Внимавайте! Измамници!

• 125 779
  • 1 092
  •   1
Отговори
# 570
Преди малко получих по Вайбър съобщение от моя приятелка, която живее в чужбина и доста рядко си пишем. Беше даден линк към клип в ютуб с астрологични прогнози. Не посмях да кликна. Струва ми се странно да ми праща астрологични прогнози, без да добави и дума.

# 571
Може да го е пратила случайно, понякога като се премята телефона в чантата отключен, се шерват някакви неща. Аз така съм пращала някакви глупости на контактите си - линкове към бг-мама. От тези глупави бутони "сподели" става.

# 572
Подозирам, че може да казват нещо за моята зодия и затова да ми го е пратила, но не съм сигурна и няма да отварям

# 573
Днес имах пропуснато обаждане, а после пак ми звъннаха от този номер: +359 2 903 4100.
Искали да ме поканят на безплатно събитие за здравето, на което можело да се спечели смарт прахосмукачка.
Директно затворих.
После се издразних откъде може да ми имат номера. Но и да бях питала, едва ли щяха да ми кажат.

Иначе в ABV.bg идват редовно писма и от ДСК, и от FI bank 🤪
От paul.ebode@ileadglobaltraining.com

И от dsk.branch@novo.com

Нямам сметка в нето една от двете банки.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 23:26 от Blue@

# 574
Обичайно казват, че е генериран на случаен принцип.
На мен днес ми звъняха от този номер +359 88 2989038 с предложение за ставите - затворих и блокирах номера, но те непрекъснато се роят тези номера…

# 575
Ееее това е Бояна:-)) за смарт прахосмукачката. Обиколила ни е всички.
Даже има клипче на радио енерджи по повода:-)))
https://www.facebook.com/share/r/14rf7BYa4j/?mibextid=wwXIfr

# 576
Не е нова измама, но явно пак са се активизирали:
Измами с "Български пощи" точат банкови карти
Една от най-често срещаните фишинг атаки е свързана с името на "Български пощи“. Фалшиви имейли, SMS и Viber съобщения от името и с логото на "Български пощи“ приканват към въвеждане на допълнителни данни с цел доставка на пратка на посочен имейл адрес. Целта е събиране на лични данни и източване на банкови карти. Съобщенията се изпращат на български или чужди езици, а съдържанието им е различно.
https://www.vesti.bg/bulgaria/ekspert-predupredi-izmami-s-bylgar … ovi-karti-6232514

# 577
https://www.facebook.com/share/v/1L6Bc4oY8h/
Моята майка искаше да участва в тази "игра, промоция" казах й нищо да не попълва.

Редактирам се, за да изясня - става въпрос уж за награда минихладилник , подарък от Кауфланд, ако имате навършени 56 години. Копирам поста:

"вземете своята награда 👉🏻
🎉 Отбележете 56 години заедно с Kaufland – България! 🎉
Преди точно 56 години основахме нашата компания и тогава започна невероятната ни история. Сега искаме да отпразнуваме този юбилей заедно с вас! 💛
На 56 години сте?
Тогава това е вашият шанс! Даваме ви възможност да спечелите мини хладилник Coca-Cola от Kaufland!
🌟 Как да участвате?
Харесайте тази публикация.
Посетете нашия уебсайт."

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 16:56 от divine_1

# 578
За бога, братя, не отваряйте!

# 579
Аз получих същото, но с моите 48год😆

# 580
  • Пловдив
Ей, да се обидя ли, само на мен не са ми предлагали прахосмукачка! Виж, Ивайло се обади.

# 581
Ето и FIBank - борят фишинг уж

Доста добре е направен - имейлът съвпада и би могъл да подведе някого, само че не и мен - нямам нищо общо с банката и имейлът на който ми ги пращат всичките тези не се използва за комуникация с институции Rolling Eyes

# 582
  • Пловдив
Може би това е вариантът - да си имаме един мейл за официално общуване със сериозни институции, който да не даваме по разни сайтове за пазаруване например.
Аз си имам кредитна карта за пазаруване онлайн, нарочно с много малък лимит. До скоро беше 500 лв - да ти източат 500 лв е неприятно, но не е кой знае какво. Наскоро увеличих на 1000, всичко доста поскъпна, но пак не е събаряща сума.

# 583
От много години съм с няколко мейла, един от които ми е само служебен (в gmail). Гугъл също не са чисти и добрички с това събиране на данни и следене, и постепенно прехвърлих кореспонденцията в протонмейл, там няма спам и фишинг.
Нямам особено доверие и в предварителното плащане онлайн, така че и там съм свела риска до минимум.

# 584
Аз си имам кредитна карта за пазаруване онлайн, нарочно с много малък лимит. До скоро беше 500 лв - да ти източат 500 лв е неприятно, но не е кой знае какво. Наскоро увеличих на 1000, всичко доста поскъпна, но пак не е събаряща сума.
За мен най-безопасният вариант за пазаруване онлайн си остава виртуалната карта. Захранваш я за секунди с точно толкова, колкото ти трябват и през останалото време е празна.
Акаунтът на телефонът ми изисква добавяне на данни от карта за профила и също съм добавила нея. Често децата се абонират, без да разберат, за някакви приложения и го виждам, когато въпросните приложения започват да се опитват да си вземат пари и плащането е отхвърлено. Така мога да вляза и да изтрия абонамента. Не е точно измама това, но поради невнимание човек може много пари да изгуби месечно за такива безсмислени абонаменти.

Общи условия

Активация на акаунт