Внимавайте! Измамници!

• 121 226
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София
Да се оплача от https://www.superprof.bg/

Това би трябвало да е платформа за частни уроци. Бях се регистрирала като преподавател. Вчера получавам СМС ?, че клиент ме е харесал и платил пакет от 250 лв и искат да ми ги преведат. Обаче, за да ми ги преведат, трябва да им дам номер на карта и освен това, в картата аз трябва да имам точно 250 лв. И тук вече се усетих, че е измама. Изтрих си профила и ги докладвах в Инстаграм поне.

# 1 006
Основно ползвам фейсбук, но не приемам приятелства от хора, които не познавам. Преди време ми пишеха разни на месинджър доста често, но, като видех, че не ги познавам, изобщо не отговарях. После спря това нещо, явно сметнаха, че не съм активна във фейсбук.

# 1 007
  • София
И аз не приемам приятелства от непознати. Редовно ми изпращат покани разни симпатяги с престижни професии- един хирург, друг летец, трети-капитан на кораб 😆 Чакам някой астронавт да се появи..
Директно ги трия.

# 1 008
Чакам някой астронавт да се появи..
Директно ги трия.
🤣🤣🤣

# 1 009
Не знам дали съм писала. Мой познат се оплакваше, че си пратил снимка личната карта, но не му превели обещаните 800 евро.
Питах го как изобщо се е вързал, ами имало хора, искали да дават пари...

# 1 010
  • София
от сайта на Спиди
Скрит текст:
от интернет
Скрит текст:
ПОЛОЖЕНИЕТО Е МАЙКО МИЛА 3.0
Анонимен член  · 1 д  ·
И сега… понеже прочетох поста на жената, дето едно момченце й е писало в 5.30 сутринта “удобно ли е” и тя му е отговорила с гигатски ферман се сетих за случка от миналото лято.
Какви измами има масово из интернет.
Седим си с мъжа ми на един Гръцки остров - сами без дете .. 18 дни. И по едно време във ФБ започва да ми пише някакв много красив млад мъж … около 30-те, аз съм на 38, мъжа ми почти на 50… На мен ми става забавно и веднага го показвам на мъжа ми и започвам да се шегувам с него. Решавам да си попиша с младежа, защото и без това нямам какво да правя много много .. разговора става задушевен и той предлага да се прехвърли в what’s up, като междувременно ми споделя как работи на круизен кораб и е с договор за 5 години, който подписал хващайки любовта на живота си с най - добрия си приятел на калъп.. с починали родители и без други близки приятели той странства из моретата.
До тук добре, обаче аз бях 100% сигурна, че е схема за измама с пари и с мъжа ми се хванахме на бас и започнахме двамата да си пишем с него - кой когато свари.
И след 10 дни писане на “добро утро” и “лека нощ” с вече емоционални изблици на любовни изтъпления към мен ( и на практика мъжа ми) той заяви, че е влюбен в мен и пристига в България да заживяваме заедно щастливи.
Но! Тъй като си е прекратил предсрочно договора, трябва да плати 500 евро неустойка и ще го оставят на някакво пристанище в индийския океан, а той сега ги няма и няма как да ги изтегли, та не мога ли аз да му ги преведа, пък той ще ми ги върне и пристига към БГ за щастлив живот с мен 😂😂😂😂😂  за радост на мъжа ми, който веднага ме даде и любезно предложи той да преведе тия нужни 500 евро за пристигането на мъжа - мечта.
Басът го спечелих, както стана ясно … с мъжа ми хубаво се посмяхме в разговорите, които бяха само провокации да се издаде, че е измама ( много са  обиграни), но си дадох сметка и че тази схема сигурно работи.
И така и се оказа, като споделих за забавната история на приятели около мен се потвърди, че има няколко случаи с хора, които познавам подлъгали се така.. че пращали месеци наред пари на бедните влюбени корабокрушенци навсякъде из света ….
На една позната на бившия приятел майка му
 (71 набор не е престаряла на 54 години )
беше изпратила на няколко пъти общо 6 000 евро
 на един турчин от Германия бил богат =чакаше го,
ама не го дочака. Като отишла в полицията
доброволно ги е пратила не е изнудване.

# 1 011
  • София
Имам една приятелка, много си я обичам, обаче е много наивна. По едно време през седмица й пишеха разни капитани и лекари. Отърва се леко с един мускулест смотаняк, беше му пратила към 100 евро.

# 1 012
  • Далечният изток
Скрит текст:
от сайта на Спиди
Скрит текст:
от интернет
Скрит текст:
ПОЛОЖЕНИЕТО Е МАЙКО МИЛА 3.0
Анонимен член  · 1 д  ·
И сега… понеже прочетох поста на жената, дето едно момченце й е писало в 5.30 сутринта “удобно ли е” и тя му е отговорила с гигатски ферман се сетих за случка от миналото лято.
Какви измами има масово из интернет.
Седим си с мъжа ми на един Гръцки остров - сами без дете .. 18 дни. И по едно време във ФБ започва да ми пише някакв много красив млад мъж … около 30-те, аз съм на 38, мъжа ми почти на 50… На мен ми става забавно и веднага го показвам на мъжа ми и започвам да се шегувам с него. Решавам да си попиша с младежа, защото и без това нямам какво да правя много много .. разговора става задушевен и той предлага да се прехвърли в what’s up, като междувременно ми споделя как работи на круизен кораб и е с договор за 5 години, който подписал хващайки любовта на живота си с най - добрия си приятел на калъп.. с починали родители и без други близки приятели той странства из моретата.
До тук добре, обаче аз бях 100% сигурна, че е схема за измама с пари и с мъжа ми се хванахме на бас и започнахме двамата да си пишем с него - кой когато свари.
И след 10 дни писане на “добро утро” и “лека нощ” с вече емоционални изблици на любовни изтъпления към мен ( и на практика мъжа ми) той заяви, че е влюбен в мен и пристига в България да заживяваме заедно щастливи.
Но! Тъй като си е прекратил предсрочно договора, трябва да плати 500 евро неустойка и ще го оставят на някакво пристанище в индийския океан, а той сега ги няма и няма как да ги изтегли, та не мога ли аз да му ги преведа, пък той ще ми ги върне и пристига към БГ за щастлив живот с мен 😂😂😂😂😂  за радост на мъжа ми, който веднага ме даде и любезно предложи той да преведе тия нужни 500 евро за пристигането на мъжа - мечта.
Басът го спечелих, както стана ясно … с мъжа ми хубаво се посмяхме в разговорите, които бяха само провокации да се издаде, че е измама ( много са  обиграни), но си дадох сметка и че тази схема сигурно работи.
И така и се оказа, като споделих за забавната история на приятели около мен се потвърди, че има няколко случаи с хора, които познавам подлъгали се така.. че пращали месеци наред пари на бедните влюбени корабокрушенци навсякъде из света ….
На една позната на бившия приятел майка му
 (71 набор не е престаряла на 54 години )
беше изпратила на няколко пъти общо 6 000 евро
 на един турчин от Германия бил богат =чакаше го,
ама не го дочака.
Като отишла в полицията
доброволно ги е пратила не е изнудване.
Престъплението е измама. Изнудването е друго. И не е изнудване, да.
Но измама е.
Лошото е, че обикновено извършителят е и си остава неизвестен.

# 1 013
  • Пловдив
Отскоро следя темата и не вярвам да има описан такъв случай на опит за измама. Ще ви го опиша накратко, поне да се посмеете и вие.
Получих дълго съобщение от служител на банка в Истанбул. През 2007 г. там имал депозит българин, с моята фамилия. Става въпрос за 9.5 млн долара. Човекът починал през 2020 от ковид. Няма данни за наследници. Скоро такива стари депозити щели да ги махат и парите да се разделят между висшите мениджъри.
Но ако искам, мога да участвам в схема и да съм наследник. Парите сме щели да разделим. Joy
Има посочен имейл, на който да пиша спешно и конфиденциално.
Това е в общи линии.
Хем се смея с глас, хем се размечтах малко за някой богат чичо. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ако имам свободно време бих си направила мейл специално за целта (защото после няма отърване) и бих им писала. Така де, да ги видя какво искат.

Едно време когато си седях вкъщи с детето и с богат вдовец американец си пишех. И всяка вече обсъждах с мъжа какво иска американеца. Забава си беше.

# 1 014
  • София
Аз съм си правила майтап така. Пишем си, обаче накрая ми искат към 500-1000 долара/евро, за да ми преведат милионите. Тюю, немам!

# 1 015
Ей това ми хареса, от фейса го откраднах:

Като ти пише някой капитан, пилот или пък копач на биткойни (хахах), може някоя подобна щуротия да му се пише.

# 1 016
Преди 2 дена, бързах за някъде и вдигнах телефона без да гледам,

добрият стар скам - маам, обажда се компютърния техник от магазина, да ви оправя компютъра, защото имал вирус ...

така мило и носталгично ми стана, направо Коледно, откога не бяха ми се обаждали да ми оправят комютъра Simple Smile

помня навремето го правеха сравнително често, да ми оправят уиндоса, а аз с най-добрият си индийски акцент ги питах - абе кой точно прозорец искате да оправяте, защото в къщи има много, и врати има за оправяне Simple Smile понякога ги питах кой компютър да включа, синият или червеният, някои се усещаха Simple Smile

млади бяхме

# 1 017
А каква е измамата с компютъра и вируса? Не съм попадала на такава.
Иначе си пишех с инженер американец от молдовски произход, намерен във Линкедин. След като приключих кореспонденцията още преди да ми поиска пари, се зачетох за такива измами. Бяха описани стъпка по стъпка и моята беше като по учебник, всички стъпки бяха спазени.

# 1 018
А каква е измамата с компютъра и вируса? Не съм попадала на такава.
Иначе си пишех с инженер американец от молдовски произход, намерен във Линкедин. След като приключих кореспонденцията още преди да ми поиска пари, се зачетох за такива измами. Бяха описани стъпка по стъпка и моята беше като по учебник, всички стъпки бяха спазени.

Като общо идеята е да ти влязат дистанционно в компютъра и от там да източат пари.
Знам, че преди тази измама е работила добре, особено при по-възрастните които не са много компютърно опитни.
Сега в момента не знам точно как работи защото вече има доста защити от самите банки,
например ако аз поръчам прехвърляне на суми от моя сметка в някои други (особено нерегистрирани)
банката ми праща съобщения на мобилния за потвърждение.

# 1 019
Гледах един филм точно за такава измама. Beekeeper се казва и трябва да се гледа.

Общи условия

Активация на акаунт