Кралски работи и клюки - ноември 2023

• 70 906
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Явно си е изкарала страхотно снощи Kissing Heart

# 481
  • Някъде там
Благодаря, Prizma.
Много хубава и сантиментална инвестиция е направил.
Няколко пъти годишно Филип и Матилде канят в дома си, в замъка Лакен, група млади професионалисти, за да обсъдят професията им: учители, съдии, изследователи, кметове, персонал в хотелиерството... Вчера са вчеряли с млади домашни медицински сестри.

Шведките вчера присъстват на семинара на фондация "Грижа за децата".

# 482
  • Варна
Чарлз вчера пак е бил на събитие - за насърчаване на толерантността и по-доброто разбирателство между различните религии и общности.

# 483
И Амалия ли не е по темата???

# 484
  • Някъде там
Къде е снимана Амалия?
Хубав цвят палто.
Виктория на посещение в Германия.

# 485
Фредерик на лов в Грибсков

Скрит текст:

Доня София е открила петдесет и петото издание на благотворителния базар на неправителствената организация "Nuevo Futuro"

Скрит текст:

Онзи ден по време на събитието за микрофинансирането, фотографите са успели да снимат Летисия, докато си оправя грима.

И видео от момента - https://www.lecturas.com/actualidad/casas-reales/imagen-letizia- … ps-belleza_148110 Според медиите глосът е "Dior Addict Lip Maximizer"

# 486
# 487
  • Някъде там
Намерих си инфо,че Амалия е била  в Мадрид, но не е била сама. С Максима са пазарували двете.
Любим комплект на Максима за пазаруване там. Заслужава си да и е любим. Много добре изглежда.

Ех тази Шарлийн. Много ѝ се радвам как се промени към добро.
 Връчват медалите за физическо възпитание и спорт на 61-те получатели на стадион "Луи II".

Матилде открива седмицата на четенето всяка година. Тази година в на деца от основното училище Groenendaal в Мерксем.

# 488
  • Разпиляна във въображението
Катрин от видео стартирайки тазвечершното забавление "Деца в нужда" и пожелавайки на всички, които участват късмет в усилията си за набиране на средства.

# 489
  • София
За жителите и посетителите на Лондон тези дни: 17 - 25 ноември 2023г.
Завладяващо звуково и светлинно шоу от Luxmuralis в Tower of London и достъп след работно време до Бижутата на короната.
19,50 паунда за вход.

# 490

Много специален Carol Service, очаквайте скоро. Заедно на Коледа с
The Royal Foundation Centre for Early Childhood
се завръща в Уестминстърското абатство в петък, 8 декември.

Това ще бъде специален момент да благодарим на всички, които правят толкова много, за да подкрепят бебета, малки деца и семейства в нашите общности в Обединеното кралство. Нямаме търпение и вие да се присъедините към нас – включете се
ITV, на Бъдни вечер.

# 491
  • Някъде там
Виктория от посещението в Германия

Шарлийн и Алберт на няколко събития свързани с празника на Монако който е днес.

Снимка от интервюто за Monaco-Matin. Много приятно интервю.

Скрит текст:
"Нашите деца са бъдещето на Княжеството": принц Албер II и принцеса Шарлен ни се доверяват за първи път
В навечерието на празниците на Монако принц Албер II и принцеса Шарлен разговаряха ексклузивно с Monaco-Matin за начина, по който отглеждат децата си.
Това тандемно интервю е рядкост за тях и първо за колоните на Монако-Матин. За първи път, няколко дни преди Княжеството да отпразнува своя суверен на 19 ноември, принц Албер II и принцеса Шарлен се съгласиха да дадат интервю заедно.
В навечерието на празника, който е и семеен празник, централната тема на размяната на реплики - неизбежно - бяха техните деца, наследственият принц Джеймс и принцеса Габриела. Кралските близнаци ще отпразнуват деветия си рожден ден на 10 декември.

Между живота им като деца, ежедневието им като ученици на Скалата и институционалните задължения, свързани с титлите им, младите принцове трябва постепенно да се справят с ролята си в един неспокоен, изпълнен с насилие и объркан свят. Родителите им имат за цел да им помогнат да го открият, стъпка по стъпка, с доброта.

Наследственият принц Жак и принцеса Габриела ще навършат 9 години през декември следващата година. На каква възраст планирате да им поверите първата им официална мисия?
Принц Албер II: Те вече направиха много официални изяви при нас. Няма определена възраст, на която да започнат, така че ще видим кога ще се появят възможностите. Особено внимаваме да ги въведем в тези задължения постепенно, за да не ги излагаме на твърде много неща в твърде ранна възраст. Разбира се, когато пораснат, те ще се включват по-активно в различни дейности, събития и церемонии. Важно е нещата да се правят постепенно, без да се насилват.

Вашите деца растат в Княжеството, заобиколени от две култури. Кое е онова, което е много монакско и много южноафриканско в тях?

Принцеса Шарлен: Преди всичко, те са монегаски! Имахме възможност да ги заведем няколко пъти в Южна Африка и те наистина се насладиха на тези пътувания. Всеки път за мен беше специален момент да им покажа средата, в която съм израснала. И те често ми казват, че искат да се върнат, за да видят животните и да посетят фермите. Също така сме ги водили в различни страни по света. За мен е привилегия да мога да правя това, да им покажа разнообразието от култури, религии и различия...
Принц Албер II: Не знам дали много деца на тяхната възраст са посещавали толкова много страни. [Смее се] Но това е част от тяхното образование. В края на годината ще отидем в Антарктида, на пътуване, организирано от Океанографския музей и Робърт Калканьо, което според мен ще бъде голямо приключение за всички нас, но най-вече за тях.
Тревожи ли ви напрегнатата международна ситуация за бъдещето на вашите деца и тяхното поколение?

Принцеса Шарлен: Много хора по света се притесняват от тези трудни времена, притесняват се за своята безопасност и тази на децата си. Всеки мечтае за мир на тази планета, но за съжаление преминаваме през период, в който това не е така. Това е много тревожно, още повече за нас като родители. Децата ни заемат специално място. Те представляват бъдещето на Княжеството. И ние трябва да ги накараме да разберат защо имаме постоянна защита, която ни позволява да се чувстваме в безопасност, където и да се намираме.

Принц Албер II : Те вече знаят малко за това, което се случва по света, понякога гледат новините и говорят за това в училище. Но те са само на девет години, така че не мисля, че разбират всичко.
Чувствителни ли са те към борбата за опазване на околната среда?

Принц Албер II: Още от най-ранна възраст ги запознаваме с важността на опазването и съхраняването на природата. Вече сме се занимавали с градинарство заедно и те се научиха да се гмуркат в училището на Пиер Фрола, за да научат повече за морското дъно. И всяка година ги водя на Световния ден на почистването, за да почистим улиците на Княжеството.

Принцеса Шарлен: Те са отворени към начина, по който се променя околната среда, и към начините за нейното опазване. Това е естествено за тях. Когато видят пластмасова бутилка, те знаят какво да направят, за да я рециклират.
Тази година, 2023 г., Монако празнува стогодишнината от рождението на принц Рение III. Господине, какво мислите за тази почит към баща Ви и за емоцията, която фигурата на принц Рение все още предизвиква в Княжеството?

Принц Албер II: Това е една прекрасна година на честване, в която искахме да обобщим всички дейности на баща ми, неговото влияние, неговите страсти, невероятната работа, която свърши с майка ми. И отзвукът на тези събития от страна на монасите, но също така и от жителите и посетителите, беше невероятен.

За мен и сестрите ми е много трогателно да отбележим наследството на баща ни. И за нас беше много важно да покажем на по-младите поколения кой е бил той и какво е постигнал. С всички тези изложби, но също и с този прекрасен документален филм на Ян-Антони Ногес, който с радост виждам, че ще бъде показан по телевизията във Франция и Съединените щати.

# 492

Принцеса Шарлийн носи обици Graff* Diamond и рубин
 с шапка Stephen J

# 493
  • Някъде там
Ооо много готино Шарлийн и Габи в еднакви тоалети в различни цветове.
Много хубави и пораснали децата.

# 494
  • Разпиляна във въображението
Крал Уилям Габула Надиопа IV от Бусога (Уганда) и кралица Джовия Мутеси на сватбеното си тържество!  Булката смени церемониалната си диадема с по-малка и две нови рокли!

Шарлийн напоследък ми харесва. Браво на нея!

Общи условия

Активация на акаунт