Внимавайте! Измамници!

• 121 241
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 990
  • Обран бостан ;)
Поредния фишинг мейл е ф-ра от "енерго-про". Пратен от нейде си lkdasjlkdjlskdj@io.

# 991
Поредния фишинг мейл е ф-ра от "енерго-про". Пратен от нейде си lkdasjlkdjlskdj@io.
Хаха, хич не са се постарали😀И те се омързеливиха.

# 992
  • Димитровград
Измама чрез олх и Еконт получих.
Имам неща в олх и една дама ми писа във вайбъра, да си дам имейла, за да ми изпрати пари!?!!!?? Старата песен на нов глас.
Ама да си знаете. По Еконт щяла да праща парите, аз да изпратя стоката.

# 993
Стара работа. DHL, бг пощи, спиди, еконт - важното е някой да клъвне.
Ако ви спамят в абв, има си опция горе на таба - не е спам / фишинг. Кликате фишинг, потвърждавате и ви се маха от пощата.  
И гледате изпращача!

То се маха и отива в кошчето. Въпроса е ще се появи ли пак?

# 994
  • София /Абсурдистан
Ще се появи с друг мейл. Имат много и различни адреси. Поне при мен така беше, вече не обръщам внимание.

# 995
Стара работа. DHL, бг пощи, спиди, еконт - важното е някой да клъвне.
Ако ви спамят в абв, има си опция горе на таба - не е спам / фишинг. Кликате фишинг, потвърждавате и ви се маха от пощата.  
И гледате изпращача!

То се маха и отива в кошчето. Въпроса е ще се появи ли пак?
Появява се от друг мейл адрес. И пак се повтаря упражнението с фишинга.
Отдавна да съм ги махнала тъпите абв-та, ами пусто много колеги знаят едната, другата ми е за разни регистрации.
Само протонмейл, там спам няма, няма и хакване.

# 996
За мен това са най-скучните епизоди от Хистъри. Не са ми интересни багажите на хората.

Ахахахха, браво, госпожа! А как инак ще знаете, че кочан варена царевица е сериозна заплаха за биосигурността?
Ще Ви арестуват и обесят там на сами летището.

---

Предупреждение от Orange center. Пуснато е преди няколко дни, но сега го виждам.

Попадах на тези от Ориндж, ама не са много умнички, предлагаха бестселъри по 5 лв.

# 997
Не комуникирам по вайбър в олх!

# 998
  • Варна
Отскоро следя темата и не вярвам да има описан такъв случай на опит за измама. Ще ви го опиша накратко, поне да се посмеете и вие.
Получих дълго съобщение от служител на банка в Истанбул. През 2007 г. там имал депозит българин, с моята фамилия. Става въпрос за 9.5 млн долара. Човекът починал през 2020 от ковид. Няма данни за наследници. Скоро такива стари депозити щели да ги махат и парите да се разделят между висшите мениджъри.
Но ако искам, мога да участвам в схема и да съм наследник. Парите сме щели да разделим. Joy
Има посочен имейл, на който да пиша спешно и конфиденциално.
Това е в общи линии.
Хем се смея с глас, хем се размечтах малко за някой богат чичо. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 999
Подобни измами вървят от 20ина години насам.

# 1 000
  • Варна
Леле, щом е така, все някой някога се е вързал.

# 1 001
  • Далечният изток
Тя пък точно тази е най-старата измама. Само сменят болестите явно. Преди беше починал от рак, сега е модерно от Ковид.

# 1 002
  • Mediterraneo
От Истанбул точно не съм получавала, но от години получавам от различни точки на света съобщения, че съм станала богата наследница.

# 1 003
  • Варна
Кой знае дали е даже от Истанбул..
Може в моя случай някое нигерийче да си пише дипломната работа.

# 1 004
Да, да, това е много близко до схемата, наречена нигерийски принц.

Те са цели ферми в Африка доколкото знам. Хора, които това "работят" - да пращат имейли, съобщения във Фейсбук, Вайбър, Телеграм и където се сетиш. Работят с по няколко монитора и пишат едновременно с десетки хора.
Това го знам от разни филми за интернет измамниците в You Tube. Но и лично съм се сблъсквала с такъв във Фейсбук.

Покана за приятелство. Приела съм я смятайки, че е накакъв колега от чужбина. По едно време много бяха станали активни всички. И съм забравила. Година и нещо по-късно харесвам небрежно някаква снимка за човек с малко детенце и куче. Не познавам човека, лежа с грип и съвсем разсеяно зяпам в телефона. И изведнъж се почна едно писане на развален български. Да сме се запознаели. Така, иначе. Умишлено още на второто изречение казвам, че съм женена. Човекът си продължи. Твърдеше, че пише с преводач, но инак е французин. Попитах кое е детенцето. Последва сърцераздирателна история, че това е внучето му, което той гледа понеже сина му и снаха му починали при катастрофа.

Оттам насетне започна често да ми се включва, денем, вечер. И много скоро след това ми поиска пари естествено.Laughing

Така и не разбрах от къде е всъщност. Но забавното беше, че на много от снимките му имаше надписи на руски с тези няколкото украински знака. Сърчнах го във Инстаграм. Там пък ми излезе като някакъв Dekov. Повечето от десетината му последователи бяха от Козлодуй. Въобще чудо - по снимките руски и украински надписи, по Инстаграма - Деков, във Фейсбук - французин. Абе козаек. Laughing
Как не се объркват с толкова самоличности не знам.

Общи условия

Активация на акаунт