Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 60 696
  • 781
  •   1
Отговори
# 480
Тайс, аз по време на първата ми бременност имах миома, която растеше от бременността. Т.е. в нормално състояние ми е 18 мм, а в бременно беше към 30 мм. Слава Богу е от външната страна на матката и казват, че не пречи по време на Б. Но ако миомите ти са отвътре е опасно, едно че може да растат, едно че може ембриона точно там да иска да се имплантира, а миомата може да му попречи. Затова и някои доктори правят хистеро преди трансфер. Може би да пробваш на ЕЦ без медикаменти и да ги събирате и оплождате.
Имам и вътре и отвън...Ще търся второ мнение от гинеколог.Плаши ме това че са множество.Доктора не успя да ги преброи.Моля се само да не растът.Определено ме е страх от втора стимулация която да провокира и растеж и нови възли...

# 481
  • гр. София
Някой беше питал за трудно достъпни яйчници. Моят левият в следствие на операция на киста е високо над матката. Има сраствания и категорично не пада надолу в никой момент. Отначало го смятахме за недостъпен, но доктор Сенкова заедно с екипа си, чрез натискане и синини след пункция успяват да го свалят и да го пунктират вече няколко пъти

# 482
Таис, миомите нарастват от естрогените. Ма по време на стимулация, ако не е с естрофем, са високи само за няколко дни. Аз също съветвам да ги видиш, дали нещо не трябва да се махне, защото като забременееш също има голяма вероятност да растат, дори да не пречат на имплантацията.

# 483
Таис, миомите нарастват от естрогените. Ма по време на стимулация, ако не е с естрофем, са високи само за няколко дни. Аз също съветвам да ги видиш, дали нещо не трябва да се махне, защото като забременееш също има голяма вероятност да растат, дори да не пречат на имплантацията.
Доктора беше категоричен че ако са по -малки от 35 мм не ги пипат и в момента няма да ми пречат,но аз се притеснявам.Ще търся второ мнение.И задължително ще ги следя.

# 484
Момичета, след трансфер в чужбина може ли веднага да се пътува със самолет ?

# 485
@ Petufin , да помня, че бяхте при Сенкова. И аз съм с подобен проблем с яйчник, който " се крие ".

@ Mera аз съм пътувала на следващ ден след трансфер. Всичко е строго индивидуално. Лекарите казват, че трябвало поне 1 ден да мине. Не знам доколко е вярно.

@ До всички : наистина ли смятате, че при нисък АМХ, не би трябвало вече да се стимулират яйчниците. Дори по 150 Гонал или Мериоферт или друго ??? 150 е ниска доза, е не чак толкова ниска, но вс епак не е 300.

# 486
Момичета, днес приключи и вторият ми опит, от 5 яйцеклетки, всичко е било негодно Sad Даже не знам и как се чувствам, някак си примирена и тъжна.... Понеже видях, че сте обсъждали АМХ, моето е над 3 и ето виждате, че дори при такова високо, проблема е в качеството...

# 487
  • София
качеството може много да пострада при неподходяща стимулация.

# 488
И аз така мисля, затова смених Малинов - клиника, сега съм в Надежда при Стаменов и то още по-зле от първият път, вече не знам къде да ходя, наистина...

# 489
  • София
ами може би не трябва при всеки опит да сменяш мястото, могат да предложат нещо различно.
по еднакъв протокол ли бяха и двата опита?

# 490
Каква ти беше стимулацията при Стаменов?
И аз така мисля, затова смених Малинов - клиника, сега съм в Надежда при Стаменов и то още по-зле от първият път, вече не знам къде да ходя, наистина...

# 491
Момичета, днес приключи и вторият ми опит, от 5 яйцеклетки, всичко е било негодно Sad Даже не знам и как се чувствам, някак си примирена и тъжна.... Понеже видях, че сте обсъждали АМХ, моето е над 3 и ето виждате, че дори при такова високо, проблема е в качеството...

Съжалявам, че не сте успели този път Disappointed Relieved . Много е гадно. Аз съм на тръни какво ще излезе от ПИДа при нас, защото всяка стимулация коства много на всяка. Само не се винете, че причината била в качеството на яйцеклетките, защото вероятно не е причината за неуспеха с вашето АМХ. От това което аз знам, по-скоро е или грешно проведена стимулация, или грешки в ембриологията, или трети фактор който не са намерили, защото не са и гледали толкова у вас или в партньора.

Ако нямате възможност да стигнете то Турция, чувам някакви хубави неща за Неовито и др Сенкова, не знам до колко са верни но има и жени над 40 там които са доволни. Другите ще кажат или може да погледнете темата за нея като лекар https://www.bg-mamma.com/?topic=1373249

# 492
Благодаря Ви момичета, нормално е да виня себе си, тъй като все си мисля, че лекар с толкова много опит и помогнал на толкова много хора, все ще знае как да проведе една стимулация.

Иначе бях на къс портокол и двата пъти, единствено консултация при Стоилов, каза че не съм подходяща за къс портокол и не реагирам добре на него, но ето че пак ми се прилага...

# 493
Къс протослкол, но с какви инжекции и в какви дози? Например аз права качествени Я с Гонал Ф в дози по 150 единици на ден, докато с Мериоферт не!
Благодаря Ви момичета, нормално е да виня себе си, тъй като все си мисля, че лекар с толкова много опит и помогнал на толкова много хора, все ще знае как да проведе една стимулация.

Иначе бях на къс портокол и двата пъти, единствено консултация при Стоилов, каза че не съм подходяща за къс портокол и не реагирам добре на него, но ето че пак ми се прилага...

# 494
Къс протослкол, но с какви инжекции и в какви дози? Например аз права качествени Я с Гонал Ф в дози по 150 единици на ден, докато с Мериоферт не!

Генотрофин, в първият ден ми поставиха 2 на място и не видях какви са, но още не съм получила епикризата си, само тази я помня, че я ползвах.

Общи условия

Активация на акаунт