Тестват BG Alert (система за ранно предупреждение)

• 13 099
  • 236
  •   1
Отговори
# 225
  • София/Севлиево
Аз не обърнах внимание,но телефонът ми изпищя по много необичаен начин.Може и от Гугъл да е било...Сетих се,че този звук го чух, когато тестваха системата преди време.

# 226
Да, нещо такова беше заглавието на съобщението -: Земетресение в района ви, и се получи почти в същия момент като с разтрисането.

# 227
  • Sofia
iPhone ползвам и нямам нищо. Трябва ли да активирам нещо допълнително за да получавам подобни съобщения?

# 228
В Пловдив се усети леко. Съобщение не получих.

# 229
Варна - получих съобщение, не усетих заметресение

# 230
За заметресение писаха в групата на града ни Дупница ,обаче ние не сме усетили нищо,нямаме и предопреждение

# 231
Не съм получила съобщение.
Не съм и усетила. Може и затова да не съм получила tooth

# 232

Получили сте съобщение от Google, не от BgAlert.

# 233
  • София/Севлиево
Вече съвсем се обърках.Телефонът ми изпищя много странно(в началото даже се зачудих какъв е този звук и от къде идва),след около 5 минути си погледнах екрана и видях съобщението.Но тъй като чета май не е било от Бг алерт,а от Гугъл,но пък този звук ме озадачава...

# 234
  • Бургас
Ни съобщение получих, ни земетресение усетих!

# 235

Получили сте съобщение от Google, не от BgAlert.
Ама и Google ли пращат? Не знаех
Но получили сме аз и синът ми, а милото не .
На какъв принцип го пращат тези съобщения?

# 236
"Извън САЩ използваме краудсорсинг подход за откриване на земетресения. Всички смартфони съдържат малки акселерометри, които могат да усетят вибрации, които показват, че може да се случи земетресение. Ако телефонът засече нещо, което смята, че може да е земетресение, той изпраща сигнал до нашия сървър за откриване на земетресения, заедно с грубо местоположение на мястото, където се е случило разтърсването. След това сървърът комбинира информация от много телефони, за да разбере дали се случва земетресение. Този подход използва 2+ милиарда телефони с Android, които се използват по целия свят като мини-сеизмометри, за да създаде най-голямата в света мрежа за откриване на земетресения; телефоните отчитат вибрациите и скоростта на разклащане при земетресение и съответно предупреждават потребителите на Android в засегнатите райони."

Общи условия

Активация на акаунт