Внимавайте! Измамници!

• 125 759
  • 1 092
  •   1
Отговори
# 600
  • София
https://www.pariteni.bg/novini/potrebiteli/gdbop-preduprezhdava- … o-telefona-253421

Макар че не виждам някаква особена схема, просто повече фантазия от ало измамниците.

# 601
  • София
Пак аз - ето една отделна тема, която всъщност е за тук.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1797623
Нищо ново - уредите Цептер за без пари. ММ се беше хванал преди години, без да ме пита. След като простояха година в кашона и аз го бъзиках нонстоп, вече ги ползваме.
ОБАЧЕ може отстрани да е никаква ламарина, но дъното се мие лесно. Не че не залепва, но залепналото пада лесно.

# 602
А каква е уловката? По принцип нищо без пари не взимам, защото после ми излиза през носа, но ми е интересна схемата

# 603
  • София
При ММ беше, че били от сорта на Цептер и вместо за хиляди левове, ги продавали само за 300 лв.
Търсих в Алиекспрес, обаче само в Алибаба (където се пазарува на едро) видях подобни за около 50 долара, ако не бъркам.
Мисля, че авторът е мъж и затова изключвам вариант насилствен секс, но и ММ бяха хванали на паркинга на някой хипермаркет

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 16:36 от Cuckoo

# 604
Попаднах на bgrabotodatel, в сайта се публикуват лични данни (пълно ЕГН). Не съм се занимавала да сигнализирам за нарушение.

# 605
  • София /Абсурдистан
Пак аз - ето една отделна тема, която всъщност е за тук.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1797623
Нищо ново - уредите Цептер за без пари. ММ се беше хванал преди години, без да ме пита. След като простояха година в кашона и аз го бъзиках нонстоп, вече ги ползваме.
ОБАЧЕ може отстрани да е никаква ламарина, но дъното се мие лесно. Не че не залепва, но залепналото пада лесно.
На абсолютно същата измама се беше хванал и моят, ама за 350 лв. Казал му, че се връща от семинар на Цептер и тези били мострени. Друг път. Аз си ги ползвам де, комплекта си е много добър даже, ама не е Цептер.

# 606
  • София
После прерових мрежата, много рускини пишат за същото, ама може ли човек да е в час с всички схеми.
И вчера ми обяснява за пореден път: "Ами те и на Хром - Силистра не са евтини", при което го овиках, че нашите са доказан производител и едва ли слагат някакви фалшиви ламарини. За отмъщение Simple Smile (всъщност беше от заблеяност) подпалих открит огън в касеролата от комплекта, обаче се изчисти и я ползвам.

# 607
Това ли е само измамата, аз като прочетох, че искат да идват у вас... си представях нещо много по-страшно, да разберат адреса ти, да проучат с кого живееш, дали сам, дали имаш ценности, да ти преровят чантата, да ти вземат ключа, да дойдат после и да те ограбят.

Преди месец с мм в Париж на улицата се загледахме в някаква игра, бяха група кръг и някакви чаши с топче, и трябваше да се познае под коя от трите чаши е топчето. Жена от играчите не позна, а беше очевидно и нз защо мм вика в средната е, и който водеше играта искаше да му дава 50 евро, ние веднага отстъпихме и казахме, че не ги искаме, и онзи настоява, ама ти спечели. И после друг човек от играчите започна да крещи по нас уууу.
После питахме chat gpt какво е това, и каква е точно целта, оказа се, че е много известна игра и често мамят туристи така, че играчите също са част от групата, и ако вземеш пари няма да те пуснат да си тръгнеш, дори може да станат агресивни, да те преследват, да ги върнеш или да те принуждават да играеш, за да ги изгубиш. Ние им изкрещяхме на изпроводят, че няма безплатен обяд. И дори да не знаехме за тази игра не се подвеждаме по безплатни неща и лесни пари, после разбрах, че едно време била разпространена и у нас. Аз вече съм научена повече от онлайн измами да се пазя, и се замислях много много извън това, а те още съществуват.

# 608
  • София /Абсурдистан
Е как да не знаете играта “ тука има, тука нема” Simple Smile Беше много популярна през 90- те години, а и по-късно. После балъците свършиха и играта замря..

# 609
Явно сте младички. В началото на демокрацията в София почти на всеки ъгъл някой мургавеляк разиграваше "топче има, топче немз" - фабрика за измами. Никога не съм играла, дори не съм спирала да гледам, не искам да имам нищо общо с такива хора

# 610
# 611
Не я знаехме, но ни хвана страх да не тръгнат след нас. Дори само без да сме взели парите станаха агресивни, какво остава, ако бяхме ги взели. Не знам кой би се вързал да вземе 50 евро, тоест кой би дал на друг човек ей така 50 евро. Те питаха от къде сме, и ние от България и после им казахме, че в България there's no such thing as a free lunch, а чата каза, че групата може да е точно от Румъния или Бг. И че така се е казвала играта, е я е имало и тук, после и баба ми разказа и се чуди на акъла ни, но поне не сме се вързали. Но едно време не са давали така пари, а ти сам си залагаш 2 лв.

# 612
Обикновено не са агресивни, само плашат като психологически трик. Бизнесът им  е измама, а не грабеж. За измамата полицията ще ги изгони, но за грабеж ще ги арестуват, а това е загуба за бизнеса.

# 613
  • София
Те парите са били за зарибяване, а и в Париж хората, дори и туристите, едва ли са наивни, както ние бяхме в началото на 90-те.
Ако ти дават, взимаш и изчезваш, ако те преследват - намираш полиция. Не им обясняваш, че няма dejeuner gratuit, ако изобщо има такъв израз на френски

# 614
Питахме chat gpt какво щеше да стане, ако бяхме взели парите и си тръгнем. И той каза, че това е невъзможно и едва ли не никой никога не е печелил, нито е бил пуснат да си тръгне с техните пари.

Общи условия

Активация на акаунт