Внимавайте! Измамници!

• 126 318
  • 1 096
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Ако имам свободно време и желание - аз. Не винаги. Да речем на всеки 100 - веднъж отговарям.

# 481
да и на мен ми пращаха хиляди писма в абв ( за наследства, лотарии, пратки и какво ли не) и така ми писна и това ме отказа да използвам изобщо тази поща

# 482
  • София
да и на мен ми пращаха хиляди писма в абв ( за наследства, лотарии, пратки и какво ли не) и така ми писна и това ме отказа да използвам изобщо тази поща
.. и от банки, с които даже нямаме нищо общо. Аз също не използвам тази поща, но и на gmail от време на време получавам опит за фишинг измами. Тази е от сутринта:

Вижда се, че е неграмотно написано. Общото с повечето измами е, че ти дават срок.. и чувство за спешност, да не можеш много да го мислиш, а да кликнеш.

За ботовете във Фейсбук да не говорим - ежедневно ме заливат и няма оправия с тях, иначе на ИИ не му пречи да ми свали публикация от 2015 година, която била с еди какво си съдържание и нарушавала правилата, но не може да се справи с тези ботове.

# 483
Същите са моите от “еконт”- от скоро съм им паднала в листа и на ден по 3-4 пратки искат да освобождавам 😂

# 484
Тези със ''ставите'' пак ме подбраха (Ивайло Иванов) Grinning Сега не беше от 08863,явно са сменили.
0884034886

# 485
  • София
Тези със ''ставите'' пак ме подбраха (Ивайло Иванов) Grinning Сега не беше от 08863,явно са сменили.
0884034886
Не са се сменили. Разширяват се. Днес пак звъняха от 088631..., а предишните дни от 02903... Joy

# 486
И на мен звъняха от стационарен номер, завършващ на 100

# 487
И на мен звъняха от стационарен номер, завършващ на 100

Същото. И на майка ми така.

# 488
  • София
Отдавна не са ми звъняли ало измамници, докато още имахме стационарен телефон, се случваше да ми реват "майкооо", обаче аз явно не си обичам децата Simple Smile и директно псувах... Не че по принцип съм толкова невъзпитана, но  при скрит номер ми беше ясно и вдигах подготвена

# 489
Аз вече имам 5 блокирани Ивайловци и продължават да ми звънят от други номера. Не ми ясно защо, след като аз поне по 3 мин се кодоша яко с Ивайло и предполагам някой все пак прослушва, дали съм потенциален шаран. Или не ги прослушват, а заради времето на разговор съдят, че се интересувам🙄
Последния път яко му обърках бота и сам каза "до чуване"😂

# 490
Просто не отговаряите нищо ,мълчете си и се отказват след 3 път.

# 491
преди месеци имаше репортаж за някакви дето раздавали мед.възглавници и разни уреди, уж подаръци, а се оказало кредит. вече 2ри месец един запъващ се младеж ми звъни на личния и ми предлага безплатен преглед за шипове. 1я път казах, че са объркали възрастовата група. 2я път директно го попитах от къде са ми взели номера (бях в едно задръстване на цариградско и не ми издържаха нервите), защо ми звънят без да съм дала съгласие.. още повече взе да заеква. помолих го да ме изтрие от списъка с номера - уж обеща, но чакам пак да ми се обади.

# 492
И аз обикновено питам записва ли се разговорът и ако кажат да - казвам да си запишат да не звънят повече на този номер.
Друг е въпросът на спамърите колко им дреме, де.
Иначе дежурният отговор като питаш откъде ти имат номера е че звънят наред, на случаен принцип

# 493
И аз обикновено питам записва ли се разговорът и ако кажат да - казвам да си запишат да не звънят повече на този номер.
Друг е въпросът на спамърите колко им дреме, де.
Иначе дежурният отговор като питаш откъде ти имат номера е че звънят наред, на случаен принцип
на мен ми казаха че поръчителят им е купил база данни и от там. личният малцина го имат + линкедин. вероятно от там са го докопали.

# 494
Скоро не са ми досаждали подобни наглеци. Не им се обяснявам изобщо, имам набор от цветисти предложения и набързо им попарвам ентусиазма. Ако са ботове, оставам линията отворена и тел. мютнат, и си върша работата.
Друго ми прави впечатление в мрежата. Предлагат някакви безплатни пробни периоди на услуги и софтуер и пак ти искат данни на картата. Поредната схема за източване.

Общи условия

Активация на акаунт