Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 434
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • In Neverland
Здравейте, знам че темата е основно за раждане, но не намирам къде другаде да си задам въпросите. Интересува ме дали някой е правил амниоцентеза скоро в Майчин дом? Предстои ми такава и ме насочиха натам. В деня на приема ли е процедурата? Каква е цената за избор на лекар и има ли такава опция изобщо? Мога ли на същия ден да си избера лекаря или трябва предварително да се видя с него? Същия ден ли мога да си тръгна или трябва да лежа? В първия пост прочетох изискуемите изследвания, но има ли възможност от там да си ми вземат кръв и да ги пуснат или предварително трябва да са направени? Нещо допълнително плаща ли се? Много благодаря на всеки включил се с информация.

# 556
Здравейте. Не успях да разбера колко общо са нощувките. Един път пишете 5 общо, а друг път, че сте платила 4 нощувки, което означава 1 ден преди секциото, 1 ден реанимация и 4 дни в стаята. Стават общо 6. Навсякъде чета различно инфо и не мога да се ориентирам. Аз ще съм със секцио.
Здравейте,раждах в Майчин дом през м.май със секцио и споделям моя опит като корекция или допълнение към горния коментар:
1. До колкото знам се заплаща и някакъв санитарен пакет, който е около 150 -200 лв отделно от тези 900 лв за екип.👉Това не е задължително,зависи си от израждащия лекар. Моят беше Сергей Славов и не е изисквал санитарен пакет.Платих точно 900 лева за избор на екип,
2. Както на 12ти, така и на 7ми етаж има някакви часове за свиждане, но са през стъкло. Съответно никой роднина,нито бащата няма директен достъп до бебето до датата на изписването. Лично аз бих избрала 12ти етаж, стаите са хубави и бебето ще е при вас постоянно.👉Бях на 7.етаж. Мъжът ми идваше по всяко време, в което нямаше кърмене или изследвания според графика. Стаите са идеални,аз бях в двойна и се чувствах добре, стаята се чистеше всеки ден и имаше телевизор и хладилник. Бебетата се показват през стъкло,но никой не ви следи дали ще ги превозите през коридора до стъклото в точно определен час.Платих 90 лева на нощувка,като престоят в реанимация не се заплаща. Тоест плащате 4те нощувки ако ви изпишат на 5ти ден. Има и ВИП стаи, а ако сте в тройна без самостоятелна баня и тоалетна,не плащате нищо.
3. До колкото знам бащата не се допуска нито на раждането, нито след това, без значение дали е секцио или естествено.  Единствено може да види бебето за малко, както казах през стъкло. Това е и една от причините да се откажа от тази болница. 👉Това е въпрос на договорка с доктора ви. Мъжът ми беши допуснат и при мен в реанимация веднага след раждането, както беше видял и снимал и самите бебета още мръснички.
4. Мисля, че приемат една вечер преди това, като те там правят клизма задължително. За лака не съм сигурна.👉В стаите пише да няма лак,но никой няма да ви направи проблем или забележка за него. Клизма се прави малко преди секциото, приемът е вечер преди него. Вечерта преди секциото ви казват да преустановите прием на вода и храна. След самото раждане в реанимация може да пиете вода на много малки глътки.  На другия ден ще ви дадат пакет сухари, 1 кисело мляко и парче сирене. Това ще ви е храната за следващите 2 дни.
5. При нормално протекло секцио или ако всичко е наред с бебето са 5 нощувки, включвам и тази преди раждането. Раздвижването май го правят до 5-6 часа след операцията.👉Аз лежах 24 часа в реанимация и чак тогава дойде жена,която ни показваше как да се раздвижим. Помагат,но като цяло те нахъсват да се помъчиш и да се движиш въпреки болката,за да се възстановиш по-бързо. Не очаквайте дундуркане или някакво специално отношение. Тук се подгответе и за най-неприятната част от пускането на упойката и болката, в комбинация със силното кървене и всички подобни красоти. Но бързо минава и бързо се забравя! Леко раждане.

# 557
Нощувката преди секциото и нощувката в деня на секциото (когато сте в реанимация) не се плащат. Плащат се нощувките в стаята в която ви настаняват след раждането и преместването от реанимация. Моите бяха само 3. При повечето жени са 4-5 или вече повече ако има причина да задържат бебето за повече време
Ето пример - в понеделник на обяд ме приеха и спах на 3 етаж. Вторник сутринта ми беше секциото и след него останах в реанимация до 7 сутринта в сряда. Тогава ме преместиха на 8 етаж в двойна стая и останах в нея сряда вечерта, четвъртък и петък. В събота на обяд ме изписаха. Платих 900 лв избор на екип без нищо допълнително за каквито и да е операционни комплекти + трите нощувки за стаята на 8 етаж. Нищо друго

# 558
Ето пък аз не съм спала в реанимация. Секциото ми беше сутринта рано, после в реанимация, раздвижвам се и вечерта ме местят в стая където и спя. Така нощувките ми платени стават 4, за разлика от тези на Алисън, които са 3.

Обаче пък при едното раждане седяхме с бебенцето още + 2 дни.

Така че... Просто е различно:)
5 са общо, но зависи кога е операцията, кога се качваш в стая, как сте с бебето.

# 559
Както са ви написали и след мен, всичко зависи от конкретния случай! 1 нощувка след раждане плюс 4 за възстановяване е стандартът, но при вас може и да не е точно така.Аз бях приета в петък в етажа по патология заради кръвно, родих в понеделник сутринта и ме изписаха в събота на обяд. Нощувките в патология не се заплащат!  Просто търсите конкретен и общовалиден за всички отговор, а такъв  няма!
Здравейте. Не успях да разбера колко общо са нощувките. Един път пишете 5 общо, а друг път, че сте платила 4 нощувки, което означава 1 ден преди секциото, 1 ден реанимация и 4 дни в стаята. Стават общо 6. Навсякъде чета различно инфо и не мога да се ориентирам. Аз ще съм със секцио.
Здравейте,раждах в Майчин дом през м.май със секцио и споделям моя опит като корекция или допълнение към горния коментар:
1. До колкото знам се заплаща и някакъв санитарен пакет, който е около 150 -200 лв отделно от тези 900 лв за екип.👉Това не е задължително,зависи си от израждащия лекар. Моят беше Сергей Славов и не е изисквал санитарен пакет.Платих точно 900 лева за избор на екип,
2. Както на 12ти, така и на 7ми етаж има някакви часове за свиждане, но са през стъкло. Съответно никой роднина,нито бащата няма директен достъп до бебето до датата на изписването. Лично аз бих избрала 12ти етаж, стаите са хубави и бебето ще е при вас постоянно.👉Бях на 7.етаж. Мъжът ми идваше по всяко време, в което нямаше кърмене или изследвания според графика. Стаите са идеални,аз бях в двойна и се чувствах добре, стаята се чистеше всеки ден и имаше телевизор и хладилник. Бебетата се показват през стъкло,но никой не ви следи дали ще ги превозите през коридора до стъклото в точно определен час.Платих 90 лева на нощувка,като престоят в реанимация не се заплаща. Тоест плащате 4те нощувки ако ви изпишат на 5ти ден. Има и ВИП стаи, а ако сте в тройна без самостоятелна баня и тоалетна,не плащате нищо.
3. До колкото знам бащата не се допуска нито на раждането, нито след това, без значение дали е секцио или естествено.  Единствено може да види бебето за малко, както казах през стъкло. Това е и една от причините да се откажа от тази болница. 👉Това е въпрос на договорка с доктора ви. Мъжът ми беши допуснат и при мен в реанимация веднага след раждането, както беше видял и снимал и самите бебета още мръснички.
4. Мисля, че приемат една вечер преди това, като те там правят клизма задължително. За лака не съм сигурна.👉В стаите пише да няма лак,но никой няма да ви направи проблем или забележка за него. Клизма се прави малко преди секциото, приемът е вечер преди него. Вечерта преди секциото ви казват да преустановите прием на вода и храна. След самото раждане в реанимация може да пиете вода на много малки глътки.  На другия ден ще ви дадат пакет сухари, 1 кисело мляко и парче сирене. Това ще ви е храната за следващите 2 дни.
5. При нормално протекло секцио или ако всичко е наред с бебето са 5 нощувки, включвам и тази преди раждането. Раздвижването май го правят до 5-6 часа след операцията.👉Аз лежах 24 часа в реанимация и чак тогава дойде жена,която ни показваше как да се раздвижим. Помагат,но като цяло те нахъсват да се помъчиш и да се движиш въпреки болката,за да се възстановиш по-бързо. Не очаквайте дундуркане или някакво специално отношение. Тук се подгответе и за най-неприятната част от пускането на упойката и болката, в комбинация със силното кървене и всички подобни красоти. Но бързо минава и бързо се забравя! Леко раждане.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 07:36 от Colors

# 560
А как стои въпросът с нормалното раждане и престоят в стаята, ако се наложи бебето да остане по-дълго в болница от мен?

# 561
Има вариант да останете и вие още, като си плащате естествено нощувките, но това се уточнява с лекарите. Ако бебето е в интензивното отделение ще ви изпишат със сигурност.

# 562
Аз раждах лятото и имаше една майка с близнаци, която беше изписана ,но бебчетата останаха в болницата, тъй като не наддаваха . Идваше само за да ги нахрани.

# 563
Аз родих моите близначки с планирано секцио и вместо на 5-ти ден след раждането,  ме изписаха на 7-ми ден, поради тежката жълтеница на едното дете и фототерапията, която му беше назначена. Предложиха ми да ме изпишат на 5-ти ден само мен, но аз отказах. Никой не ме е карал да си плащам допълнително за нощувки. Бях на 7-ми етаж.

# 564
Здравейте,
Скоро ще раждам и съм се насочила към д-р Емил Гърчев от Майчин дом. Има ли дами който могат да ми помогнат с отзив за него.
Благодаря предварително.

# 565
Здравейте момичета Hug И аз ще съм благодарна за съвет и насока. Първа бременност ми е, на 36г съм, след 6г и 4 неуспешни трансфера, бебчо ни изненада много приятно, когато сам си пожела Blue Heart по естествен път и съответно ми е лееко притеснено и се моля всичко да бъде наред Hands Pray

24г.с, с гестационен диабет съм, завишени околоплодни води, от седмица се почнаха безболезнени контракции, и те ме безпокоят.. магнерот 3×2 не помогна, сега сменям с диаспорал 300 2х1. Всичко друго си ни е наред Hands Pray

Какво знаете за тези ранни контракции? Колко са за шашкане?

Следя се във Вита, но на феталната док ме посъветва, че за предпочитане са Майчин дом или Токуда. Имате ли вие наблюдения и мнние за тази клиника?

Ако съм средата, края на 6ти месец дали би ме взел някой док в МД? Или може би да си се следя при моята АГ и вече като дойде момента за раждане? Макар че ми се иска да сме по-организирани.. И наистина не знам кой да е, изчетох цялата тема иначе , може би Ибрям, Диков, проф. Николов макар че е скъпичко.. или Гърчев(специално за него някои коментари от супердок ме разколебават) Славов или и аз не знам Sweat Smile ще лудна от чуденки

# 566
Здравейте, тези от вас, които са раждали при д-р Дяволов:
- колко по-рано започнахте да се следите при него преди раждането
- имали ли сте проблем с очите и да сте родили естествено (тъй като аз имам изтъняване на роговицата, но има опция за лазер преди да родя, който да предпази от повече изтъняване и мога да родя естествено)
- ако раждането ви е било скоро, каква сума заплатихте

# 567
Здравейте момичета Hug И аз ще съм благодарна за съвет и насока. Първа бременност ми е, на 36г съм, след 6г и 4 неуспешни трансфера, бебчо ни изненада много приятно, когато сам си пожела Blue Heart по естествен път и съответно ми е лееко притеснено и се моля всичко да бъде наред Hands Pray

24г.с, с гестационен диабет съм, завишени околоплодни води, от седмица се почнаха безболезнени контракции, и те ме безпокоят.. магнерот 3×2 не помогна, сега сменям с диаспорал 300 2х1. Всичко друго си ни е наред Hands Pray

Следя се във Вита, но на феталната док ме посъветва, че за предпочитане са Майчин дом или Токуда. Имате ли вие наблюдения и мнние за тази клиника?

Ако съм средата, края на 6ти месец дали би ме взел някой док в МД? Или може би да си се следя при моята АГ и вече като дойде момента за раждане? Макар че ми се иска да сме по-организирани.. И наистина не знам кой да е, изчетох цялата тема иначе , може би Ибрям, Диков, проф. Николов макар че е скъпичко.. или Гърчев(специално за него някои коментари от супердок ме разколебават) Славов или и аз не знам Sweat Smile ще лудна от чуденки

Колкото по-рано отидеш на консултация с доктор от МД, толкова по-спокойна ще се чувстваш. Бих ти препоръчала д-р Гунев или д-р Златков.

# 568
Аз бях избрала доктор Гърчев. И двете ни деца при него родих. Първия път се насочих към него чак в осмия месец на бременността, а втория - в шестия месец.
Доволна съм от него, проверяваше как съм дори когато беше в отпуск. Винаги си вдигаше телефона, или ми се обаждаше веднага когато можеше.. При ражданията идваше всеки ден да ни види как сме с бебето.
Успех! Нека всичко мине по вода!

# 569
Първо честито! Минала сте през толкова много изпитания! Всичко ще бъде наред и с вас,и с бебето ви.Аз силно ви препоръчвам да си запишете час при доц. Сергей Славов в МЦ Марковс и да поговорите с него. От всички доктори, при които съм била,не съм попадала на по-спокоен,адекватен,че и с чувство за хумор лекар. Изражда само в МД.Раждането при него мина по вода, а и е специалист с много голям опит и както се казва се е сблъсквал с всичко. Леко раждане!

Общи условия

Активация на акаунт