Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 352
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Аз родих края на м. Май и графика за взимане беше следния:

# 601
Освен този график имаш поне 1 час всеки ден  сбирка на етажа с дежурната педиатърка, в 9.00 ч пък минава визитацията с една тумба студенти и времето за почивка е малко, но това е положението. Аз бях с близначки, количката е двойно по-голяма, бебетата-двойна тежест, разрезът от секциото по-голям и ако не пиех Аулин сутрин, за да мога да стана и вечер, за да мога да спя, нямаше да мога да издържа. Уточнявам, че си позволявах Аулин, защото, за съжаление, нямах и капка кърма, но това се очакваше, все пак родих на 45 г.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 11:07 от Book_79

# 602
Напълно подкрепям коментара, че е важно и разкриването след секцио.... Т. Е. Ако ще обикалям и накрая ще ме събудят в 1 през нощта... Ами повече бих си починала и възстановил на 12тия етаж.
Сега една дама пусна запитване във фб групата по същата тема... Взимат ли се бебетата иии направо съм в потрес от коментарите. Изядоха я с парцалите, че иска да си почине... Кой щял да й храни детето у тях, на почивка ли била отишла.... И какво ли още не.
Не знам с каква смелост заявяват какво е по- добре за майката и бебето.

# 603
Аз родих юни и бях на седмия етаж. Тогава последно бебето го взимах в 22 ч, след това чак на сутринта. Сега е променено с това взимане в 01:00 ч. Ако родилката има манипулации, я будят в 05:30 и тя сама отива в манипулационната, така е и за манипулациите през останалата част от деня. А ако имаш и измерване на кръвно в 15:00 ч, по-дългата ти следобедна почивка не можеш да я ползваш за сън, защото ходиш за мерене на кръвно. Разходката е много трудна след операция, поне за мен беше ужасно.

Лекарите и акушерките от самата Послеродова клиника са супер, не отказват помощ и обяснения. Но акушерките и санитарите от Физиологична неонатология са меко казано отвратителни. Отнасят се с теб като с животно. И да не ги питаш за нищо, в противен случай може да получиш отговор "Ти какво дремА цяла бременност?". И аз работя с хора, но никога ме съм си позволявала отношение като на тези индивиди. Всички родилките бяхме потресени от тях.

А коментарите във фейсбук, идващи от жени, са отвратителни. Не мога да повярвам, че в 2024 г. все още има такова закостеняло мислене. Да, като мога ще избера да спя дори и 4 часа нощем за някакви си 5-7 дни, защото никой не знае вкъщи има ли кой да ме отменя дори за 5 мин. Ужас.

# 604
Родих в края на м.май и бях на 7.етаж. Не съм съгласна с "животинското отношение",не плашете бъдещите родилки излишно. Това е болница,в която няма дундуркане и галене по главата, отговарят на въпросите,но едни са по-отзивчиви, други не са. И не,не съм защитничка на болницата,нито съм на мнение,че "в държавна болница това е". Просто много жени преувеличават и драматизират излишно, явно очакващи по-специално отношение. Разходките след секцио са ужасно болезнени,но и много необходими. Ако физически ви е невъзможно да си вземете бебето за дадено хранене, няма да ви се скарат, ще ви го нахранят. Нацупените лелки ги наказвайте с усмивки! 😊
Аз родих юни и бях на седмия етаж. Тогава последно бебето го взимах в 22 ч, след това чак на сутринта. Сега е променено с това взимане в 01:00 ч. Ако родилката има манипулации, я будят в 05:30 и тя сама отива в манипулационната, така е и за манипулациите през останалата част от деня. А ако имаш и измерване на кръвно в 15:00 ч, по-дългата ти следобедна почивка не можеш да я ползваш за сън, защото ходиш за мерене на кръвно. Разходката е много трудна след операция, поне за мен беше ужасно.

Лекарите и акушерките от самата Послеродова клиника са супер, не отказват помощ и обяснения. Но акушерките и санитарите от Физиологична неонатология са меко казано отвратителни. Отнасят се с теб като с животно. И да не ги питаш за нищо, в противен случай може да получиш отговор "Ти какво дремА цяла бременност?". И аз работя с хора, но никога ме съм си позволявала отношение като на тези индивиди. Всички родилките бяхме потресени от тях.

А коментарите във фейсбук, идващи от жени, са отвратителни. Не мога да повярвам, че в 2024 г. все още има такова закостеняло мислене. Да, като мога ще избера да спя дори и 4 часа нощем за някакви си 5-7 дни, защото никой не знае вкъщи има ли кой да ме отменя дори за 5 мин. Ужас.

# 605
Родих в края на м.май и бях на 7.етаж. Не съм съгласна с "животинското отношение",не плашете бъдещите родилки излишно. Това е болница,в която няма дундуркане и галене по главата, отговарят на въпросите,но едни са по-отзивчиви, други не са. И не,не съм защитничка на болницата,нито съм на мнение,че "в държавна болница това е". Просто много жени преувеличават и драматизират излишно, явно очакващи по-специално отношение. Разходките след секцио са ужасно болезнени,но и много необходими. Ако физически ви е невъзможно да си вземете бебето за дадено хранене, няма да ви се скарат, ще ви го нахранят. Нацупените лелки ги наказвайте с усмивки! 😊

Не очаквам никой никъде да ме дундурка, гали по главата или да се отнася специално с мен. Казвам нещата както са. И не го твърдя само аз. Доста жени от отнесохме "дръпнатото" отношение на тези от неонатологията. За разхождането след секцио съм съгласна, макар че д-р Мъсева каза, че е по-важно ставането и лягането, та да наблягам повече на тях.

# 606
От неонатологията и с мен се държаха дръпнато веднъж и ми дойде в повече, защото бях точно след операцията, за пръв път отишла да си видя децата и искам сведения и имаше една дежурна жена, която отговаряше на всички (мисля, че беше събота), питах защо детето е в кувиоз, а тя ми каза "Защото така сме преценили".
Но ако попаднете на проф. Слънчева няма да имате проблем, всичко обяснява.

# 607
Доколкото разбрах от новия график в 01.00 ч през нощта взимането на бебето е по желание, но това бързо ще стане задължително. Само 2-3 родилки да се раздрънчат с количките по коридора и другите майки ще станат.

# 608
След като е по желание, не разбирам защо вдигате врява? Дава се възможност на жените, които искат да кърмят да го правят и това е похвално. Едно е да вземеш детето за хранене и да го върнеш, друго е цяла нощ да е при теб като на 12ти, пак ще се наспите.
Но ако за вас е по-важно да си почивате, вместо да стимулирате лактацията и да учите бебето да суче от гърда, а не от шише няма смисъл да говорим.

# 609
Здравейте,

И аз имам въпрос относно Тамара - просто й звъня на мобилния телефон ли? След като ме настанят в стаята с бебето и тн естедтвено?

# 610
След като е по желание, не разбирам защо вдигате врява? Дава се възможност на жените, които искат да кърмят да го правят и това е похвално. Едно е да вземеш детето за хранене и да го върнеш, друго е цяла нощ да е при теб като на 12ти, пак ще се наспите.
Но ако за вас е по-важно да си почивате, вместо да стимулирате лактацията и да учите бебето да суче от гърда, а не от шише няма смисъл да говорим.

Ако жената иска да кърми, то тя ще го направи.
Евентуално може да забави слизането на кърмата с малко, но не смятам, че е фатално, aко й е по- важно да се възстанови физически.
Всеки сам преценява, кое е най - доброто за него и за бебето му, как се чувства и каква помощ може да очаква или да не очаква вкъщи.

# 611
За да е добре бебето, първо трябва да е добре майката. Вече на някоя майка и да й треперят краката от умора, пак ще се насили да стане в 01.00 ч, като се разтропат 2-3 колички по коридора.

# 612
Здравейте, ако някой се интересува от престоя на 12 етаж, прилагам дневния ритъм

# 613
И на 7 етаж е същия режим, само че бебетата не са при майките.

# 614
Аз да питам нещо за 9-ти етаж: кои майки се настаняват там? Вчера дочух, че пациентки от патологична бременност на 5-ти етаж ще лежат там - какъв е този 9-ти етаж?

Общи условия

Активация на акаунт