Внимавайте! Измамници!

• 121 902
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 270
Препомнете ми, моля, това беше схема за измама, нали?

Качила съм във фейсбук нещо за продаване. Пише ми някакъв, турско име, че щял да го купи, да ми плати през олх и да ми прати куриер.
Нещото не е качвано в олх.
Блокирах го.

# 271

Качила съм във фейсбук нещо за продаване. Пише ми някакъв, турско име, че щял да го купи, да ми плати през олх и да ми прати куриер.
Блокирах го.

Май казваха, че ще го платят по банковата карта (не по сметка) и за да го направят искат данните на картата. И после я източват.

# 272
Опит за измама е. Имах подобен опит в чужбина.
Изобщо, всяко предложение, което изглежда странно, е измама.

# 273

Блокирах го.

Всички тия дето искат да пращат куриер са измамници. На мен днес един такъв профил ми иска имейл адреса, да подготвел куриера. Сигурно го искат, за да се пробват да ми влязат в профила, но ги докладвам и блокирам бързо, най-често си харесват по-скъпи неща, които се продават.

# 274
Идвам с бърз въпрос,
Вчера ми беше изпратен имейл от НАП, озаглавен "Анонимно проучване относно зоните с потенциален корупционен риск в НАП"

Общо взето (цитирам)

"Това е анонимно допитване като потенциалните отговори, не съдържат информация, която позволява да бъдете идентифицирани. Резултатите от проучването ще се използват само за статистически анализ и ще се представят единствено в обобщен вид.

Въпросникът, който трябва да попълните, е достъпен на следния адрес:"

Абсолютно нищо няма да отварям и попълвам, просто ми стана интересно какво по-дяволите е това и някой от вас бил ли е от "избраните?" Защото в началото на имейла започваше така: "Вие сте избрани да се включите в проучването . .. "

Покрай всички тези измами няма да напиша никъде, никаква лични информация, дори да е нещо валидно това мейлче, щом пише проучване, значи не е задължително попълването му.
Просто ми беше интересно дали някой тук също е получил.

# 275
# 276
  • София
Вчера ми звъня някакъв Ивайло Петров, че съм била одобрена за център или нещо подобно за стави, не го доизслушах и затворих, но се е обаждал и на мои близки. Та имайте го предвид, нагли са, звънят докато вдигнеш. Номерът от който се обади господина е +359 2 903 4100, блокирах го, днес не са ме притеснявали.

# 277
И на мен за стави днес, ама Иван Иванов беше Grinning
Чух му началната реплика и затворих.

# 278
А поименно ли ви търсят или директно започват да рецитират?
Когато са ми звъняли подобни индивиди, никага не могат да ми отговорят на въпроса кого търсят.

# 279
  • София
А поименно ли ви търсят или директно започват да рецитират?
Когато са ми звъняли подобни индивиди, никага не могат да ми отговорят на въпроса кого търсят.
Не беше поименно, представи се и започна да рецитира

# 280
От тази група номера с 903 в началото са ми звънили преди, всичките съм ги блокирала директно без да вдигам. В сайта кой ме търси са публикувани като спам и скам. Долни събирачи на лични данни.

# 281
Събирачи са ако им се отговори.

# 282
Събирачи са ако им се отговори.
В началото човек може да се подведе и да вдигне на такива номера, ако работи с някакви институции или банки и няма възможност да провери номера в нета веднага. Примерно аз работя с различни кантори в София и в началото ми се обаждат сътрудници от стационарни номера. Не си правя труд да ги помня. Тези номера обаче звъняха в почивни дни и ме усъмниха, и, естествено не вдигнах, а ги проверих. Аз и на непознати номера не вдигам, ако не ги намеря във вайбър или в нета. Откъде да знам кой за какво звъни, като му трябвам, да пише съобщение. Мои клиенти така са си патили навремето - звънят им някакви уж за голяма поръчка, разузнават им цените и после ги подбиват. Не е директна измама, а, да речем, нелоялна конкуренция.
Нали темата е да обменяме опит и се пазим.

# 283
  • гр.София
И на мен звъняха за ставите още на 20 януари. От същия номер, завършващ на 100. Да съм си кажела пощенския код, после сигурно и адреса. Щял да ми се обади някой си Симеон Христов да говори с мен. Хем ги отрязах, хем имам още 5 позвънявания и в следващите дни от тях, но вече съм го маркирала като Спам.

# 284
Копирам си коментара от 16.12.24г. от една друга тема ,за да има номерата и тук.Тогава никой не ме насочи към тази Grinning

Цитат
Има ли някаква тема за телефонни измами или подобни странни обаждания да ме насочите.Току що ми звъняха ,че съм избрана за лечение на стави напълно безплатно за 2 седмици.. така и не ми казаха от къде съм избрана .Искаха да им дам пощенски адрес да ми пращат някакъв пакет и аз затворих .. Онзи ден звъняха на ММ ,в гугъл никакво инфо не намерих..
Номера : 0886340395 ; 0886346709 ; 0886317925 .
И последно време звънят на ММ от +35929034100 .
Обикновено е мъж (Ивайло Иванов) или нещо такова,веднъж беше жена.
Инструктирала съм семейството си ,ако им звъннат направо да затварят Grinning Особено на по-възрастните трябва да им се напомня..че са най-уязвими.

Общи условия

Активация на акаунт