Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 372
  • 751
  •   2
Отговори
# 585
Здравейте дами,

За тези, които сте отишли в МД на по-късен етап след 6ти месец, как избрахте при кой лекар да се следите до раждането?

Виждам различни позитивни отзиви за много специалисти и не знам към кого да се насоча, тъй като моят АГ е в частна клиника и не изражда.

Благодаря ви!

# 586
Здравейте!
Тъй като след седмица ми предстои раждане секцио в Майчин дом, може ли някоя наскоро родила мама да разкаже за целия престой - от прием предния ден преди секциото(къде те приемат, какви манипулации се извършат в този ден, сама ли си в стая и т.н.) до изписването? Ще бъда много благодарна!

# 587
Здравейте, отивате 07.30-08.00 гладна, но не жадна в болница Майчин дом, на регистратурата ви искат лична карта и ви отбелязват на един лист през кои кабинети на втория етаж в Медицинския център на Майчин дом (ниската сграда до болницата) да  минете. Лаборатория, взимане на кръв, ехограф, кардиолог, алерголог. След като минете и последния кабинет идва сестра да ви придружи до стаята ви, като си взимате и багажа. Мен ме настаниха на 8-ми етаж, бях сама в стаята. Следобед ще ви направят запис на тонове. Ще ви предложат да си купите комплект за секцио, мисля че към 140 лв струваше. Нямате вечеря, носете си нещо за ядене и вода.  Към 06.00 ч сутринта, на следващия ден, ще ви направят клизма, след това ще ви извикат да ви обръснат, така че си носете самобръсначка, след това имате пак запис на тонове.  Ако сте епилирана отдолу няма да ви правят нищо. След това си стоите в стаята и чакате да дойдат да ви отведат към залата за секцио. За реанимация си носете поне 2 бр бутилки от 0,5 л вода, зарядно, 1-2 превръзки за родилки, телефон. Основният ви багаж ще го надпишете и те ще ви го качат в стаята след реанимация, на следващия ден. Вземете си обезболяващи свещички, превръзки за родилки, още две нощници, освен тази, с която ще раждате. След това си има график във всяка стая за целия ден какво се прави по часове. Успех и леко раждане!

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 12:06 от Book_79

# 588
Много Ви благодаря за подробната и полезна информация! Надявам се всичко да мине нормално!

# 589
Здравейте, отивате 07.30-08.00 гладна, но не жадна в болница Майчин дом, на регистратурата ви искат лична карта и ви отбелязват на един лист през кои кабинети на втория етаж в Медицинския център на Майчин дом (ниската сграда до болницата) да  минете. Лаборатория, взимане на кръв, ехограф, кардиолог, алерголог. След като минете и последния кабинет идва сестра да ви придружи до стаята ви, като си взимате и багажа. Мен ме настаниха на 8-ми етаж, бях сама в стаята. Следобед ще ви направят запис на тонове. Ще ви предложат да си купите комплект за секцио, мисля че към 140 лв струваше. Нямате вечеря, носете си нещо за ядене и вода.  Към 06.00 ч сутринта, на следващия ден, ще ви направят клизма, след това ще ви извикат да ви обръснат, така че си носете самобръсначка, след това имате пак запис на тонове.  Ако сте епилирана отдолу няма да ви правят нищо. След това си стоите в стаята и чакате да дойдат да ви отведат към залата за секцио. За реанимация си носете поне 2 бр бутилки от 0,5 л вода, зарядно, 1-2 превръзки за родилки, телефон. Основният ви багаж ще го надпишете и те, ще ви го качат в стаята след реанимация, на следващия ден. Вземете си обезболяващи свещички, превръзки за родилки, още две нощници, освен тази, с която ще раждате. След това си има график във всяка стая за целия ден какво се прави по часове. Успех и леко раждане!

Здравейте,
За какво е този комплект за секцио? Ако се откаже какво следва?
По време на секциото родилката не е ли със сините дрехи за операционна.

Мислите ли, че може да се поръча храна и да се слезе до долу да се вземе.
На кой етаж лежахте и какви са ви впечатленията?

# 590
Много жени не сме плащали никакъв комплект. Само определени лекари го изискват явно

# 591
Здравейте,
Търся наскоро родили дами секцио в МД.
Мислех да се настанява на 12ти етаж... После разбрах, че там майката се грижи за бебето, насочих се към 7ми... Във ФБ групата видях коментари от някои дами, че вече нощем будят родилките да ходят да си вземат бебето, което.... Ако е истина май е по - добре човек за е на 12ти етаж.
Търся мнения и препоръки кой етаж да избера.
Обмисляме двойна стая.

Допълнителен въпрос... Може ли да се поръчва храна отвън и да слиза да се взима или от барчето, което казват, че имат на 1я етаж?
Колко нощници са нужни?

# 592
Винаги можеш да отидеш до барчето или стола, не си затворник Grinning
На 12я етаж има часове, в които задължително оставяш бебето в бокса. Извън тези часове на мен ми се наложи отново да го оставя и не ми отказаха, дори една от нощите спа при тях.
Аз съм доволна от 12 етаж Hug

# 593
Комплектът за секцио не е задължителен, д-р Диков ми предложи да си го купя и аз се съгласих. Съдържа тези неща:
Стерилният сет за секцио е съставен от:
1 бр. чаршаф за операционна маса, усилен - 140 х 190 см.
1 бр. чувал за маса за инструменти, усилен - 80 х 145 см.
1 бр. секцио чаршаф със сак за течности - 315 х 250 см.
1 бр. чаршаф за бебе - 90 х 100 см.
1 бр. лепяща лента - 10 х 50 см.
4 бр. стерилни кърпи - 33 х 33 см.
Родилката е със своя нощница, прибира се косата с найлонова шапка и се нахлузва една найлонова риза отгоре върху нощницата.
После бях на 7-ми етаж, стаите са тройни, ремонтирани. Един идва, друг си тръгва, дори две нощи бях сама в стаята.

# 594
  • София
На седми етаж има и двойни и единични стаи. Преди да ви закарат с количка на етажа питат в каква стая искате да сте.

# 595
Колко нощи се лежи общо при планово секцио?

С 1вото ми дете 2022, но в друга болница лежах общо 4 нощи- 1 преди прием и после 3.
Сега видях коментари, че в Майчин дом са 6.

# 596
Аз до колкото разбрах - 1 нощувка преди секциото, 1 в реанимация и останалите 3 в стая (самостоятелна или обща, каквато избереш) т.е общо са 5, стига всичко да е нормално с бебчо.

# 597
На 7-ми етаж бебетата не са при майките. Има си график за взимане на бебетата, а от 23.00 ч до 7.00 сутринта родилките имат задължителна почивка и никой по никакъв повод не е будил през нощта някоя майка да ходи до бебето.

# 598
На 7-ми етаж бебетата не са при майките. Има си график за взимане на бебетата, а от 23.00 ч до 7.00 сутринта родилките имат задължителна почивка и никой по никакъв повод не е будил през нощта някоя майка да ходи до бебето.

Здравейте,
Кога сте родила?
Понеже една дама раждала миналия месец там казва, че вече това е новата практика.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 03:43 от Sarah90

# 599
  • София
Аз родих април тази година на седми етаж и потвърждавам, че от 23 до 07 часа бебетата не бяха при нас. Само да допълня, че това разкарване по програма от стаята до неонатологията за взимате на бебето е мъка след секцио. Няколко пъти на ден и трябва да се спазват часовете за взимане и връщане. Зависи и къде се намира стаята, защото коридорът е доста дълъг. Звучи дребнаво, но за някои жени всяка крачка си е усилие. Допълнително трябва да се ходи до кабинета за смяна на превръзка, лекарства, взимане на кръв и си става едно напрегнато ежедневие за човек с прясна операция. Казвам го, защото аз бях с нагласата, че на седми етаж се почива повечко 😀 Та ако сега и там будят през нощта за взимане на бебето изобщо не бих го предпочела, ако разкарването на 12-ти етаж е по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт