Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 412
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, тези от вас, които са раждали при д-р Дяволов:
- колко по-рано започнахте да се следите при него преди раждането
- имали ли сте проблем с очите и да сте родили естествено (тъй като аз имам изтъняване на роговицата, но има опция за лазер преди да родя, който да предпази от повече изтъняване и мога да родя естествено)
- ако раждането ви е било скоро, каква сума заплатихте

Аз родих на 18.10 при Дяволов. Цената за секцио избор на екип е 900 лв. Отделно се плащат нощувките, вие си избирате каква стая искате.
Бях на 12 етаж, там е ремонтирано. Цената за двойна стая е 90 лв, единична 180 и апартамент 240 лв.
Започнах да ходя веднъж в месеца при доктора някъде 5 месец, преди това не можех, защото имах проблемна бременост.

# 571
Здравейте, някой бил ли е наскоро на 12 етаж? Може ли да споделите впечатления най- вече от отношението на акушерките там? Имат ли желание да отговарят на въпросите (за бебето, за кърменето и т.н.) или да помогнат ако има нужда или по- скоро не искат да ги занимават?

# 572
  • София
Здравейте, следя се при д-р Златков, но за ноември няма никакви часове в Супердок. Някоя знае ли дали не е в почивка и ще пусне ли през платформата? Как по друг начин да се свържа с него и да запазя час? Ако звънна в МД дали ще е възможно ?

# 573
Д-р Златков най-вероятно почива, той също чакаше бебе в този период.
На 12ти етаж не са ми отказали информация или помощ за каквото и било. Факт е, че нямат време и ако не си потърсите помощ, няма да ви я предложат ей така. За отношението - нормално, има някои по-особени и троснати, но май навсякъде е така.

# 574
За въпроси за бебенцето никога не са ми отказали, ама никога ако попитам.
Е, има някои жени по-криви, но не са всички.
Но по въпроси за кърменето бих препоръчала да се обадите на Тамара. До сега от акушерките(за съжаление) съм чувала само неща, които бързо биха довели до край на кърменето.

# 575
  • България
Здравейте, тези от вас, които са раждали при д-р Дяволов:
- колко по-рано започнахте да се следите при него преди раждането
- имали ли сте проблем с очите и да сте родили естествено (тъй като аз имам изтъняване на роговицата, но има опция за лазер преди да родя, който да предпази от повече изтъняване и мога да родя естествено)
- ако раждането ви е било скоро, каква сума заплатихте

Аз родих на 18.10 при Дяволов. Цената за секцио избор на екип е 900 лв. Отделно се плащат нощувките, вие си избирате каква стая искате.
Бях на 12 етаж, там е ремонтирано. Цената за двойна стая е 90 лв, единична 180 и апартамент 240 лв.
Започнах да ходя веднъж в месеца при доктора някъде 5 месец, преди това не можех, защото имах проблемна бременост.

Аз се следя при д-р Ибрям, здравноосигурена съм, тогава ако се наложи секцио, трябва ли да избирам екип, за да е той израждащия?

И какво се плаща, ако е без екип? И тези цени са еднакви за стаита за 12ти и 7ми етаж?

Извинявам се за въпросите,  но цените на сайта на МД са доста по-високи и не мога да си го обясня.

# 576
винаги когато искате да ви изражда определен лекар (в случая др. Ибрям) си плащате избора за този лекар. Струва 900 лв.  Ако не си платите избор на екип и си раждате при лекарите които са на смяна, ще платите само нощувките в избраната от вас стая. Ако сте в тройна стая на 7 етаж няма да платите нищо.

# 577
  • България
Благодаря ви, точно това ме интересуваше.

# 578
Здравейте на всички! Предстои ми раждане в Майчин дом през ноември. Имам въпрос към раждалите секцио. Защо не може да се планира дата през уикенда? Поне на мен така ми каза докторът. И двете дати които исках се падат в събота.

# 579
В почивните дни работят в намален състав, затова. Даже като исках сведения за бебетата в неонатология, казваха само в неделя и един човек трябваше да отговаря на всички майки.

# 580
..
Но по въпроси за кърменето бих препоръчала да се обадите на Тамара. ...

Знаете ли как/къде мога да я намеря? Това намерих в друга тема, дали е актуално: Тамара Маринова - 088 8248394 кабинет 221 или 222?

# 581
Това е актуалният й тел. номер,за номер на стаята не знам. Имайте предвид,че съветите й са много закостенели и противоречиви сами по себе си. Аз лично не я препоръчвам. Също и е изключително подробна и повтаряща едно и също по сто пъти.
..
Но по въпроси за кърменето бих препоръчала да се обадите на Тамара. ...

Знаете ли как/къде мога да я намеря? Това намерих в друга тема, дали е актуално: Тамара Маринова - 088 8248394 кабинет 221 или 222?

# 582
Действително повтаря по много пъти, без умора (което и за мен е изтощаващо и досадно, но за някой може да и от полза), но е добронамерена и иска да помогне за кърменето.
Аз не съм се консултирала с нея, при постъпване в болницата - два пъти тя ме прие, в 221каб. и направо почна да ми гвоори за кърмене. Нищо притеснително не ми каза - каза бебенцето до мене и често кърмене без време да засичам. Не съм я слушала много обстойно, защото вече имах опит с кърмененто тогава и нямах никакви тревоги.
Съжалявам, дано не съм подвела някого, пишете ако има някой по-актуална информация, пишете я, темата е много полезна.
Но и не знам да има друга консултантка там.
На мен акушерките, за жалост ми казваха - по 5мин на гърда и строго на 3 часа, с пауза през нощта и други подобни щуротии.
Едната даже ми каза, че ''още утре ще им се върна с мастит, така като ми гледа гърдите'', а аз тогава кърмех вече 3 то бебенце. И не съм имала към тях нито въпроси, нито тревоги относно изцяло кърмените ми бебета.

Та се надявах на Тамара да помага при нужда. Тук съм чела добри отзиви.

# 583
Има една прекрасна дама на 12-ти етаж. Тя е една от сестрите, които са на смени и ми поставяше разни медикаменти, сменяше ми лепенките и т.н. Мисля, че се казва Петя. Тя е консултант по кърмене и даде полезни съвети на мен и съквартирантката ми по стая. Направи го на добра воля. Много е мила.
Иначе и въпросната Тамара засякох в един от кабинетите и тя малко остро ми реагира на отговора дали ще кърмя. А аз просто казах, че бих кърмила, ако имам възможност. В крайна сметка ми беше първо раждане, имах сериозен проблем и не знаех дали ще потръгне. И бях права, заради проблемите ми не се справих и дъщеричката ми е на АМ от самото начало. Blush

# 584
Аз съм в момента на 12-ти етаж. Има дни, в които имат много работа, работят в намален състав, но са предимно усмихнати, ведри и готови да помогнат. От акушерките Петя, Елена и Недка на мен ми помогнаха и бяха наистина ангажирани с темата кърмене. Акушерките от бокса, където се “сервизират” бебетата 😃 са много сладки и винаги въоръжени с всякакви неща за бебетата. Къпят ги вечер, много добре са информирани за състоянието на децата и помагат много. Санитарките са много човечни и си бърборят с теб, когато имат време. Не очаквайте някакъв лукс - съвсем прилични ремонтирани са стаите, с ТВ и нови мебели; има кът за повиване на бебета, мивка в стаята; чистят всеки ден, боклук се събира няколко пъти на ден, памперси и дрешки също се обират редовно. Имам забележки само за банята. Жените от млечна кухня са супер самоотвержени и винаги готови да помогнат. Те също вземат темата кърмене много присърце.
С две думи - имах тежко раждане, не искам да си спомням и да разказвам за това, но тия жени направиха престоя ми в болницата дори приятен. Благодарение на всички тях детето ми не познава вкусът на адаптираното мляко. Сърце със сърце се печели.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 07:35 от Vrabchenze

Общи условия

Активация на акаунт