Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 473
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета. Предстой ми престой в патологична бременност. Никоа не съм била в Майчин дом, интересува ме хигиената как е? Почистват ли се баните и тоалетните? Колко жени са в една стая

# 496
Зависи на кой етаж ще бъдеш. Мен като ме настаниха бях на 5-ти етаж и банята не я почистваха. В стаята нямаше нищо,освен леглото ти.

# 497
Зависи на кой етаж ще бъдеш. Мен като ме настаниха бях на 5-ти етаж и банята не я почистваха. В стаята нямаше нищо,освен леглото ти.

Предполагам на 5 етаж. Баните общи ли са? Предстой ми серклаж, а хигиената е важна особено в тоалетната да не се хване някоя инфекция. Затова разпитвам.

# 498
В стаята, която бях аз имаше баня и тоалетна, но доколкото разбрах другите стаи май нямаха. Не съм сигурна, нека се включи и друг да каже.

# 499
На 5 етаж бях настанена преди секциото миналата година. Тогава правеха ремонт на едното отделение.
Исках в самостоятелна стая със санитарен възел. В отделението имаше само две такива стаи. В тези платени стаи има хладилник, мивка, телевизор, диван. Някъде назад бях пускала снимки. Ако ги намеря, ще ги публикувам пак.
На етажа бяхме както момичета, очакващи раждане, така и момичета за задържане. Сприятелихме се 4-5 дами и си бяхме групичка за тези 2-3 дни. Стаята, в която бяха другите, беше с 3 или 4 легла и тяхната тоалетна беше обща с останалите на етажа. В стаята си имаха мивка. Имаха общ хладилник за всички стаи, които се намираше отвън до столовата.
Почистването ставаше всеки ден.

П.с. ето, намерих снимки. Така изглеждаше стаята миналата година в началото на август.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 15:25 от Jupiter sea

# 500
Края на юли тази година бях в патология на 5ти етаж, който все още на половина е в ремонт. Баните и тоалетните са общи като има и стаи със самостоятелни, които се заплащат, защото се водят вип. Във всяка стая има вентилатор и хладилник. Санитарките чистеха добре и редовно, но някои от момичетата си носеха лични дезинфектанти и си чистеха само тоалетната чиния преди употреба.
Този месец бях и за една нощувка в патология на 8 етаж, където всички стаи без една имат собствена баня с тоалетна. Аз попаднах може би във вип стая, защото имаше тв, хладилник и дори климатик. Мисля че там почти всяка стая има тв и хладилник.
И последно след секциото бях на 12 етаж в двойна стая (90лв) , където имаше тв, хладилник и вентилатор.
Ако имате нужда от повече информация, може да ми пишете на лично. Simple Smile

# 501
Здравейте!При кой лекар бяхте и доволни ли сте като цяло?

# 502
Здравейте!При кой лекар бяхте и доволни ли сте като цяло?

Аз бях при д-р Георги Златков, като започнах проследяване при него някъде около 20-22 г.с. Препоръчвам го с две ръце и два крака! Ако не беше той и неговото адекватно поведение, не ми се мисли какво щеше да се случи. Млад, но ерудиран и кадърен лекар с високо ниво на емоционална интелигентност. Като родих, дойде в реанимация, а на следващия ден и в стаята, за да ме види и да попита как съм. Винаги съм имала връзка с него по телефона и първо ме е викал на преглед, преди да прави каквото и да е. Никога не е искал да влизам директно в болницата, а се е опитвал амбулаторно да реши проблема, разбира се, ако състоянието го позволява. Нещо, което го нямаше при АГ-то по НЗОК, което уж ме следеше, но омаза работите.

# 503
Здравейте,не е вярна информацията ви за стаите на 8 етаж. В края на м.май бях там и са много малко стаите, в които има хладилник и телевизор. Знам го със сигурност, защото си говорих с около 10 жени, лежащи на етажа и отделно успях да надникна в повечето от тях. Даже ме молеха да използват моя хладилник,шегуваха се,че само в моята стая имало хладилник и телевизор,но не знам дали наистина е така.Не съм заплащала нищо, беше просто късмет. Моите впечатления са,че етажът е съвсем приличен, но няма контрол над почистващия персонал,следователно не свети от чистота. Носех си мои чаршафи и видимо стаята, в която бях (т.нар. ВИП с телевизора), не беше щателно почистена. Но аз помолих едната чистачка и всичко беше наред. Имам положителни спомени от престоя там, предвид,че не се заплаща, е съвсем ОК. Да знаете и,че храната на всеки етаж е ужасна.

С вас може да сме били в същата стая на 8.етаж Simple Smile
Края на юли тази година бях в патология на 5ти етаж, който все още на половина е в ремонт. Баните и тоалетните са общи като има и стаи със самостоятелни, които се заплащат, защото се водят вип. Във всяка стая има вентилатор и хладилник. Санитарките чистеха добре и редовно, но някои от момичетата си носеха лични дезинфектанти и си чистеха само тоалетната чиния преди употреба.
Този месец бях и за една нощувка в патология на 8 етаж, където всички стаи без една имат собствена баня с тоалетна. Аз попаднах може би във вип стая, защото имаше тв, хладилник и дори климатик. Мисля че там почти всяка стая има тв и хладилник.
И последно след секциото бях на 12 етаж в двойна стая (90лв) , където имаше тв, хладилник и вентилатор.
Ако имате нужда от повече информация, може да ми пишете на лично. Simple Smile

# 504
На 8-ми етаж стаите са прилични, всяка е с баня и тоалетна, минава санитарка да почиства. В стаята, в която бях бяха три легла. 8-ми етаж е за предпочитане пред 5-ти.

# 505
Аз също бях на 8 етаж след раждането, защото и бебето беше там (в интензивното) стаята беше двойна но бях сама, имаше и баня, хладилник и тв. Чистеха всеки ден. Съседната до моята стая също беше двойна, другите не съм ги виждала

# 506
Мами, колебая се между болница Надежда или Майчин дом. Засега се следя при др. Ибрям и съм доволна от него, но в Надежда след естествено раждане ми харесва,че дават бебето на бащата да го види веднага и да прекара време с него. Имат ли подобна практика в МД с избор на екип за раждането? Изобщо бащата може ли да види бебето някога преди изписването без да е през стъкло? Планирам ако съм в МД да съм на 12ти етаж, така че питам за там. Много съм объркана. Благодаря предварително за отговорите!

Аз раждах секцио и веднага след операцията, още в реанимация , пуснаха мъжа ми за няколко минути, а той вече се беше срешнал с бебето.  На 12 етаж и на 7ми татковците виждат бебетата през стъкло, някой успяваха да се промъкнат и да си откраднат момент или два с бебето на вратата на отделението.

# 507
  • София
С риск да прозвуча заядливо, ама… на база на какво вземате решение къде да родите??
Честно, просто ум не ми побира, че заради това таткото да види бебето за 5мин след раждането, ще базирам цялото си решение къде да родя?? При десетки други толкова важни фактори, които трябва да се премислят?

Сигурно звуча заядливо, но просто не се сдържах и в самия пост не се споменава нищо друго освен виждането на бебето от таткото.

# 508
Събирам информация и се ослушвам за опита около мен. Събрах доста горчива информация от частните клиники. Нищо лично срещу дамите, решили да раждат по лъскавите клиники с аквариуми и рибки и 3 степенно меню, обаче като се ос*ре там ситуацията, всичко вика “иди в Майчин дом”. Аз съм лекарско дете, 40 години от живота на баща ми минаха в държавна болница, шапка свалям на лекарите, които държат на професията си и я вършат със сърце. И не отивам в болница с нагласата за спа курорт. Просто така съм научена. А в Майчин дом съм в сигурни ръце. Каквото и да се случи. Аз така взех решение…

С риск да прозвуча заядливо, ама… на база на какво вземате решение къде да родите??
Честно, просто ум не ми побира, че заради това таткото да види бебето за 5мин след раждането, ще базирам цялото си решение къде да родя?? При десетки други толкова важни фактори, които трябва да се премислят?

Сигурно звуча заядливо, но просто не се сдържах и в самия пост не се споменава нищо друго освен виждането на бебето от таткото.

# 509
Събирам информация и се ослушвам за опита около мен. Събрах доста горчива информация от частните клиники. Нищо лично срещу дамите, решили да раждат по лъскавите клиники с аквариуми и рибки и 3 степенно меню, обаче като се ос*ре там ситуацията, всичко вика “иди в Майчин дом”. Аз съм лекарско дете, 40 години от живота на баща ми минаха в държавна болница, шапка свалям на лекарите, които държат на професията си и я вършат със сърце. И не отивам в болница с нагласата за спа курорт. Просто така съм научена. А в Майчин дом съм в сигурни ръце. Каквото и да се случи. Аз така взех решение…

Напълно подкрепям това, което сте написали.
Аз също ще бъда в МД поради същата причина, искам да бъда спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт