Внимавайте! Измамници!

• 112 379
  • 986
  •   1
Отговори
# 975
Рязни "майстори на покрови" ти се обясняват как ще ти падне коминът зимата и как ще ти го оправят за 50 лв. Пускащ ги ти и докато се усетиш хоп.. махнали керемидите и сметката набъбва с хиляди. Едни такива изгонихме с общи усилия от покрива на съседите.

# 976
Телефон 024664000.  Не ги знам какво искат, затворих. Но бодър младеж се представи „Обаждам се от GSM мобилен оператор“, като при молба да повтори откъде се обажда, отново смачка GSM, но изговори ясно „мобилен оператор“. Казах му, че  такъв не ми е известен и затворих. Знаеше ми имената обаче.
Може би трябваше да го изслушам, но в такива случаи ми става толкова гнусно, че автоматично затварям.
Чудя се тези хора не ги ли е срам да се занимават с такива дейности? И знаят ли майките им как точно си изкарват хляба?

# 977
  • Обран бостан ;)
Тръгнали са доста добре замаскирани фишинг мейли, като извлечение от дебитна карта.

Познават се, че не са в ПДФ формат и не са изпратени лично, а на undisclosed recipients.

# 978
За мен това са най-скучните епизоди от Хистъри. Не са ми интересни багажите на хората.

Ахахахха, браво, госпожа! А как инак ще знаете, че кочан варена царевица е сериозна заплаха за биосигурността?
Ще Ви арестуват и обесят там на сами летището.

---

Предупреждение от Orange center. Пуснато е преди няколко дни, но сега го виждам.

# 979
Обади ми се от номер +359884641908 госпожа от името на А1 която каза че разговора се записва точно подобно на истинските обаждания но звука беше заглъхнал както от далече и ме усъмни. Знаеше ми името и каза че като дългогодишен абонат получавам подаръчен ваучер но те се доставяли с куриери на адрес и пита кога утре е удобно да мине и за адреса.Казах и че съм зет и тя затвори. После се обадих на *88 на А1 и оператора каза че техните куриери носят само договори на адрес и след като провери номера каза че не е техен. Не разбрах каква беше целта, може да е бил импулсен номер или да научат адреса на конкретния телефон може би.

# 980
Попадна ми публикация във фейсбук, от майка.
На мен ми звучи много кофти, дано не са ми основателни притесненията.

https://www.facebook.com/share/p/1Mx23xR1Du/?mibextid=wwXIfr
Знам, че темата е предимно за финансови измами. Пускам го с цел алармиране. Надявам се жената да се е подала оплакване.

# 981
И аз попаднах на този пост. Много странно и притеснително ми се стори всичко, според изложените факти.

# 982
Обади ми се от номер +359884641908 госпожа от името на А1 която каза че разговора се записва точно подобно на истинските обаждания но звука беше заглъхнал както от далече и ме усъмни. Знаеше ми името и каза че като дългогодишен абонат получавам подаръчен ваучер но те се доставяли с куриери на адрес и пита кога утре е удобно да мине и за адреса.Казах и че съм зет и тя затвори. После се обадих на *88 на А1 и оператора каза че техните куриери носят само договори на адрес и след като провери номера каза че не е техен. Не разбрах каква беше целта, може да е бил импулсен номер или да научат адреса на конкретния телефон може би.

А1 знаят адреса ти от договора. Следователно - щом пита за адрес, не е от оператора.
На майка са пращали нещо дребно като комплимент от виваком, питаха до кой офис на еконт е удобно да го пуснат. Не са питали за адрес.

Веднага ще ми светне, че е измама, ако питат къде живея.

# 983
  • София
Щом са проверили номера, ясно, че е някаква измама. Обаче твърдението, че куриерите им носят само договори, не е вярно. Носят и награди. Все пак имат адресите ни и не питат за тях. И предупреждават със смс.

# 984
Не съм получавал смс, не пита директно за адреса а къде да ми го донесе куриера но то или ще е домашен ардес или на работа обикновено. Питах дали може до офис, не можело. Сега си мисля че можех да я питам дали ми знае адреса за доказателство че е от А1 или да ми каже ЕГН-то но пак можеше да каже че тя няма достъп и да не знам дали лъже. Но операторкаа на А1 провери номера някъде и каза че не е техен.

# 985
Аз се посмях с едно писмо уж от DHL - уважаеми клиенте е обръщението Joy
Сетих се за онези времена, когато чаках по празниците  и по месец DHL да включат в разнос освободена пратка
Скрит текст:

# 986
И аз получих имейл от " ДСК". Загрижени са хората, нищо, че не съм им клиент😀

Общи условия

Активация на акаунт