Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 58 568
  • 781
  •   1
Отговори
# 615
Но понеже съм обещала да събера малко инфо къде имаме успели момичета от темата е тъпо да напиша и две успели в Турция. Ми хубаво, ама кои клиники. Аз не следя темата за турските клиники.

Дотук е тази:

Скрит текст:
Собстевен матриал:
1 Естествено забременяла
4 в МБАЛ Надежда, 3 от тях при Стаменов
2 в Селена Пловдив
1 в Афродита Станулов
засега нямаме успели при д-р Сенкова, но четейки за отношението съм сигурна, че и това добър вариант

*Селена и Надежда са с най-голям човекопоток, та е логично там да има повече успехи

и 2 в Турция - Мемориал (щото сега написа дамата, благодаря) и незнайна клиника

ДЯ:
1 в България - я от испанската Банка
2 в Кипър
Много голям брой (5+) успели момичета в Биотекском, Киев

п.п. Тартюф, съжалявам, за което ви се е случило, разбирам защо не ви се пише с конкретика Sad Sad

Здравейте Одри, благодаря за статистиката, която е доста важна и интересна. На мен също би ми било интересно , на каква възраст са успелите и за кой период става въпрос ? Като цяло или това е само за 2023 ?

Много сходна история имам с тази на Тартюф.Много сходна. И разбира се три от най-големите ми неуспеха са в Надежда и в Афродита. Имам също така лични наблюдения и от Щерев и от Вита и от клиника др. Димитров. Но, за тези последните не бих искала дори и да коментирам.

И да, аз също мисля, че забременилите на 40 + ей така или от първи път ин витро или още повече инсеминация са просто рядкост и че всичко при тях е било огромна доза шанс, добър АМХ, правилния месец и навярно точния момент ( таймиране и тн ).
Но, една птичка, пролет не прави.
1 успяла от 100 неуспели, не е показател нито правило. По-скоро е изключение.

И да, разбира се, че всеки ще хвали клиниката където е успял. Но и обратното важи също - всеки ще плюе там където не е доволен или се е почувствал омерзен ?

И накрая, в момента минавам консултации, он лайн с клиники в Испания. За сега не съм доволна от една на прима виста ( Иви Мадрид ).
Днес имах друга консултация с друга в Аликанте. И съм в дилема, дали де не си хвана самолетчето и да отида директно на консултация там. За сега все още съм в чудене. Тепърва чакам за Барселона и тн.

Мога ли да помоля за информация, коя е клиниката, във Барселона, с която искате да направите консултация? Замислям се, дали да не отида да направя първоначален преглед в Испания, тъй като там имам възможност да оставам за по-дълго..А и не изискват брак.

# 616
Момичета, не мога да си представя какви пари давате в чужбина.
В България във "Вита" инвитрото ми костваше около 7500 лв.
С отпушени тръби, хубава спермограма и АМХ под 0,5. Не съм ползвала фонд. Самофинансирах се. Имам едно дете.
Тези, които са пробвали в чужбина, какво правят чужденците, различно от българските лекари? Нали яйцеклетките са все едни и същи?!

# 617
Здравейте, набързо пиша последната информация , която получих тази сутрин,
Цените са доста сериозни :

- ИКСИ/Classic IVF , подходящ за жени от 32 до 42 години : 6500  евро.
Цената не включва :
Лекарства
ветрификация на Я : 150 евро /Я
Следващи трансфери на замразени ембриони 1800 евро
Консервация ан ембриони за цяла година 415 евро на година
Консервация на сперма 215 евро на година
Селекция на ембриони по техниката тайм/лапс 600 евро

Успеваемост : 45-60 %

- ИКСИ/ Classic IVF с PGT-A включен : 9500 евро ( за до 8 бластоциста )
Цената на включва .
Лекарства
Ветрификация, биопсия и PGT-A  на повече от 8 ембриона  3000 евро на ембрион
Същите като предишния абзац.

Успеваемост 55 - 70 %

Разбира се имам въпроси, към клиниката и смятам да пиша имейл сега

Еми това е за сега момичета, аз ходя с някакви Ексели, продължавам проучванията.

Тук са доста солидни сумите, но гледам доста голяма успеваемост. Ще видим, сега съм доста заета, не знам кога ще намеря време да прочувам всичко това , то си е работа на полу работно време, но....

Когато се справя ще пиша. Но ви дадох горе долу първите реални цифри дадени ми от днес.
Хубав ден

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 10:31 от BlackCat12

# 618
Относно финансите, има някакъв мит, че в Турция е по-скъпо. На нас лично в Турция ни излезе по-евтино. В Щерев стимулация, пункция и ЗЕТ плюс лекарствата - 5810 лв. В Мемориал същото - 5180лв като имат намаления при неуспех и нужда от повторна пункция а също и в Мемориал ми е включена витрификацията до ЗЕТ а в Щерев - не. Вероятно цените са вдигнати от тези които ви давам но съотношението цена/качество/успеваемост е далеч по-високо в Турция.

А колкото до какво правят там различно - ами всичко е различно. За да не пиша есе, най-общо казано фокусирани са върху постигането на успех за всеки а не върху поточната линия от пациенти. Оборудването и Ембриологията им също са на светлинни години.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 11:00 от Sahara_2087

# 619
art_session@, ако се върнеш назад в темата и прочетеш внимателно, ще разбереш какво по-различно правят лекарите в чужбина Simple Smile Най-малкото ембриолозите им са по-добри. Те яйцеклетките са едни и същи, но е важен начинът, по който ще се подходи към тях 😉
Относно въпроса ти за цената, ние бяхме с ДЯ и ин витрото ни струваше 5000 Евро + разходите за транспорт, нощувки и лекарства.

Момичета, не мога да си представя какви пари давате в чужбина.
В България във "Вита" инвитрото ми костваше около 7500 лв.
Тези, които са пробвали в чужбина, какво правят чужденците, различно от българските лекари? Нали яйцеклетките са все едни и същи?!

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 11:00 от Ivchoni

# 620
Здравейте, редактирах миналото си писание. Имам цените от днес на клиника за ин витро в Аликанте.
Чаооо за сега

# 621
  • София
тази успеваемост 45-60% в испанска клиника за 40+ ли са я представили?
преди време в испанска клиника съфорумка с мъж с 0% морфология и много трагична спермограма докараха до раждане на близнаци.
тя беше писла клиниката, но не помня ника .
някъде преди 10-11г беше.

# 622
На нас в Турция опита ни беше 3800€ което включва всичко изследвания лекарства замразяване на ембриони и един трансфер.
В клиника мемориал октомври 2023 г

Относно финансите, има някакъв мит, че в Турция е по-скъпо. На нас лично в Турция ни излезе по-евтино. В Щерев стимулация, пункция и ЗЕТ плюс лекарствата - 5810 лв. В Мемориал същото - 5180лв като имат намаления при неуспех и нужда от повторна пункция а също и в Мемориал ми е включена витрификацията до ЗЕТ а в Щерев - не. Вероятно цените са вдигнати от тези които ви давам но съотношението цена/качество/успеваемост е далеч по-високо в Турция.

А колкото до какво правят там различно - ами всичко е различно. За да не пиша есе, най-общо казано фокусирани са върху постигането на успех за всеки а не върху поточната линия от пациенти. Оборудването и Ембриологията им също са на светлинни години.

# 623
BlackCat, мерси за ценичките и инфото. Аз с моите 6 неуспешни съм доста скептична към този % успеваемост, ако е за 40+. Дано не е "Too good to be true .."

# 624
Здравейте, имам останала 1 кутия Saizen 12mg/1.5ml.

# 625

Бихте ли казала къде се намира в Турция тази клиника "Мемориал същото - 5180лв"

Благодаря!

# 626
Мемориал е в Истанбул.  Имат повишение на цените, пакетът без лекарства е 3000 евро за първи опит. В някоя група бяха пускали актуални цени. Ако ги намеря, ще ги постна.
Редакция: намерих цените, във Фейсбук група ги беше пуснала скоро една жена:

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 16:40 от Penguin4e

# 627
Почти навсякъде са вдигнали цените от Февруари-Март. Знам за Щерев и Надежда също и Мемориал. Относително обаче надали са се променили нещата..

# 628

Хммм и аз мисля, че в Турция си заслужава, защото не е чак толкова по-различно от в Бг. Нямам опит обаче там.

В Бг съм изчислила средна стойност, защото в някой случай не съм стигала до трансфер, в други съм имала някакви активации на яйцеклетки, лепила и тн като " екстри " хахаха и съм го сложила около 6 500-7000 лева.

Наясно сме всичките , че в Испания е значително по-скъпо. Както казва Пингвинче, да се надяваме, че и там не е много реклама за нищо. ХАХАХА

# 629
Честит празник, момичета! Пожелавам много радост и късмет на всички ни!
При мен нещата не са ОК Cry !
Извадихме 4Я, оплодиха се само 3. Днес 3-ти ден има само 1 със средно качество (има фрагментации и е на 7 клетки). Предлагат ми трансфер днес.
Аз не съм оптимист. Вие какво ще кажете? Дали не е по-добре да изчакам 5-ти ден, ако уцелее,  уцелее.... има ли смисъл от неясни трансфери?
Пак съм в дилема и вися пред кабинета, без въобще да знам как да постъпя!

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 10:43 от patencce1

Общи условия

Активация на акаунт