Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 60 717
  • 781
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Sahara_2087, благодаря!
Да, естествено се получи. Бях на 37г тогава. Сега опитваме за второ, но дори и да не се получи, не го приемам тежко. Съвсем различно е изобщо да нямаш дете... така че пожелавам на всички да си имат поне едно бебче Flowers Four Leaf Clover

Съгласна съм на 100%. Вече като имам едно детенце и съм доста по-спокойна и не се побърквам толкова за всичко покрай опитите. Неуспехът не го приех толкова тежко. Сега, при третия опит, който най-вероятно ще е и последен, се надявам на второто ми чудо, но и да не стане, вече си имам едно вкъщи. Пък, дано ми е писано 🙏🏻

За "светиците" - аз не пуша, никога не съм пушила, но обичам джин с тоник, хапвам нездравословни храни понякога, обожавам сладко. Навсякъде пише, как всичко нездравословно пречи на забременяването и някои жени наистина се стремят да изключат вредното, само за да видят + на теста. Аз спрях алкохола, кафето, сладкото. Много ме беше страх да не навредя на "бъдещото ми бебче" с моята "лакомия". И да се окаже, че аз съм виновна, че не се е имплантирало примерно, защото съм омела 1 шоколад. Сега ги карам по-лежерно нещата. Пак спрях алкохола, пия си лекарствата, ще спра сладкото за известно време, пък да видим.
В четвъртък съм на преглед на 2ри ден от МЦ и дано вече няма ЗФ и да започнем.

# 466
Sahara_2087, благодаря!
Да, естествено се получи. Бях на 37г тогава. Сега опитваме за второ, но дори и да не се получи, не го приемам тежко. Съвсем различно е изобщо да нямаш дете... така че пожелавам на всички да си имат поне едно бебче Flowers Four Leaf Clover

Съгласна съм на 100%. Вече като имам едно детенце и съм доста по-спокойна и не се побърквам толкова за всичко покрай опитите. Неуспехът не го приех толкова тежко. Сега, при третия опит, който най-вероятно ще е и последен, се надявам на второто ми чудо, но и да не стане, вече си имам едно вкъщи. Пък, дано ми е писано 🙏🏻

За "светиците" - аз не пуша, никога не съм пушила, но обичам джин с тоник, хапвам нездравословни храни понякога, обожавам сладко. Аз спрях алкохола, кафето, сладкото. Много ме беше страх да не навредя на "бъдещото ми бебче" с моята "лакомия". И да се окаже, че аз съм виновна, че не се е имплантирало примерно, защото съм омела 1 шоколад. Сега ги карам по-лежерно нещата. Пак спрях алкохола, пия си лекарствата, ще спра сладкото за известно време, пък да видим.

То между това, което пише и това, което ни казват повечето лекари има голяма разлика. Както и между теорията и практиката.
Както и да е , само да кажа, че като НЕсветица, последните пъти, спрях и пушене и пиене и ядене на сладко. Ходех по планини и дишах супер чист въздух в една от най-зелените планински държави, като потготовка. Слушах някакви приспивни мелодии, тип ручей или вълни океан или гора преди да заспя.
Голям праз !
Резултат нулев !
" Прекален светец и на Багу не е драг" то си има приказка...

Всяка си знае, всяка да си прави каквото иска. Просто се вбесявам като започне да се подчертва коя какво прави и какви жертви прави ( особено откъм пиене и пушене ).Ми другите също правиме жертви, но не ги казваме.

Съвсем отделен въпрос имам - при мен единия яйчник си е тотален аут. Не прави почти никакви фоликули. Абе зле.
Въпрос 1 : Ако се реша да правя на ЕЦ и точно когато ще се виждам с доктора, се окаже, че фоликули нямам на " здравия яйчник " това означава ли, че процедурата е обречена ? Тука нещо не ми се връзват нещата с ЕЦ, нали един месец на единия яйчник правим, другия месец на другия, като могат и да не се редуват.
Въпрос 2  : някоя от вас има ли странни яйчници, трудно достъпни, по-високи, зад матката и на прегледите трябва да правите акробатични фигури, за да могат да се видят фоликулите на ехогарфа ?

# 467
  • София
аз имам местещ се яйчник, и за беда все там имаше фоликули.
според някои лекари изобщо не работел, само един успяваше без проблем да го види.

Въпрос 2  : някоя от вас има ли странни яйчници, трудно достъпни, по-високи, зад матката и на прегледите трябва да правите акробатични фигури, за да могат да се видят фоликулите на ехогарфа ?
на ец според мен е доста по-лесно и ненатоварващо ако имате редовен цикъл и прегледите са ви в същия град.
след цикъл два се ориентирате как вървят нещата, аз лично минавах с един преглед, изследване на хормони и пункция.

# 468
  • София
ами аз всички опити ги правих при д-р стаменов, при него всичко се виждаше.
но често останалите лекари там ми казваха няма фоликули и нормално е на тази възраст, заповядай следващия цикъл.
добре че си се познавам и настоявах.

# 469
  • Варна
Момичета, не преекспонирайте думите"не пия и не пуша". Както го е обяснила, подробно в  по-горен пост Varna2020. Има много фактори, които влияят върху успеха - гени, хормони, организъм, околна среда, начин на живот. Всички сме различни. Не винаги две и две прави четири. На мен просто не ме  влекат цигарите и алкохола. Това не ме прави светица. И не е гаранция за успех. Всеки се опитва по свой си начин да намери решение на проблема.

Salsera, аз също съм правила ЦС с упойка. Минава бързо, след излизане от упойката имах леки болки, като менструални.

# 470
Момичета, чудя се има ли смисъл да пробваме на естествен. Имам 6 неуспешни опита, не стигат до бластоцид или са с кофти качество. Но гледам,че статистиките за естесвен са съвсем зле.
В Турция ми казват,че няма смисъл и да пробваме пак със стимулация. Но стимулациите вървят перфектно, а накрая на 5ти ден нула.

# 471
  • София
докато не сте пробвали нещо не знаете дали работи при вас.
аз успях на 8 опит, преди него имах 6 стимулации.
успях на ец точно, със събрани ембриони.
при нас основния проблем беше мф и с времето моята възраст.

# 472
Момичета, чудя се има ли смисъл да пробваме на естествен. Имам 6 неуспешни опита, не стигат до бластоцид или са с кофти качество. Но гледам,че статистиките за естесвен са съвсем зле.
В Турция ми казват,че няма смисъл и да пробваме пак със стимулация. Но стимулациите вървят перфектно, а накрая на 5ти ден нула.

Penguin4e, Много сме сходни...Аз съм с по-малко, не са си доста вече. Мен много ме е страх от развиване на рак на яйчниците от това преекспониране или на гърдата.
Сега са ми влезнали такива идеи и както го бях писала преди време, се чудя, кога трябва да се спре ? Аз си бях дала до края на тази година, но сега нещо съм се подтиснала и понякога ми иде всичко да зарежа.
След това се поокопитвам и си казвам, а не без отказване. И така въртя си се в омагьосан кръг.
Само на ЕЦ не съм пробвала още и така и не разбрах защо всички лекари , при които до сега ходех ме блъскаха с високи дози ???
Сменила съм 3 - ма !!!!!!
И тримата, дори и след преговаряне и договаряне ме блъскаха с високи дози. Не разбрам защо при някои става да се склоняват да бъдат стимулирани с по-малки, при други като мен - не и не.

# 473
Напълно ЕЦ, ли? Без никакви "побутвания" или нещичко, но в малки дози?

# 474
Каквото и да си говорим пушенето и пиенето влияят на целия организъм, не само на забременяването. Аз съм решила за себе си преди години, че няма да правя нито едно от двете и не ми е коствало малко, особено да откажа цигарите.
Дори и минимално да подобрява шансовете, пак е нещо. Но най-вече подобрява шансовете детето след това да има здрав родител, което е не по-малко важно. Разбира се всеки си решава сам за себе си. Светци няма така или иначе, всеки си има своите прегрешения.
Иначе аз не бих правила инвитро след като имам едно дете, но от всичко прочетено, бих правила инвитро само на естествен цикъл. Направо ми е чудно защо не е практика при НЯР?
На мен преди 4 години ми предлагаха силна стимулация при АМХ 0.2... според мен е безумие това. И веднага след това забременях 2 пъти естествено.

# 475
Здравейте момичета,отдавна не съм писала,но ви чета редовно.Планирахме другия месец да стартираме 2 стимулация,но категорично приключих със стимулациите.Преди първата репродуктивната видя няколко малки миомни възелчета,които нямаше да пречат на забременяване и износване.Уведомих я че ми е наследствено и баба ми и майка ми са имали миоми.5 яйцеклетки,4 оплодени и един 5 дневен бластоцид който след ПИД излезе генетично увреден т.е. не стигнахме до трансфер.Набавих си хранителни добавки за подобряване качеството на яйцеклетките,пих ги 3 месеца,смъкнах ТСХ хормона до 2.07,наваксах дефицита на витамин Д - изобщо подготвих се за 2 стимулация колкото можах.Реших да ида на профилактичен гинекологичен преглед и лекаря ме сюрпризира че няколкото възелчета вече са множество из цялата матка най големия от който 2,6мм. в резултат на стимулацията по къс протокол с големи дози.Мен никой не ме предупреди че няколкото възелчета може да пораснат или се увеличат от стимулацията,след като споделих че съм предразположена към миома.Определено щях да помисля за стимулация на естествен цикъл а не да се мятам в дълбокото.И сега ме е страх от стимулация защото нараснат ли възлите губя матката,но без стимулация трябва да чакам чудо да зачена по естествен път а АМХ от 0.60 преди стимулацията през октомври миналата година сега е 0.46.И ни така,ни иначе.В момента се моля само да не растът възлите и без да се подлагам на стимулация.Защото ако не растът няма да пречат за забременяване и износване...само дето ще е чудо на 43г. с този АМХ да забремения.Та...аз бях до тук.Пожелавам на всяка една от вас успех и да гушнете своите бебенца в един щастлив финал по пътя и в борбата за бебче.

# 476
  • Be realistic - plan for a miracle.
Tais, а обсъждахте ли премахване на миомите докато са малки, и след това на чиста матка да преминете към стимулация?

Също, дали сте броили с твоят лекар антрални фоликули, тъй като те са много по-добър показател за шансове за естествено зачеване от АМХ стойностите?

# 477
  • София
Напълно ЕЦ, ли? Без никакви "побутвания" или нещичко, но в малки дози?
трансфера беше с няколко ембриона.
някои напълно на ец.
преглед, изследване на хормони, прегнил, пункция, замразяване на ембриона и така.
няколко бяха с лека стимулация, мисля че два или три дни менопур, защото тръгнаха повечко фоликули.
трансфера беше с 5 тридневни ембриона, идеални, еднакви, един човек се роди от тях.

# 478
Tais, а обсъждахте ли премахване на миомите докато са малки, и след това на чиста матка да преминете към стимулация?

Също, дали сте броили с твоят лекар антрални фоликули, тъй като те са много по-добър показател за шансове за естествено зачеване от АМХ стойностите?
Да,репродуктивната ги преброй но не сподели колко са.Каза че имам и започнахме стимулация.
За профилактичния преглед ходих при гинеколог който точно с миоми и оперативното им лечение се занимава.Каза че толкова малки не се премахват.За момента трябва да ги следим дали растът.Една бременост,може да ги "стопи" евентуално,само че не знам  това как ще стане...

# 479
Тайс, аз по време на първата ми бременност имах миома, която растеше от бременността. Т.е. в нормално състояние ми е 18 мм, а в бременно беше към 30 мм. Слава Богу е от външната страна на матката и казват, че не пречи по време на Б. Но ако миомите ти са отвътре е опасно, едно че може да растат, едно че може ембриона точно там да иска да се имплантира, а миомата може да му попречи. Затова и някои доктори правят хистеро преди трансфер. Може би да пробваш на ЕЦ без медикаменти и да ги събирате и оплождате.

Общи условия

Активация на акаунт