🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 6 (31.10 - 14.11) 🐄

• 58 193
  • 1 555
  •   1
Отговори
# 735
Приемете, че има хора, които не държат на всяка цена да си изкажат мнението на всеослушание, или викайки и настоявайки за своята правота.

Използвам това, за да поразсъждавам - никой не приема другия, а държи да му се наложи. Така както Коко е интроверт и не е скандалджия, както на УхаЖоро не му се отдава да говори добре пред повече хора, както Андрей (играча) обича да пуска шегички, така в натюрела на Петър е да завзема вниманието. Ясно е, че обича да в светлината на прожекторите и смята своето мнение за меродавно. Не е ли тогава твърде прекалено да се изисква от някого да се бори със себе си постоянно, само защото преди n седмици някой друг му е казал, че е "твърде натегнат"? Това е все едно да се очаква Лили да е нежна и гальовна пред останалите, или Кенан да слуша и да говори за Вагнер, Бетовен или Вивалди, или Теди да е някаква валкирия. При все цялото ми уважение, това не им пасва. И другото, което ми прави впечатление - хората не разбират, че не е толкова важно какво си искал да кажеш. Много по-важно е как те разбира отсрещния и как ти си обяснил тезата си. "Много си натегнат" не е като "Абе, пич, дразни ме, че не ни изслушваш и взимаш решение бързо и затова - еднолично."
Работила съм с достатъчно различни хора, за да знам, че всеки си има странностите и особеностите. Затова и не съдя Петър толкова тежко - той е такъв. В ролята на Андрей и Жоро, обаче, бих повтаряла многократно, преди всеки дуел, всеки път, когато трябва да се вземе решение, нещо в смисъл на "Петре, почакай, нека да чуем и другите, те също имат глас."
Допълвам за Коко - доскоро Иван реагираше на момента на нападките на Кенан към Теди. Когато липсва кой да даде ответна реакция на Кенан, Коко се принуди да излезе от черупката си и да каже мнението си. По същия начин беше и с капитанското място на Канатица - не го искаше, но тъй като нямаше кой друг да помогне на отбора да спечели поне една битка, се принуди да се заеме с това. Коко има много приятно чувство за самоирония, между другото. Харесва ми да слушам синхроните му.

# 736
Може ли някой от всичките 50 души да каже Петър с какво толкова ви е интересен ?
Защо изобщо някой трябва да се обяснява? Всеки си изразява мнението и какво мисли. Нека всички, които не го харесват да вземат повече участие в темата, така че "фенския клуб" на Петър да не преобладава. А това че Петър е харесван от някои, далеч не означава, че не виждаме и не разбираме защо е дразнител за другите и животът им във Фермата е труден с неговото присъствие там.

# 737
Посмях се отново с Кенан и Теди. Бяха забавни. За Петър - нищо. Simple Smile

# 738
Коко е забавен. Вчера забелязах. Ето това е една интересна негова черта.

# 739
  • при късмета
Че той доскоро си мълчеше, когато Кенан се държеше грубо с Теди. Сега от известно време си прави устата,  да каже една две думи в защита. Може би се сети , че ще изглежда добре пред камерите Joy
Този конфликт не е постоянен. Имаше едно нападане на турчето над Теди и тя сама се защити съвсем адекватно, без да има нужда от адвокат. Имам предвид, че той не се обръща директно към нея постоянно. След това имаше само още един такъв случай, който беше дори абсолютно непредизвикан и затова Коко взе отношение. Макар, че и тогава Теди не му остана длъжна. И сега вече мазника ѝ е пръв приятел, защото видя, че нея не може да тъпче и нивото му е в пъти надолу. На такъв и 100 човека да му говорят, той ще си остане тъп селяк, без капка интелект и ли капацитет в каквато и да е област. Е, освен някой кючек и някоя луканка, от това може и да разбира, каквото и да значи. А Коко е разбрал, че и да реагира на всяка негова изцепка, е все едно. Прави го когато е фрапиращо, защото него самия го дразни и не го приема

# 740
Петър и Коко да двамата мъже, за които не можем да отсъдим на 100%, колко от това, което показват в предаването, е истинската им същност.

# 741
Въпроси на деня: Кой в най-подмолният и лицемерен участник.
На мен ми е интересно кого визираш? Simple Smile Иначе имам предположения.
От това, което виждам, за мен е Кенан. Доста добре си плете кошницата, като непрекъснато хвърля бомби в съседната градина, налагайки един "общ враг". Лили прави същото, но доста по-явно, не случайно си подгласят един на друг.

# 742
Това е все едно да се очаква Лили да е нежна и гальовна пред останалите, или Кенан да слуша и да говори за Вагнер, Бетовен или Вивалди, или Теди да е някаква валкирия.
Ххаха, това ми оправи деня. Зуп, Зуп Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 743
Може ли някой от всичките 50 души да каже Петър с какво толкова ви е интересен ?
Най малкото е интелигентен, за разлика от болшинството.

# 744
Петър не просто е интелигентен, той е емоционално интелигентен.

# 745
Интелигентен, но "аз" е над всичко и всички.

# 746
  • София
Според мен пък точно емоционална интелигентност му липсва на Петър и това е едно от нещата, заради които вече не мога да го харесам (въпреки че в началото грабна вниманието ми като интересен играч). Нито разпознава, нито се съобразява с емоциите на другите, нито разчита реакциите и поведението им, нито е в състояние да обуздава собствения си егоцентризъм.

# 747
Егоцентризмът му пречи според мен. Все пак трябва да отчетем, че участниците почти нямат свободно време, а той постоянно е зает с нещо и вероятно изпуска социалната игра, и това да обърне внимание на съотборниците си.

# 748
Въпроси на деня: Кой в най-подмолният и лицемерен участник.
На мен ми е интересно кого визираш? Simple Smile Иначе имам предположения.
От това, което виждам, за мен е Кенан. Доста добре си плете кошницата, като непрекъснато хвърля бомби в съседната градина, налагайки един "общ враг". Лили прави същото, но доста по-явно, не случайно си подгласят един на друг.

Има го това при тях двамата. Иначе аз си помислих за Присияна. Много си променя позициите, хлъзгавичка е, подхвърля тук-там по нещо. Уж не искала имунитет, пък го взе...

# 749
  • София
То пък оставаше и да не го вземе. Simple Smile Тя се изпопреби на предния дуел. Горката.
Не че допускам, че Канатица биха я дръпнали пак. Ама друго си е да си се застраховал.

Общи условия

Активация на акаунт