма спор, определено бих го пробвала, досега в Равда никога не съм ходила, мислех, че има кофти и мръсен плаж.

# 650
  • София
Плажът се почиства всяка вечер, минава машината, боклукът се събира, има кошчета. Което не пречеше някакви човекоподобни умствено недоразвити екземпляри да си хвърлят фасовете, но в интерес на истината за 1 седмица видях 1-2. Но трябва да си наблизо, защото плажната ивица действително е тясна и ако ходиш отдалече трябва да излизаш много рано. Макар, че видях, че някои си оставяха кърпите. Това за свободната зона, на шезлонгите и чадърите беше по-свободно.

# 651
Здравейте,отзиви отзиви за Арапя.....колко са чадърите и шезлонгите,къде да се храним и др.....

# 652
  • В.Търново
https://nra.bg/wps/portal/nra/actualno/Kampania_Ne_ste_sami_s_koncert_v%20Nesebur
Утре вечер ще има концерт в Несебър, ако някой го интередува

# 653
Дами, ако в момента сте по южното Черноморие, има ли при вас червен флаг и вълни и много водорасли? Ако няма, къде сте?

В Несебър са много вълни, водорасли на супа и червен флаг. Искам да се натоварим на колата и да идем някъде, но къде?

# 654
  • София
В Слънчев бряг е червен флаг също, но те са близо де.

# 655
И на Златните флага е червен. Поне водорасли няма…

# 656
  • В.Търново
Ако следобед сменят флага на жълт в Сл. Бряг пишете.

# 657
И Варна на празника си е с бурно море и червен флаг!

# 658
Здравейте края на август, началото на септември ще бъдем в Арапя. До сега не сме ходили може ли някой ходил там да разкаже, хубаво ли е какви места може да се посетят наблизо, чисти ли са плажовете, водата?

# 659
  • Sofia
И на плаж Смокиня има червен флаг днес.

Общи условия

Активация на акаунт