Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 60 683
  • 781
  •   1
Отговори
# 495
сега съм в Надежда при Стаменов и то още по-зле от първият път, вече не знам къде да ходя, наистина...

За съжаление съм съгласна.... И аз все още се възстановявам от падане от много високо ! Ама много !!!

Същите въпроси, същото изгубване, същото лутане.

И от това кошмари, нон стоп.

Междудругото, искам да питам, освен мелатонин пиете ли нещо, което да ви помага да се отпуснете и да спите особено след поредното разоарование и неуспех ? Аз имам сериозни проблеми с тези кошмари и бих казала, че съм се изтормозила.

# 496
  • Пловдив
Аз бях днес на преглед и за съжаление ЗФ още не се е спукал. Явно Дровелис-а са ми били слаби, сега ще пия Ясмин и да видим другия месец. 😕
Моят АМХ от 2.73 през април, падна на 1.4 през декември. Мисля си, че това ще ни е последният опит, че кой знае след тази стимулация колко ще падне АМХ.

# 497
  • Be realistic - plan for a miracle.

За съжаление съм съгласна.... И аз все още се възстановявам от падане от много високо ! Ама много !!!

Същите въпроси, същото изгубване, същото лутане.

Междудругото, искам да питам, освен мелатонин пиете ли нещо, което да ви помага да се отпуснете и да спите особено след поредното разоарование и неуспех ? Аз имам сериозни проблеми с тези кошмари и бих казала, че съм се изтормозила.

Алора на таблетки и по 400 мг магнезий бисглицинат непосредствено преди лягане ми помага да спя сравнително добре, въпреки огромната тревожност. Също кратки лесни упражнения зa регулиране на нервната система, които гледам да правя всяка вечер… и колкото и простички да изглеждат, работят. Ето пример:  https://vm.tiktok.com/ZGeAq89qS/

# 498
Аз пия винаги Регулон, когато съм имала задържан фоликул и винаги се е пукал!
Аз бях днес на преглед и за съжаление ЗФ още не се е спукал. Явно Дровелис-а са ми били слаби, сега ще пия Ясмин и да видим другия месец. 😕
Моят АМХ от 2.73 през април, падна на 1.4 през декември. Мисля си, че това ще ни е последният опит, че кой знае след тази стимулация колко ще падне АМХ.

# 499
@ Petufin , да помня, че бяхте при Сенкова. И аз съм с подобен проблем с яйчник, който " се крие ".

@ Mera аз съм пътувала на следващ ден след трансфер. Всичко е строго индивидуално. Лекарите казват, че трябвало поне 1 ден да мине. Не знам доколко е вярно.

@ До всички : наистина ли смятате, че при нисък АМХ, не би трябвало вече да се стимулират яйчниците. Дори по 150 Гонал или Мериоферт или друго ??? 150 е ниска доза, е не чак толкова ниска, но вс епак не е 300.
Мен ме стимулирана със 150 Гонал и 150 Мериоферт. Ако има някой запознат, би ли ми казал, това силна стимулация ли е или не?

# 500
BlackCat12, напълно те разбирам. Аз по едно време имах големи проблеми със съня, само че с безсъние, спях по 1-2 часа на ден. Това беше след един пореден неуспешен опит. Чувствах се много зле. Не ми помагаше нито мелатонин, нито валериан, нито магнезий. Всичко е от нервите и напрежението. Мислех за психолог. Много трудно, но малко по малко с времето успях да се поокопитя. Опитвах се да търся начини да се грижа за себе си, да се глезя от време на време. Но и сега имам такива моменти, събуждам се и цяла нощ няма мигване. Едва ли ще ти помогне много написаното от мен, но кураж, не си сама Heart 

# 501
За възраст 40+ си е абсолютно силна стимулация. Слаба е по 150 единици на ден. Но това трябва да го коментираш с твоя репродуктивен специалист и да обсъдите ползите и вредите. На нашата възраст силната стимулация скапва и качеството на Я.

Мен ме стимулирана със 150 Гонал и 150 Мериоферт. Ако има някой запознат, би ли ми казал, това силна стимулация ли е или не?
[/quote]

# 502
И аз така мисля, затова смених Малинов - клиника, сега съм в Надежда при Стаменов и то още по-зле от първият път, вече не знам къде да ходя, наистина...

Съжалявам за неуспеха. Да не те лъжа но качеството даже и да е добро с силна стимулация демек над 300 скапва качеството. Много пъти съм го казвала. Оправданието на лекарите че качеството било зле е много непрофесионално. Понеже няма как да оправдаят некадърността си. Да качеството може да не е най доброто но факторите са много.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33146690/
https://www.fertstert.org/article/S0015-0282(22)01974-4/fulltext
и още много статии има. И двете места където си не са от най добрите. За лесни случаи да но по сложни не. Носи се слава но ........моето мнение е че не са много добри.

# 503
Опит - един имам в "Надежда" при въпросния лекар. Пари да ми дават не бих повторила. Претупа ни и толкова. Думите му бяха:"Ще направя каквото се прави стандартно, но нищо специално". Дори за ИМСИ трябваше неговото височайшо "разрешение", за да го извършат ембриолозите, при все, че резултатите от спермограмите ясно показваха, че е категорично необходимо. За другите му там екстри по МФ, дори и дума не обели...Изгубих почти 2 години там.

# 504
Аз сега съм шашната!
Миналия месец имах около 5-6 Антрални и ми предложиха ЕЦ. Сега имам само 2 АФ и ми предлагат стимулация със 150 Гонал и 75 Мериоферт. Не знам как да постъпя! Да правиш стимулация при 2 фоликула, нормално ли е?
 В Клиниката съм още и трябва да взема решение!

# 505
patencce1, при положение, че имате месеци с по-добър стартов резерв, не виждам логиката. Ако ще е със стимулация, не е ли по-добре да се изчака друг месец и тогава да се види? Какво обяснение дават от клиниката?

# 506
patencce1, аз не бих.
Коя е клиниката, само за информация?

# 507
Patence, беше май в Турция или в Неовитро, нещо съвсем вече се обърках. И аз не бих започнала стимулация с 2 АФ, бих си се карала на ЕЦ, но при повечко оооо да.

До сега виждам мацки, че всичките сте на мнение, че над 300 единици за над 40 год жени е скапване на качеството на Я.
Е айде сега ми кажете тогава защо 3-ма от най-известните лекари в България, всички знаем кои са и тримата ме блъскаха с над 300 единици или Мериоферт, или Фостимон или Гонал ???
Е нали това са величия ???
Нали всички се бутат да ходят при тях ?
Аз ходя с уникално подготвена папка с всевъзможни изследвания, до сега никой не я погледна добре и си ме почна на принципа проба-грешка.
Как аргументирате срещу такъв лекар, че не искате силна стимулация ? Как му казвате, не искам, бих искала, защото смятам, че....?
Аз съм отговаряла, все пак имам остър език, но и 3 мата до сега ми казваха, че виждат потенциал за развиване на повечко Ф....егати потенциала, единия път не стигнах и до трансфер, другия път реших да правя ЗЕТ, но Я се оплодиха неправилно...Ето доказателеството, че при мен високи дози не действат!
Кажете как спорите или какво говорите с тези лекари ?
Аз нямам думи, как трябва аз да уговарям лекаря за нещо, което е по-добро за тялото ми ? Еми той е лекаря, не аз, някак ето това не мога да го възприема.

За съня Пингвинче - мерси за подкрепата. И тази нощ не спах. Мисля, че е тип депресия или силна тревожност от поредните неуспехи.

P.S Абе хора, прочвтохте ли, че родопският славей Росица Пейчева ( междудругото съм я виждала многократно ) ще ражда на 50 години ???? Как е възможно това нещо ? Навярно ин витро, нямам друго обяснение, просто не разбирам. Тя преди време имаше и  рак, айде сега де ?

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 11:45 от BlackCat12

# 508

Кажете как спорите или какво говорите с тези лекари ?
Аз нямам думи, как трябва аз да уговарям лекаря за нещо, което е по-добро за тялото ми ? Еми той е лекаря, не аз, някак ето това не мога да го възприема.

Ще споделя накратко моето мнение и собствен извод, който съм направила за себе си и не задължавам никого да мисли като мен.
Лекарите не мислят "кое е по-добре за тялото ни". Те отдавна не гледат на пациента като цяло, а гледат едни показатели на хартия и едни органи поотделно, не като част от тялото/цялото. Лекарите, множеството от тях, са изтъкани не от мисъл за пациента си, а от его. Репродуктивните в България - масово са така.

Случва се, макар и РЯДКО, някой лекар да погледне на пациент като цяло и да го вземе под крилото си, с уважение към неговият опит, тяло, път, и мнение.

Но това се случва изключително на произволен принцип и ако изтеглиш късата клечка, ставаш едно опитно зайче, на което се правят буквално експерименти, върху които после да пишем тези и становища.

Съвет? Говорете спокойно, отстоявайте се, давайте им шанс, но настоявайте за обсъждания, за отделяне на време, за коментар, и ако някой насреща ви се изнервя и ви обяснява да не му се правите на много знаещи - бегом оттам!!! Това е единственият начин да се съхраним по пътя към целта и да няма гафове, които резултират в много лоши последици.

# 509

Съвет? Говорете спокойно, отстоявайте се, давайте им шанс, но настоявайте за обсъждания, за отделяне на време, за коментар, и ако някой насреща ви се изнервя и ви обяснява да не му се правите на много знаещи - бегом оттам!!! Това е единственият начин да се съхраним по пътя към целта и да няма гафове, които резултират в много лоши последици.
[/quote]

Да, всичко е чудесно, но това е теория. Аз до сега многократно съм в тази ситуация.
Нито повишавам тон, нито съм агресивна, да не говорим, че не съм и нахална, както виждам доста жени, проявяват жестока нахалност, която според мен агресира тези лекари.
Но, малко ще карикатурирам нещата, но в общи линии са такива :
" Сядам, казвам едно бързо резюме на какво съм правила и до къде съм стигнала ", прелгед, мислене и чувам примерно " Рени, 375 Гонал Ф за 3 дена и после преглед ".
Аз - но, докторе, аз вече съм била с такива големи дози хормони, и организмът не ми се влияе добре, не правя повее фоликули, а Я, които се пунктират са с лошо качество, някои от тях дори не се оплождат. Моето заключение, че при мен тярбват ниски дози и бих искала да съм на такива ".
Лекаря СВЕТИЛО : " Абе, ти сега , няма на мен да ми казваш какво да ти предписвам. Все пак аз съм ти водещия лекар. Ако не си доволна от моята преценка, която е базирана на години труд и хиляди бебета, които съм създал - никой не те задържа"
или

" Абе ниска стимулация нищо няма да ти помогне, нито ще направиш повечко фоликули, нито нищо. Като те гледам, доста са зле нещата, но има потенциал, и искам повечко от 2 да станат, ако има 3 или повечко, значи сме успяли. Но с 2 няма смисъл да се бодеш "

И така....Мога да дам и други разговори като примери. Просто не знам.

Общи условия

Активация на акаунт