Внимавайте! Измамници!

• 121 623
  • 1 080
  •   3
Отговори
# 930
Децата не вдигат на непознати номера. Аз после ги проверявам и връщам обаждане.

# 931
В началото, като смених оператора и номера, няколко години ми звъняха от кредитни институции да търсят едно лице. Вече бях научила данните, ама обяснявам, че този номер вече не е на този човек, да, познато му е името му, защото много пъти са го търсили на този номер, но вече не е негов и да си отбележат, че да не звънят пак различните служители от едни и същи компании... Даже веднъж единият от тези търсещите ме пита можела ли да съм го намеря длъжника и да му предам да им се обади. Викам, как да го намеря, по фейсбук ли да го търся? Аз не го познавам този човек.

# 932
Нямам никакъв проблем да отговарям на повиквания на непознати номера. Още повече, че телефонът ми, освен личен, ми е и служебен и често ме търсят по работа. Ако не ме касае разговорът, просто прекъсвам връзката и това е. Немислимо е за мен да не отговоря или да губя време в проверка на телефонни номера.

Преди години, когато сключих договор за този телефонен номер, дълго време звъняха пациенти на някаква лекарка, която явно го е ползвала преди мен. В началото ме изнервяха тези обаждания, в едни момент дори стана забавно.
Звъни например един възрастен човечец, 10-тия за деня и започва - Докторееее, идвах ми Вас през 97-ма!, аз се смея и отговарям - Не, не сте! А той повишава чак глас - ААААА, Идвах! Идвах! Sweat SmileSweat SmileSweat Smile докато се разберем, че не съм аз тази, която търси, добре ми се накара Sweat Smile
Това малко оф-топик, но няма как, според мен в днешните динамични времена, да не се отговаря на непознати номера изцяло.

# 933
  • София
И аз вдигам на непознати и мразя гласовата поща. Телефонът ми засича спам обажданията и изписва в червено-Възможно е спам обаждане. Как го прави, нямам представа, нищо не съм му инсталирала. 
На мен постоянно ми звънят да си поръчват автостъкла, понеже номерът ми е същия само с 1 цифра разлика, от номера на фирмата за автостъкла...Обмислям да отворя такъв бизнес, така и така ми звънят, поне да ги обслужим тия хора 😄

# 934
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Нямам никакъв проблем да отговарям на повиквания на непознати номера. Още повече, че телефонът ми, освен личен, ми е и служебен и често ме търсят по работа. Ако не ме касае разговорът, просто прекъсвам връзката и това е. Немислимо е за мен да не отговоря или да губя време в проверка на телефонни номера.

Преди години, когато сключих договор за този телефонен номер, дълго време звъняха пациенти на някаква лекарка, която явно го е ползвала преди мен. В началото ме изнервяха тези обаждания, в едни момент дори стана забавно.
Звъни например един възрастен човечец, 10-тия за деня и започва - Докторееее, идвах ми Вас през 97-ма!, аз се смея и отговарям - Не, не сте! А той повишава чак глас - ААААА, Идвах! Идвах! Sweat SmileSweat SmileSweat Smile докато се разберем, че не съм аз тази, която търси, добре ми се накара Sweat Smile
Това малко оф-топик, но няма как, според мен в днешните динамични времена, да не се отговаря на непознати номера изцяло.
На стационарния  телефон, във фирмата в която работя, редовно звъняха да записват час за доктор Цветанов.
 Шегувахме се, да почнем ние да записваме часове, но със здравето не е добре да се шегуваме.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 12:37 от Sunshine-rainbow-lollipop

# 935
  • София
Как да изключа гласовата поща на А1?
Моите услуги - Други услуги - SIM настройки и забрани

# 936
Току-що получих на Вайбър следното съобщение, без да съм клиент на Групама.
Нямам представа - грешка ли е, измама ли. Някой друг получавал ли е такова нещо?
Скрит текст:
Скрит текст:

# 937
Според мен е грешка, не измама. Объркали са телефона. Все пак нищо не искат - нит да кликнеш, нито да платиш.

# 938
  • София /Абсурдистан
В момента върви измама и за Револют. Любезен мъж ви се обажда по Вайбър, обръща се към вас на малко име и казва, че има проблем с акаунта ви. Иска да “го оправим” и да повторите данните. По-натам знаете какво следва. От поддръжката правят проверка и казват, че никога не се свързват с клиентите по Вайбър. Та внимавайте.

# 939
  • Другата България
Сигурна бях.
Само че на мен ми звъняха в Месинджър.
Изобщо не вдигнах, просто ги блокирах.

# 940
Не е нова измама, но да напомня да си сменяме паролите често. Simple Smile
Отново е имало изтичане на пароли за акаунти в Gmail:
https://www.vesti.bg/sviat/183-miliona-imejl-paroli-iztekoha-pro … zasegnati-6242272

# 941
Подозирам в измама тази страница

В тик ток ми излезе видео във фийда, за гивъуей за почивка, условията бяха да коментираш с таг на приятел, да последваш страницата и не знам какво още. Като отговор към коментара Ви пишат да им пишете на ЛС. При което пишат, че искат две имена и номер и ще получите код, който да им върнете хаха. Честно, замалко да се хвана. Добре, че отворих профила да видя, че е само това видео там.
Писах на имейл на агенцията, дано вземат мерки, че съм сигурна, че бая хора ще се опарят.
Само да отбележа, преди да се отвори страницата, видеото е съвсем нормално за такъв тип игри.

# 942
Това измама ли е? Няколко дни подред го получавам.

Скрит текст:

# 943
Ако чакаш нещо не кликвай, а им звънни по телефона и питай. Най-сигурно е така.

# 944
А вие чакате ли пратка? Проследихте ли пратката по дадения номер да видите има ли такава, за вас ли е?

Общи условия

Активация на акаунт