дали не е риск от ваша страна- по-различно е с осиновените деца,особено пък ако са по-големички-над 4 години-имам в предвид,че е по-трудно,защото те имат изградени навици за самозащита,техни си
и и въпреки стремежа им да си имат мама и татко,попаднали извън дома в новата среда ..се чувстват незащитени и несигурни-в началото! И е риск,защото има дечица с по-труден характер и неподготвеният родител за такъв инат и отпор от страна на дете се шокирва,но с търпение и воля всичко се постига:naughty:и не е риск,защото ти с нещо допринасяш една невинна душичка да излезе от омагьосаният кръг на обикалянето от сиропиталище на сиропиталище...и после на улицата
в момента,в който детенцето стане част от живота ви започвате да имате чувството ,че то просто винаги е било с вас и го обичате наравно с другите си деца
.....аз не бих била толкова рязка, но всеки има различен стил
Хората не искат да си изберат цвят на очите. Разбира се, че не е редно да се избират деца. Но има изключения - когато има някаква връзка, както е в случая. Ако детето на твои роднини или приетели е на път да иде в дом за сираци, ти няма ли да се бориш да го осиновиш точно ти точно това дете, дори да не си имала конкретни намерения да осиновяваш?
дано да успеете!Идете до закрилата на децата в Пловдив явно там ще са наясно със ситуацията и ще ви кажат най-точно и вярно как можете да помогнете.След като разговаряте,кажи какво е станало и имали светлина в тунела
......а тука нека не те обижда понякога резкият тон на някои от пишещите...понякога малко избързват и са крайни със мненията си пишещите мами тука,но пък са все добри и свестни хора,само малко изнервени покрай проблемите си
малко е грубичко сравнението със стоката в магазина и с кученцата
и едва ли е АБСУРД осиновяването на конкретно дете-до скоро даваха деца по телевизора,ЗА които търсеха родители...значи хората изявили желание се обаждаха за конкретно детенце ,аз също исках да осиновя още едно конкретно детенце заедно с Ваня-за да е тя по-спокойна,понеже контактуваше само с тая своя приятелка
следващата година искахме точно определено момиченце пак от същият дом-дете,което неговореше,беше вече на 7 години и нещо с физ.данни на 5 годишно,разбираше всичко и можеше да се оправи само ако е в нормално семейство иначе отиваше в дом за умствено изоставащи.Даже започнахме сериозно да обмисляме осиновяването и,и едва ли съм се пазарила за кученце,а за съдбата на едно детенце...
Препоръчани теми