Внимавайте! Измамници!

• 112 396
  • 986
  •   2
Отговори
# 135
Аз не казвам, че не е нарушение, обяснявам как да се пазим, защото наистина изброените в първия пост схеми са лаишки меко казано и защото където и каквито и закони и защити да се въведат, фишингите няма да изчезнат.

За социалните мрежи и други акаунти забравих да кажа - ако някой все пак се притеснява, че може да му хакнат профила. Предполагам, че имате някое устройство, на което сте логнати постоянно. Влизате в профил и оттам сменяте паролата. Другият вариант е да дадете log out/изход и след това да ползвате опцията "забравена парола". Така ще си смените паролата без да кликате на линка, който ви е в имейла.

# 136
Другият вариант е да дадете log out/изход и след това да ползвате опцията "забравена парола". Така ще си смените паролата без да кликате на линка, който ви е в имейла.
Това не ти ли праща новата парола с линк на имейл, иначе всеки може да ти смени паролата и да ти вземе акаунта?

# 137
И като си забравиш паролата какво правим? Лично аз използвнам 10 различни пароли на десет различни места.
Ако пък използваш една парола си по-уязвим. Хакнат ли ти веднъж те хакват навсякъде.

# 138

И не е задължително мобилните оператори да раздават номерата ни. Въвеждаме ги къде ли не всеки ден. Някои фирми, сайтове, онлайн магазини може и да имат строги политики на защита, но други най-вероятно си ги ползват като допълнителен източник на печалби.

Аз не съм напълно съгласна, че мобилните оператори не продават данните ни. Моят телефонен номер не е на мое име, а на дядо ми. Всеки месец по веднъж ми звънят за някакво балнеолечение еди къде си, което е предназначено за пенсионери. Ами не съм пенсионер, но номерът ми е на името на такъв 🙂

# 139
  • София
Точно , продаден е телефония номер и името на титуляра - а явно и дата на раждане или ЕГН , щом знаят ,че е пенсионер. Хората си търсят него , няма как някой да знае ,че се ползва от друг човек.

# 140
  • София
Не е задължително да знаят възрастта, за да звънят за медицински процедури. И на мен ми звънят за такива редовно на ... служебния телефон. Номера никога не е бил на ФЛ, нито пък могат да знаят човек на каква възраст ще отговори.

# 141
Ее, че той особено ако е в голяма фирма, сигурно и ДЗО имате и има кой да ви плаща медицински разходи, няма нужда да ви чакат да остареете за потенциални клиенти Wink

# 142
Бях измамена от тази пачавра в Instagram!!!! https://www.instagram.com/kigatuilaep/
Откри ме да ми поръчва персонален подарък, рисунка (рисувам дигитално) казах и цена, тя поиска да ми плати почти двойно 200 USD- попитах защо? Защото харесала много нещата ми... Искаше по PayPal. Само там можела. Тя е от чужбина. Не съм си ползвала акоунта си, сигурно от гимназията, но работеше и викам ок хубаво.
Преведе ми уж парите, получих потвърдителен мейл от пейпал, но не и сумата в акаунта, защото: се оказаха, повече от колкото моят акаунт приемал и трябва да стане тип бизнес акаунт. И затова трябвало да ми се преведат още 200 USD , които после трябва да върна обратно на този който ми ги е превел ( в случая тази пачавра) за да може тази сума от 400 USD да се отключи и падне в PayPal акаунта ми ...

Викам тука нещо ме съмнява, ма тя вика вече съм ти ги превела, а и нали получих потвърдителни мейли от пей пал, та ок, преведох и от картата ми вързана към пейпал 200 USD. Тези 400 USD още ги нямаше в акаунта ми. Но имаше още една стъпка ....

От пей пал ми пратиха мейл и сега трябва да платите застраховка 500 USD за вашия бизнес акаунт????? Онази пачавра, трябвало да ми прати тези 500 долара, не разбрах защо тя, после аз да и ги платя обратно от сметката си и щяло общата сума от 900 USD да се приведе в пейпал акаунта .. е тука вече и писах ти ме лъжеш от смото начало!!! Тя ми прати скрийншот че ми е превела 500долара, но беше сгрешила пейпал името ми (беше го оформила на Фотошоп грешно) Казах и да си гледа работата, но съм назад с близо 400лв ...

Еми като не разбирам от чужди платформи и се доверявам на хората ....

# 143
В момента тази е сред най-горещите измами, които вървят. И в бг олх ги правят.
На моят съпруг предложиха почти двойно, за джънк, който продаваше, ама само по банков път...
Не се хванахме, но много други са се хванали.

# 144
Добре де.. а тези потвърдителни мейли от Пейпал също ли са изфабрикувани? Не разбрах нещо схемата..

# 145
Да, изфабрикуват фалшиви. Не знам как го правят, но ако се загледаш в имейлите ще разбереш, че не са от истинския източник.
Ще намеря по-късно линк към схемата, за да е ясна за повече хора. Гадно е. Всеки може да се подведе.

# 146
Добре де.. а тези потвърдителни мейли от Пейпал също ли са изфабрикувани? Не разбрах нещо схемата..

Преди малко се зачетох в тях, разгледах самото име на имейла и установих, че е фалшиво.... потърсих из сайта на пейпал и там има точно подобно обяснение за такъв тип измама в фалшиви имейли ....

How do I spot a fake, fraudulent, or phishing PayPal email or website?

"You’ve been paid too much." Fraudsters may try to convince you that they overpaid for an item. For example, they’ll send an email that says they’ve paid you $500.00 USD for a camera you listed at $300.00 USD. The sender asks you to ship the camera in addition to the extra $200.00 USD you were “paid” by mistake. The fraudster wants your camera AND your payment but hasn’t actually paid you at all. Before sending anything, login to PayPal and check that you received a payment."

https://www.paypal.com/bg/cshelp/article/HELP164
Просто тая ги е оформила добре, че да се заблудя ...

# 147
Да, имейла е gmail.com
имитира официалния имейл,за да заблудят хората.

# 148
Да, за всички: Ето това е истинския имейл на PayPal!!!

service@intl.paypal.com

# 149
Ако имаш данни на жената, не можеш ли да пуснеш жалба? Добре е и в полицията да я докладваш. Поняога си получават заслуженото.

Общи условия

Активация на акаунт