Внимавайте! Измамници!

• 125 742
  • 1 092
  •   1
Отговори
# 630
Не Цептер - Велмакс е фирмата, некви други тенджери.

# 631
  • София
Велмакс мисля, че са полска марка, но и там са някакви цифромании, неоправдано високи.
Дъщеря ми и зет ми си купили тяхна перяща прахосмукачка, ами тя вместо да пръска вода и препарат - тече. Питах наистина ли са дали 1 000 лв. за това чудо, но било втора ръка, та се поуспокоих.
Аз си пръсках дивана с разтвор и после ползвах само всмукването на водата.
Ето тяхна реклама в....Блиц https://blitz.bg/obshtestvo/nay-vazhni-sa-mneniyata-na-klientite … s_news796131.html

Иначе си имат централа в Пловдив.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 13:49 от Cuckoo

# 632
Ама, моля ви се, пълни боклучаци за десеторни цени. Обаче "печелиш" голямата награда, вместо 13 хил. само за 8 хил. тенджери, прахосмукачка и още нещо там.....хахахах  Трябва обаче да решиш сега и веднага, на момента, че после вече е късно, ще изпуснеш големия късмет.

Доколкото си спомням - тенджери 6 хил. При тефал пълен комплект около 600 лв, на промоция сигурно за 300 лв.
Робот за прозорци - 4 хил. лв. Подобен от тему за 200 лв.
Робот прахосмукачка - 4 хил.лв. Най-добрият модел на I robot e около 1200 лв.
Уред за пречистване на въздух - 4 хил.лв. На Бош, модел за 125 кв.м. и високи параметри за около 1000 лв.
Масажор за крака - 3 хил.лв. От тему подобен за под 200 лв.
Ножове за 1000 лв. Обикновени и китайски дори. Същите са за около 50 лв.
Сокоизтисквачко 4 хил.лв. В технополис подобни от 200 до 400 лв.

Айде, пък как няма да купя на цени по десет! Със злато трябва да са инкрустирани тези уреди техните.....

# 633
Един роднина ме кара да съм звъняла на еди-кой си телефон. В "Трета възраст" имало обява, че всеки обадил се ще получи безплатно слухов апарат. Те не ги ли дават безплатно от ЗК или като средство за инвалиди слуховите апарати?

Друго, за което ме кара да поръчвам, са магическите китайски стелки с билки, които лекуват всички възможни болести.

# 634
На мен пък ми предлагаха пръстен, имитация на злато. Спрял съм аз на един паркинг за седмичната почивка. И към мен се приближава една тъмнозелена, но от по-белите като държи пръстен в ръката си. Понечи да ми даде пръстена през прозореца, но аз веднага го затворих. Знаех какъв ще е репертоара-свършили са им парите, а трябва да заредят колата, да се приберели в Косово. И продават "златен пръстен", дето и 5 евро не струва, но ще ти го продаде за поне 40. Почна да бълва огън и жупел, че я изгоних.

На някакъв нашенец така румънски мошеници му предложили "златен" пръстен само за 50 евро. Той се навил, но им дал 100 евро, а те му дали пръстена и 50 евро ресто. После питат наенеца:
- Абе ти не знаеш ли, че тези са мошеници и пръстенът е менте?
- Знам разбира се и затова платих с фалшиви евра за фалшив пръстен,  но рестото си бяха истински 50 евра Simple Smile

# 635
  • София
Потресена съм .. от случая с измамените хора и мнимия строителен майстор, това е ужасно, но и как може да се съгласят да му дават под масата такива огромни суми?! Не знам дали да ги оправдая. Аз.. за всяко нещо си правя страшни проучвания и пак не съм на 100% защитена от това да не се хвана в нечий капан. Измамниците дебнат зад всеки ъгъл.

Това с Константин Алеков .. направо тотресе.

# 636
Едната от жертвите му е броила 200 хиляди лева!
Имало множество сигнали срещу него, но прокуратурата не намерила достатъчно доказателства, за да предприеме действия.
Направо съм ...

# 637
Как дават предварително пари? Пари се дават при свършена работа, независимо каква.

# 638
Измамниците си имат схеми и маниери, с които те хващат, особено възрастните хора, които съобразяват по-бавно. Мъжът ми винаги ме е предупреждавал, че един от основните похвати на измамниците е да те вкарат в някаква ситуация и да те карат да бързаш. Сигурен признак е, ако те карат много бързо да осъществиш някаква сделка.
Аз мислех, че ги познавам отдалече, но веднъж щях да се хвана. Обади се някакво лице, което се представи, че е шеф във пожарната, като се обърна към мен по име, сигурно от някой стар телефонен указател. Тогава имах една стара къща и първата ми мисъл беше, че се е запалила. Веднага попитах какво има, но като ми съобщи със загрижен тон, че синът ми е пострадал в пожар, му треснах телефона.

# 639
  • София
Преди малко ми се обадиха с въпроса дали имам интерес за финаснови курсове и да си дам мейла. От отдавна не са ме търсили Simple Smile

# 640
Не знам дали е писано в темата, но получаваш смс уж от Спиди (+63 950 910 8244), че два пъти не си бил намерен на адреса, за да получиш пратката си. Дават линк за актуализация на адреса. После да отговориш с "Y" на съобщението и да го копираш в браузъра си Close Репортнах и изтрих.

# 641
  • Далечният изток
Е..... като видиш номер с 0063, как въобще можеш да си помислиш, че е от Спиди?!
Особено пък ако не очакваш пратка...

# 642
  • София
0063 започва номер от Филипините

# 643
  • София
Ужас! Измамници отвсякъде.
Колкото и да си бдителен, то все нови и нови начини измислят и като нищо в някой момент човек може да се хване.

# 644
И аз сега получих имейл, че НЗОК има да ми връща пари от здравното осигуряване, ама трябва да си дам всички лични данни за да ми ги преведат по банков път. Вече се оляха....

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 18:07 от Andji_1

Общи условия

Активация на акаунт