Внимавайте! Измамници!

• 102 961
  • 852
  •   1
Отговори
# 840
  • В небето
Тета, на теб да съм ти казвала да не правиш нищо? И, да, всеки сам си преценЯ. Не виждам какво лично те обижда това?....или пък когото и да било!

Не съм съгласен. Преди вече доста години така цапардосах Йетел (преди Глобул), А1 (преди МТел) и С.Г. Груп, че и КЗЛД, че си прибрах от тях прилична сума, а случаят влезе като казус за студентите-юристи.

Кажи как става, че да действаме и ние. Grin
Опитът ми с жалби стига до: дори не ми отговарят; пишат, че не е тяхна работа; пишат - ще вземем мерки. Не съм се занимавала с мобилни оператори, други казуси са били.
Нещата се получават с яростна упоритост. За всяка жалба пред административен орган (КЗЛД, КЗП и пр.) има ред нейното разглеждане. Когато държавният орган "хвърли" жалбата в кошчето, тогава защитата идва от съда.

# 841
Аз бих звъннала на тези куриери от Express One, за да се уточним за пратката. По принцип винаги така постъпвам, ако не мога да преценя дали някое съобщение е фишинг  - звъня по телефона на съответната институция и питам.

# 842
Получих в Spam-а на служебната поща уведомление, че считано от първи този месец имам увеличение на заплатата. Заподозрях, защото току така изненадващи подаръци при нас не се правят. Бяха копирали логото тук-там из email-а. Стоеше като същито с бели конци това лого, като оправено от непрофесионалист, размазано едно такова. С подръчни средства с print screen на екрана. Като копирах домейна от email-а на изпращача се отвори сайт за футбол.
Та имайте предвид и за служебните си пощи. Предполагам, че после развъртат номера да потвърдиш банковата си сметка и ала бала.

# 843
Киберизмамници „налагат глоби“ от името МВР и полицията

Фишинг атаката чрез имейли се разпространява активно в интернет пространството, като измамните съобщения са озаглавени като „Съдебни производства“. Във фишинг съобщението злонамерено са използвани името на Министерството на вътрешните работи и Главна дирекция „Национална полиция“, логото на Европол и ГДНП,  като е имитиран и отличителен знак на главната дирекция и подпис бивш негов ръководител.

Целта на измамниците е да объркат потребителя и по-голяма достоверност на фалшивия документ. Съобщенията се изпращат от електронни пощи, нямащи нищо общо с институционални адреси.

Във фишинг писмото измамниците обещават, че ако  преведете сумата обработката на вашия случай ще бъде прекратена, а чувствителната информация изтрита. В случай, че откажете „сътрудничество“, след  изтичане на 72 часа досието ви  ще бъде директно предадено на съдебните органи, а съгласно Наказателния кодекс спрямо вас ще се приложи Законът за сексуалните престъпления и Законът  за закрила на непълнолетните /НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ЗАКОНИ/, а наказанието което рискувате е лишаване от свобода от  1 до 4 години и глоба в размер на 420 000 евро. Освен това делото ще бъде оповестено, за де се възпрат други хора от подобни практики. И добавят: „Добре осъзнавате въздействието, което това ще има върху живота ви!“

Главна дирекция „Национална полиция“ предупреждава, че получените подобни съобщения са измама и призовава гражданите да подлагат на съмнение истинността на подобни сценарии, получени онлайн, които претендират да са от името на която и да е национална институция, служебно лице и известна в публичното пространство личност.

източник: https://btvnovinite.bg/bulgaria/obvinjavat-potrebitelite-v-kiber … ktor-na-gdnp.html

# 844
Доколкото знам във форума май е забранено да се обсъждат к@зина сайтовете,но ще спомена,пък ако ще да ме изтрият.Днес някой влизал в профила на ММ и изиграл паричките в профила му на Свара и иди докажи ,че по това време сме спяли.Не знам как изобщо е станало,според мен може и техни служители да имат пръст.Срещала съм още два подобни случая във фейса,в които парите липсват и от съпорта казват,че са изиграни на тази игра...Доколкото четох по коментарите в нея някак може да играят с повече профили или с познати и буквално прехвърлят парите като губят нарочно или нещо такова.Та за съжаление колкото и да си запознат и предпазлив за върлуващите измами -в такива случаи файда йок.

# 845
"В интернет има доста информация за измами, свързани с онлайн казина, включително случаи, при които изтеглянето на пари е направено умишлено трудно или невъзможно за клиентите. Често измамите включват изискване за допълнителни депозити с цел верификация преди изплащане на печалби, което е форма на задържане на парите. Също така се срещат нелицензирани казина, които не осигуряват прозрачност и права за потребителите, както и различни трикове при определяне на лимити и методи за теглене, които затрудняват клиентите да получат парите си. Много онлайн платформи предупреждават за такива случаи и съветват потребителите да проучват добре казината, да проверяват лицензи и да използват доверени разплащателни методи.В допълнение, общоизвестни измами са манипулиране на условията за бонуси, забавяне или отказ за изплащане, скрити такси и изискване за допълнителни лични данни с цел злоупотреби. "

Масово са измамите пак. Може да пишете жалби срещу казината, но е най-добре да стоите далеч от тази болест.

# 846
Здравейте!
Преди малко исках да вляза в dsk mobile, но ми излиза съобщение,че профилът ми е заключен заради прекалено много на брой неуспешни опити да се влезе в него. Тръгнах да звъня на 0700,но исках да говоря с оператор, а ми прекъснаха разговора,защото било извън работно време и да съм звъннела утре в работно време. Направо да полудееш. Ако съм искала да си говоря през чат бот през дск директ,но там пак трябва да си вляза в профила, Вече се филмирах. Искам само да разбера теглени ли са ми пари и да си сменя паролята. Някой бил ли е в подобна ситуация?

# 847
Имат телефон 24/7.

# 848
Пробвахте ли през Дск директ през баузъра. Може да е някакъв бъг на приложението.

# 849
Ти въобще прочете ли ми поста докрай? В него пише,че съм звъняла на телефона 24 от 7,както си го нарекла. 0700 е същото.
Както и да е, оправих се, минавам да споделя,защото може някой със сметка в дск да се окаже в подобно положение.
В 18.50 успях да се свържа с оператор, след
 като на въпроса дали се обаждам за открадната/изгубена карта отговорих положително. Дадоха ми инструкции как да си чатя с чатбот и там да съм си задавала въпросите и после ме попитаха дали искам да ме свържат с оператор. Не можах да повярвам. След серия от въпроси ми казаха,че нямам изтеглена сума и че ще ми отключат акаунта,но трябва да изтрия старото приложение и да изтегля ново и отново да направя регистрация.

# 850
  • Далечният изток
Ама ти първоначално не каза, че ти е изгубена или открадната картата.
Това е друго вече и няма връзка с измамите в темата.

# 851
Другата... Картата ми не е загубена,нито открадната. Споделих,че по този начин успях да се свържа с оператор извън работно време,за да ми отключат акаунта. Който беше заключен при няколко неуспешни опита да влязат в него.  И да,опит за измама е.  Който разбрал,разбрал.

# 852
Прочетох. Не написа къде си звъняла, може и в офис да е биро...не си уточнила
Опитах да помогна  и предложих друг телефон в сручай че не си го намерила.
Оказа се че не заслужяваш никаква помощ. С това отношение се оправяй сама.

Апропо...поста ги е напълно безполезен за темата. Не стана никак ясно каква е измамата.

Общи условия

Активация на акаунт