Внимавайте! Измамници!

• 121 640
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 915
Всеки решава за себе си дали да вдига или не. Непознати номера ми звънят обикновено за потвърждение на онлайн поръчки, но пък предвидливо записвам номерата от контактите им. Нямам случайни клиенти, непознати колеги пишат предварително съобщение. За съжаление родителите ми не са живи и други близки освен сина ми нямам, но с него имаме установен начин на контакт. Не съм параноик на тема конспирации, но не обичам изненади.
Вчера поредната прясна измама  - мейл уж от Спиди. Прочетох го, че пренасочих пратка тези дни и бях поръчала с този мейл. Погледнах изпращача - ала бала от никъде, препращат на страница за актуализация на данните и искат 51 стотинки за услугата. Добре се посмях, след като ги блокирах, естествено.
Не виждам голяма драма, ако звънна след минути, когато съм проверила от кого е повикването.

# 916
А защо не вдигате на непознати номера? Какво ви притеснява? (тези, които не вдигат...)

# 917
  • here and now
Заради Яна и Ивайло от темата, аз основно.

# 918
Проверявам почти винаги номера в гугъл преди да върна обаждане .Мразя непознати номера и имам съпротива да вдигна  ( това е по-скоро мое лично психично отклонение,не е за хвалба... )Личният ми телефон е само за семейство и приятели.

# 919
На мен Яна не ми е звъняла, само Ивайло, просто затварям. Звънят ми и от банки разни, от мобилния оператор, от кабелната, не ми пречи. Казвам, че не се интересувам и това е. Но пък са ми звъняли непознати номера, които се оказват на познати и/или важни обаждания. Така че просто вдигам и, ако не ме интересува, затварям.

# 920
  • София
При мен например е откакто започнаха да ми звънят за безплатни семинари за друг град, че и с преспиване в хотел, после А1 с безкрайните им оферти и накрая Ивайло, който вече преля чашата. Развих нещо като фобия от непознати номера, а и не обичам дългото говорене по телефон (понякога с такива досадници ми се е налагало).

# 921
Аз вчера заподозрях измама и за всеки случай играх на сигурно. Отварям някакъв сайт и вместо сайта се отваря екран, че трябва да си актуализирам Мозилата. Съвсем добре изглеждаща страница. Да де, ама ако е Мозилата защо само този сайт? И го зарязах изобщо, и без него мога.

# 922
  • Fairbanks, Alaska
Последният път като ми звъня Ивайло, вдигнах, оставих го да говори и само след 7 секунди ми затвори. Това на 9.09 и повече не е звънял.

# 923
И аз вдигам на непознати номера. Когато си смених сим картата не ми се занимаваше да пренасят всички контакти. От стария телефон си вадя, които ми трябват. Понякога ми звънят хора, чиито номера не съм пренесла. Свързахме се и с приятели от студентските години, които по някакъв начин са ми научили телефона. Беше ми много приятно да се чуем кой как е, независимо, че чух и лоши новини. Ако не бях вдигнала, нямаше да се чуем.

# 924
  • София
Отговарям на непознати номера. Имам деца, имам близки, не мога да си позволя да пропусна ако е нещо свързано с тях.
Когато дъщеря ми беше малка, я бяха уцелили с топка в училищния двор, паднала и си ударила главата. И ако с баща ѝ не отговаряхме на непознати номера...
Преди две седмици си беше загубила картата за ГТ. Някой я намерил и предал в пункт, от където ми се обадиха да ми кажат, че е при тях. Беше в другия край на София и щеше да ми е по-лесно и бързо да мина през близък пункт и да извадя нова, но отидох и я взех. Хората са били достатъчно любезни да я предадат, да намерят телефона ми и да ме потърсят, най-малкото което аз можех да направя е да отида.

# 925
  • София
Добре де, функцията гласово съобщение не ползвате ли?
Аз не отговарям на непознати номера, освен ако не оставят съобщение. Ако е нещо сериозно и близък, ще остави съобщение, звънни ми аз съм.
Връщам веднага обаждането. Предполагам, че и на това ще му намерят цаката с ИИ гласово генериране, но ще отнеме време.

# 926
  • София
Добре де, функцията гласово съобщение не ползвате ли?
Не. Това е първото, което изключвам, при нов договор, когато е автоматично активирано.

# 927
  • София
Еми ползвайте го, защо го изключвате?

# 928
  • София
Мисля, че е ясно защо деактивирам - защото не искам да използвам.
Нямам притеснение и да отговоря на непознат номер.

# 929
Как да изключа гласовата поща на А1?

Общи условия

Активация на акаунт