Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 443
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Аз съм с Хашимото и имах гестационен диабет, като никое от тези състояние не е било причина да лежа там преди самото раждане.

# 541
  • България
Питам, тъй като съм с диабет тип 1 преди самата бременност. Трябваше да вляза главно, за да може ендокриноложката да ми смени инсулина и точните дози.

Ще ме изписват скоро, но на визитацията ми казаха, че пак ще трябва да лежа другия месец. От изненадата не ги питах и те заминаха бързо бързо. За това питам дали някой с подобно състояние са му казали това?

Самата бременност върви в рамките на нормалното.

А и знаете ли към колко изписват на 8 етаж?

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 11:27 от Lady_Kalinka

# 542
Аз съм с Хашимото и по време на бременността имах и инсулинова резистентност. Не съм постъпвала по-рано, когато започна раждането си отидох направо в спешното.

# 543
Аз съм с Хашимото и високо кръвно и миналата бременност лежах 1 седмица в пети месец и целия девети месец откарах в Майчин дом, тогава имах и контракции.
Сегашната ми бременност не съм лежала, но пак там се следя.

# 544
Здравейте, момичета Simple Smile Предстои ми раждане и съм се насочила към д-р Гунев от МД. Онзи ден имах преглед при него за първи път след като ми го препоръчаха, не ми хареса, че ме прегледа с ръка, а съм 34та седмица. Имам няколко въпроса: Този преглед нормален ли е по това време на бременността?
Може ли някой да изкаже мнение за него?
И Трябва ли да се обадиш предварително в МД за избор на стая или при отиване в болницата те питат?
Благодаря предварително!

# 545
Доктор Гунев е чудесен специалист, не се притеснявай! Това са нормални прегледи, искал е добре да огледа всичко (шийка, влагалище и Т.н) все пак това ви е първият преглед при него и трябва да научи максимално за състоянието ви. Относно раждането, когато ражда при него преди години, той уреди всичко в болницата, просто трябва да му кажете каква стая искатеи на кой етаж.

# 546
Може ли мнение на дама, раждала при доктор Цветелина Попова?

# 547
Здравейте, момичета Simple Smile Предстои ми раждане и съм се насочила към д-р Гунев от МД. Онзи ден имах преглед при него за първи път след като ми го препоръчаха, не ми хареса, че ме прегледа с ръка, а съм 34та седмица. Имам няколко въпроса: Този преглед нормален ли е по това време на бременността?
И Трябва ли да се обадиш предварително в МД за избор на стая или при отиване в болницата те питат?
Благодаря предварително!

Аз в сряда имам преглед при него, в момента съм 28 седмица. Преди 7 години трябвяше да раждам при него, но взех,че уцелих точно 2 дни,в които ме беше предупредил,че не е на линия. Но такова спокойствие ми вдъхна преди това,а и я деня на раждането се обади на екипа,че се надявям вече този път да се нацелим! Имайте му доверие,аз имах 1 -2 ситуации миналия път, които мен ме стреснаха, но той реагира хладникръвно и наистина всичко беше наред. Пестелив е на думи, но знае какво прави и вижда! Успех и леко раждане!

# 548
Благодаря предварително!

Аз в сряда имам преглед при него, в момента съм 28 седмица. Преди 7 години трябвяше да раждам при него, но взех,че уцелих точно 2 дни,в които ме беше предупредил,че не е на линия. Но такова спокойствие ми вдъхна преди това,а и я деня на раждането се обади на екипа,че се надявям вече този път да се нацелим! Имайте му доверие,аз имах 1 -2 ситуации миналия път, които мен ме стреснаха, но той реагира хладникръвно и наистина всичко беше наред. Пестелив е на думи, но знае какво прави и вижда! Успех и леко раждане!

Много много благодаря Simple Smile Ще му се доверя, лека бременност и раждане и на вас 🤩

# 549
Моя близка се следеше и роди при нея. Супер доволна остана от внимание и отношение.

# 550

Аз по-нагоре писах, че трябваше да раждам с д-р Гунев преди години, но родих с дежурния екип в крайна сметка. Намерих си епикризара и точно д-р Попова ме прие и свърши всичко тогава (беше специализант). Много мила и човечна, страхотно отношение, шевовете не ги почувствах след това. Д-р Кръстева и д-р Костова, само наблюдаваха тогава , не се намесиха Simple Smile раждах на 1.01.2018

# 551
Здравейте момичета,

Предстои ми раждане в МД София и имам доста неизвестни, ще си позволя макар и хаотично да задам няколко въпроса:
При планирано секцио с избор на екип освен 900 лв. заплаща ли се нещо допълнително за самата операция?
Имате ли представа за актуалната цена на самостоятелна стая 7-ми етаж? Посетители там допускат ли се и има ли свиждане всеки ден?
След раждането бащата може ли да види бебето и родилката, поне за малко?
Каква е подготовката преди планираното секцио - предполагам прием от предната вечер? Правят ли клизма, как трябва да съм подготвена? Трябва ли да съм свалила лака на ръцете и краката?
Къде настаняват вечерта при самия прием? Прочетох, че след самото раждане се избира на кой етаж ще е престоя...
Колко време се стои в реанимация, ако всичко е нормално? Веднага ли идва някой да помогне за раздвижване и изобщо помага ли някой при самото вдигане и раздвижване?

Благодаря предварително на всички отзовали се Heart

# 552
Въпреки че няма да раждам там, ще си позволя да отговоря на няколко въпроса, тъй като първоначално и аз се бях насочила към МД и се интересувах от сходни неща.
1. До колкото знам се заплаща и някакъв санитарен пакет, който е около 150 -200 лв отделно от тези 900 лв за екип.
2. Както на 12ти, така и на 7ми етаж има някакви часове за свиждане, но са през стъкло. Съответно никой роднина,нито бащата няма директен достъп до бебето до датата на изписването. Лично аз бих избрала 12ти етаж, стаите са хубави и бебето ще е при вас постоянно.
3. До колкото знам бащата не се допуска нито на раждането, нито след това, без значение дали е секцио или естествено.  Единствено може да види бебето за малко, както казах през стъкло. Това е и една от причините да се откажа от тази болница.
4. Мисля, че приемат една вечер преди това, като те там правят клизма задължително. За лака не съм сигурна.
5. При нормално протекло секцио или ако всичко е наред с бебето са 5 нощувки, включвам и тази преди раждането. Раздвижването май го правят до 5-6 часа след операцията.
Това знам като информация от моето проучване за болницата. Но все пак ще е хубаво някоя друга мама да се включи и да актуализира инфото или да ме поправи.

# 553
Здравейте,раждах в Майчин дом през м.май със секцио и споделям моя опит като корекция или допълнение към горния коментар:
1. До колкото знам се заплаща и някакъв санитарен пакет, който е около 150 -200 лв отделно от тези 900 лв за екип.👉Това не е задължително,зависи си от израждащия лекар. Моят беше Сергей Славов и не е изисквал санитарен пакет.Платих точно 900 лева за избор на екип,
2. Както на 12ти, така и на 7ми етаж има някакви часове за свиждане, но са през стъкло. Съответно никой роднина,нито бащата няма директен достъп до бебето до датата на изписването. Лично аз бих избрала 12ти етаж, стаите са хубави и бебето ще е при вас постоянно.👉Бях на 7.етаж. Мъжът ми идваше по всяко време, в което нямаше кърмене или изследвания според графика. Стаите са идеални,аз бях в двойна и се чувствах добре, стаята се чистеше всеки ден и имаше телевизор и хладилник. Бебетата се показват през стъкло,но никой не ви следи дали ще ги превозите през коридора до стъклото в точно определен час.Платих 90 лева на нощувка,като престоят в реанимация не се заплаща. Тоест плащате 4те нощувки ако ви изпишат на 5ти ден. Има и ВИП стаи, а ако сте в тройна без самостоятелна баня и тоалетна,не плащате нищо.
3. До колкото знам бащата не се допуска нито на раждането, нито след това, без значение дали е секцио или естествено.  Единствено може да види бебето за малко, както казах през стъкло. Това е и една от причините да се откажа от тази болница. 👉Това е въпрос на договорка с доктора ви. Мъжът ми беши допуснат и при мен в реанимация веднага след раждането, както беше видял и снимал и самите бебета още мръснички.
4. Мисля, че приемат една вечер преди това, като те там правят клизма задължително. За лака не съм сигурна.👉В стаите пише да няма лак,но никой няма да ви направи проблем или забележка за него. Клизма се прави малко преди секциото, приемът е вечер преди него. Вечерта преди секциото ви казват да преустановите прием на вода и храна. След самото раждане в реанимация може да пиете вода на много малки глътки.  На другия ден ще ви дадат пакет сухари, 1 кисело мляко и парче сирене. Това ще ви е храната за следващите 2 дни.
5. При нормално протекло секцио или ако всичко е наред с бебето са 5 нощувки, включвам и тази преди раждането. Раздвижването май го правят до 5-6 часа след операцията.👉Аз лежах 24 часа в реанимация и чак тогава дойде жена,която ни показваше как да се раздвижим. Помагат,но като цяло те нахъсват да се помъчиш и да се движиш въпреки болката,за да се възстановиш по-бързо. Не очаквайте дундуркане или някакво специално отношение. Тук се подгответе и за най-неприятната част от пускането на упойката и болката, в комбинация със силното кървене и всички подобни красоти. Но бързо минава и бързо се забравя! Леко раждане.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 17:40 от Colors

# 554
Аз родих на 18.10 в 22 ч.
Бях в реанимацията до сутринта на следващия ден, раздвижиха ме след 6 часа, за което съм доволна, колко по-бързо е по-добре. Настанена съм на 12 етаж, хубаво, чисто. Свижданията на този етаж са от 16 до 18:30, но ако дойдат преди тези часове спокойно може да излезете във фоайето, никой не прави проблем. Бебето се показва на прозорец на етажа.

Общи условия

Активация на акаунт