Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 56 978
  • 782
  •   1
Отговори
# 570
Чета написаното от Tais и си припомням двата ми неуспешни опита в КИРМ Плевен. Тогава самоинициативно си пусках TSH, стойността ми беше над 3, обаче в клиниката ме уверяваха, че не е проблем. Няма да забравя как в деня  когато стартирахме второто ин витро там им показах стойността на TSH (близо 4 беше), а пък те само ми бутаха документите в ръцете и ми казваха: хайде, подписвайте, че няма време и трябва да стартираме, TSHто не го мислете. Само и само да не изпуснат паричките от фонда!! Естествено резултатът беше отрицателен ...
За сравнение само ще кажа, че в Кипър единия от месеците отложихме трансфера само заради стойността на TSH (беше малко над 2.5). Тогава много тежко го приех, но сега знам, че е било за добро. Когато свалих TSHто и нещата се получиха Simple Smile
Желая късмет на всички в темичката! 🍀🍀🍀

# 571
Чета написаното от Tais и си припомням двата ми неуспешни опита в КИРМ Плевен. Тогава самоинициативно си пусках TSH, стойността ми беше над 3, обаче в клиниката ме уверяваха, че не е проблем. Няма да забравя как в деня  когато стартирахме второто ин витро там им показах стойността на TSH (близо 4 беше), а пък те само ми бутаха документите в ръцете и ми казваха: хайде, подписвайте, че няма време и трябва да стартираме, TSHто не го мислете. Само и само да не изпуснат паричките от фонда!! Естествено резултатът беше отрицателен ...
За сравнение само ще кажа, че в Кипър единия от месеците отложихме трансфера само заради стойността на TSH (беше малко над 2.5). Тогава много тежко го приех, но сега знам, че е било за добро. Когато свалих TSHто и нещата се получиха Simple Smile
Желая късмет на всички в темичката! 🍀🍀🍀

Точно така правят навсякъде. И мен ме уверяваха че високата стойност на хормона не е проблем. Проблем беше че съм на 42 г. и АМХ беше 0,60.Бързаше се за взимане на едни пари без оглед какъв ще е резултата. Резултата беше 5 яйцеклетки, я некачествена,3 оплодени и една единствена развила се до 6 дневен бластоцит, но не и генетично здрав ембрион. Неглижираха ми и витамин Д, което ми беше дефицит, а тук четох че е важно за качеството на яйцеклетките .След месеци прием на своя глава чак този месец вече ми е в долната граница....

# 572
Абсолютно!!! Не ги интересува, а пък тези детайли са ключови! Затова хората ще се насочват все повече към клиники в чужбина.

# 573
Чета написаното и изпадам в ужас! За толкова години опити имам само веднъж пуснато TSH, което беше в норма.
Сега обаче, ако пусна - вече съм 10-ти ден от цикъла и 8-ми ден от стимулацията, дали резултатът ще е реален?!
Днес:
Естрадиол 694 pg/ml
LH 0,98 IU/L

# 574
Patence, пусни го и виж каква ще е стойността. Дори и да е леко завишена, поне ще имаш някаква представа и ще можеш навреме да започнеш да приемаш  Еутирокс. Не се паникьосвай, имаш време за реакция 😘

# 575
patencce колко фоликула измериха и с какви размери с тези хормони?

Tais, май всички минаваме през разни кризи, свързани с трудностите на инвитрото. Аз като Сизиф се чувствам понякога, бутам една канара по хълма и тъкмо си мисля, че съм стигнала върха и хоп всичко долу и пак отначало. Излезе ми ПИДа на 7! бластоциста - 0 еуплоидни. Направо ми идеше да се гръмна като знам, че съм пропиляла една година в България, което ми е съкратило шансовете драстично на тези години. Помислете за Турция при следваща стимулация.

# 576
Днес не беше моя доктор, а го заместваше друг, който изброи 5Ф. Преди два дни изброиха 4Ф. Днес ми казаха само, че за този нисък АМХ 0.2 , това било добро и фоликулите са горе-долу с еднакви размери.
 Утре ще отида отново, преглед, хормони и може би ще назначат дата и час за пункция.
За Турция ме спираха уж парите, пък то излиза, че в БГ е дори по-скъпо. Освен това, аз нямам брак с моя партньор и това също е спънка, защото доколкото знам, турците искат брак.
Може ли да се каже, че хормоните ми са добри за тази бройка Ф на 8-ми ден стимулация и 10- ти ден от цикъла???
[/b]
patencce колко фоликула измериха и с какви размери с тези хормони?

Tais, май всички минаваме през разни кризи, свързани с трудностите на инвитрото. Аз като Сизиф се чувствам понякога, бутам една канара по хълма и тъкмо си мисля, че съм стигнала върха и хоп всичко долу и пак отначало. Излезе ми ПИДа на 7! бластоциста - 0 еуплоидни. Направо ми идеше да се гръмна като знам, че съм пропиляла една година в България, което ми е съкратило шансовете драстично на тези години. Помислете за Турция при следваща стимулация.

# 577
Здравейте! Мислите ли, че фоликулът вече е узрял при следните стойности:

Така и не ми казаха каква е големината му, но ме насрочиха за пункция за след 5 дена!(подозирам, че е заради празниците и защото доктора няма да го има), през което време трябваше да съм на инжекции Гонал и цетротайд, въпреки че се бяхме разбрали за спонтанен цикъл..Според мен нещата са изпуснати за този месец, някой друг с такава терапия на спонтанен цикъл? Аз съм правила преди време и имаше само таймираща инжекция еднократно.

# 578
При кой доктор си? Според линка, който беше споделила BlackCat12, това е 244 pg/ml. Нека запознатите споделят какво означава, че аз с хормоните съм гола-вода.
LH толкова високо ли трябва да, е? Наистина не разбирам и ще се радвам някой да сподели.
Аз днес, навръх 3-ти Март, отново вися пред кабинета за преглед!
Здравейте! Мислите ли, че фоликулът вече е узрял при следните стойности:

Така и не ми казаха каква е големината му, но ме насрочиха за пункция за след 5 дена!(подозирам, че е заради празниците и защото доктора няма да го има), през което време трябваше да съм на инжекции Гонал и цетротайд, въпреки че се бяхме разбрали за спонтанен цикъл..Според мен нещата са изпуснати за този месец, някой друг с такава терапия на спонтанен цикъл? Аз съм правила преди време и имаше само таймираща инжекция еднократно.

# 579
patencce1 и Lqlq - когато лекарят преглежда, се пише в досието ви като те диктуват на сестрата която вписва. Ясно се чуват размерите. Ако не го прави това, питайте!

Lqlq, малко информация споделяте но LH-то наистина е високо като за овулация на естествен цикъл. Приемате ли нещо до сега? Кой ден от цикъла ви е? Cetrotid-a сваля LH-то за да не овулирате (ако вече не сте) а Gonal-a допълнително ще узрява фоликула но пункция за след 5 дни ми се струва игра на сляпо. НО аз нямам опит с такъв цикъл нито пък съм лекар.

patencce, стискам палци да има хубави фоликули за пункция скоро! Ама питай за размерите им Kissing Heart

# 580
Благодаря ви много, денят е 7ми и нищо не съм приемала от началото на цикъла. На теория е рано за овулация, но на практика последните цикли, когато я засичаме винаги е именно рано (най-късно на 10ти ден), а и стойностите на хормоните приличат на lh пик. Така или иначе не се съгласих на тези инжекции, струва ми се тотално тото при такива стойности, а заради изчерпания яр и лошия отговор, който имам в миналото от стимулации (включително спиране на цикъла за повече от половин година, от което се възстанових благодарение на прп), съм се научила да не се съгласявам на всичко, което ми предложат. Иначе винаги питам за размера, но настана някаква суматоха за изследвания, търчане из клиниката и пропуснах този път.

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 12:18 от Lqlq

# 581
Исках да питам когато се работи на естествен цикъл, базалната температура показател ли е за овулация?

# 582
Sahara_2087, една година не е особено много време... Ние също правихме някога ПИД на 7 ембриона - 2019, анеуплодни всички, в Бхачеджи - всред тях, сега разбрах, такива с качество 5ББ... Бях като гръмната, след този резултат... Но, ако сега ме върнат в онзи момент, няма да направя ПИД, заради вероятността от грешка... Ембриони стигнали до 5 ден, при това с това качество. Сега съм +5г и нямаме успех.

Не знаех че продължават да пазят тези ембриони, от здравното им министерство искали отново нашето съгласие за унищожението им. Мислих, че са унищожени. Тогава подписвахме документи... Аз се замислям, ако разрешат да си ги трасферирам...
Какво мислите вие? Simple Smile
...

# 583
Момичета имам въпрос. За една яйцеклетка високи стимулации на тези години 43 няма смисъл. Ходене до Турция за една също е безсмислено като тук на естесвен пак ще имам една ,ама няма да е скапана от стимулациите. Естесвен цикъл е най добрият вариант за мен. Чакам резултат от екзозомите но имам още 2 месеца докато проработи. ПРП в Турция не беше много успешно но това съм го писала вече.  Едва месец е минал от екзозомите. Бях на преглед в Турция преди екзозомите и яйчниците ми бяха ок, имах 3 фоликула. Хормони ок. Месец след екзозомите отидох на преглед в БГ с идея за естествен. Лекарката БГ.........Реших да и дам шанс понеже се нави на естествен за разлика от другите с ДЯ. Сега и двата ми яйчника били с намалени размери (след като в Турция пред мен ги мери и ми показва размерите бяха нормални 3см имам и снимки)хормоните на 3и ден не бяха топ ФСХ 26,ЛХ 15 АМХ 0,08 но да речем не го гледаме, 3 мм фоликул. Няма повече фоликули.Кломифен цитрат 5 дни 2х1. Та тая лекарка първо ми казва 3х1 кломифен после вика 2х1 , на 6и ден вика спирай кломифена (4и ден на кломифен) фоликул е 9мм от 3мм на 3и ден. Освен това ми вика че в другия имало още ма те не са тръгнали явно, като на 3и ден каза че няма нищо там. С 2 думи тая лекарка не ми вдъхва доверие. Отношение без коментар. Първото посещение беше топ сега обаче не знам какво и стана. Та големия въпрос е ....кой и къде. Моите опити в Турция бяха с грешки. Бг няма лекари обаче. Та за естесвен цикъл ако знаете някой лекар който да става моля да споделите. Нямам много надежда че има такъв, но може да съм пропуснала нещо. Варна ми е ясно вече че няма. А може и да съм пропуснала някой. Просто не виждам смисъл за една яйцеклетка силни стимулации и разкарване до Турция, но ако само това е варианта май ще се връщам там, ако тук не се намери един да избута няколко естествени.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 07:37 от varna2020

# 584
" Чакам резултат от екзозомите  "

varna2020, може ли да споделиш къде прави екзозомите, как протича процедурата, колко струва и изобщо детайли?Ако прецениш, може и на лични.

Общи условия

Активация на акаунт