Внимавайте! Измамници!

• 125 766
  • 1 092
  •   2
Отговори
# 585
Може би това е вариантът - да си имаме един мейл за официално общуване със сериозни институции, който да не даваме по разни сайтове за пазаруване например.
Аз си имам кредитна карта за пазаруване онлайн, нарочно с много малък лимит. До скоро беше 500 лв - да ти източат 500 лв е неприятно, но не е кой знае какво. Наскоро увеличих на 1000, всичко доста поскъпна, но пак не е събаряща сума.

Ами да, аз имам три. Един съвсем официален, един за обичайните неща и един за съвсем рискованите. Имам предвид риск от спам и досаждане.

# 586
  • София
Аз си имам кредитна карта за пазаруване онлайн, нарочно с много малък лимит. До скоро беше 500 лв - да ти източат 500 лв е неприятно, но не е кой знае какво. Наскоро увеличих на 1000, всичко доста поскъпна, но пак не е събаряща сума.
За мен най-безопасният вариант за пазаруване онлайн си остава виртуалната карта. Захранваш я за секунди с точно толкова, колкото ти трябват и през останалото време е празна.
И това не е гаранция. Дъщеря ми имаше кредитна карта с лимит 100 евро, която използваше само с предварително прехвърляне на средства, защото 100 евро не стигат за нищо. След посещение в Турция, бяха изтеглили от Южна Америка няколко хиляда евро от празната карта. Не знам как става номера. Simple Smile Хубаво, че банката уважи жалбата ѝ.

# 587
  • в пералнята
Има мейли, на които се слагат суфикси и се знае откъде са изтекли данните.
Например име.презиме@мтел.мейлорг.ком
Така като дойде имейл по този канал, в който пише, че трябва да си актуализирате данните в банка ДСК, ще знаете, че от Мтел са ви изтекли данните.

# 588
Това току що го получих на Вайбър. Някой получавал ли е нещо подобно? Номера на МПС  не отговаря на моето. Проверих в сайта на Мвр и нямам нарушения. Не съм кликнала на връзките да видя за какво иде реч.

П.п.изтрих снимката, явно нарушителя е подал грешен номер..

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 14:17 от Andji_1

# 589
Брат ми беше получил такова съобщение за наказателно постановление, но знаеше, че ги е хванала триногата. Изглежда редовно.

# 590
  • София
edelivery и egov са на Министерството на електронното управление. Аз съм плащала през този сайт, не помня причините (май имах проблеми с онлайн банкирането).
Явно идеята е да уведомяват навреме хората, които са съвестни и искат да си платят.

# 591
Има такова нарушение:
https://e-uslugi.mvr.bg/services/kat-obligations

Ама като гледам, в тяхната система може да се плати с 30% отстъпка.

# 592
Да, и аз сега го проверих, но имената не са моите и номера на колата не е моята, но пък съобщението идва на моя вайбър.
Благодаря ви за отговорите!
Ще изтрия снимката.

# 593
Да, и аз сега го проверих, но имената не са моите и номера на колата не е моята, но пък съобщението идва на моя вайбър.
Благодаря ви за отговорите!
Ще изтрия снимката.

И нарушението не е от датата, която е написана в съобщението. Не знам, аз не бих следвала линкове във Вайбър, при положение, че МВР, НОИ и НАП си имат официални портали за проверка и плащане. Щом и номера на колата е друг, някой спокойно може дз е нацелил в официалната им страница с писане на произволни серии и номера, докато излязат данни за съществуващи фишове.

# 594
На мен пък ми изпратиха едно абсолютно налудничаво видео от На Кафе, с демонстрации на деца, които си развили “интуицията”. Ето го самото видео: https://youtu.be/1U5FXjDQ6cI?si=JAlxiegtBP9k1uiR.

Поразрових се и разбрах, че организацията Art of living прави тези курсове, те са само за деца (за възрастни не работят), а в чуждестранните форуми описват как казват на децата да не споделят с родителите си какво са “учили”.

За мен това да манипулираш деца да лъжат е абсолютно престъпно и мисля, че е е напълно недопустимо! Някоя от вас имала ли е досег с тази организация?

# 595
  • варна
Ето това получих. Да не е пак някаква уловка ?Не са ме питали досега относно рекламите.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 15:29 от zvezdelina6407

# 596
  • София
Ето това получих. Да не е пак някаква уловка ?Не са ме питали досега относно рекламите.

Здравейте, това не е измама, а съобщение от Мета. При различните профили идва по различно време.

-------------------

Четох за нова измама. Примамват жени като им предлагат "маркова" козметика, чиято реална стойност е около 80 - 100 лева, пък те я дават само за 25 лева. Уж маркови продукти, добро качество, а всъщност закупени от китайските сайтове. Бъдете внимателни.

# 597
Вчера видях такова - “затваряме аптека и предлагаме козметика в срок на годност”

# 598
  • София
Вчера видях такова - “затваряме аптека и предлагаме козметика в срок на годност”
За мен е измама, това намирисва като на "затваряме магазин за парфюми, последни бройки" и на аромат примерно може и да са ги докарали, но нито трайност, нито нищо. Не знам явно още тези трикове работят.

# 599
И според мен. Може би при такъв един сценарий има опция да се откупят обратно от дистрибутора на едро.

Общи условия

Активация на акаунт