Любители на котки - Тема 189

• 37 299
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
От лечебните, кои си пробвала?

Хипоалергичните.

# 391
А сухата нормална? Прочетох много положителни коментари. Чудя се тоя месец какво да им поръчам  с тези проблеми със стомаха дето правят😕

# 392
Феликс си има любим номер но вече рядко го прави. Тя голямата работа я върши под душа при две чисти и отдалечени тоалетни.
Прибирам се, мия си ръцете чисто. След цигара време отивам да си свалям лещите и един два подаръка под душа. Тогава четох в Интернет че това е нейния начин да ми покаже че ме обича.

Добре, че от Шарки научих защо тя самата не си върши нуждите сама - да не му ползва неговата тоалетна. При мен понякога е - тя идва за да пишкаме заедно и бяга. Той пък идва да ми измие ръцете - чешмата тече и той дебне струята по пода на банята. Има случай да се бият докато пишкам - кой да сподели времето и мястото с мен. Понякога започват да се гонят за да ме разделят и сама си мия ръцете. Пускането на казанчето е много интересно и за двамата.

Днес пак изпуснах Кокорчо. Носех торби и докато ги оставя го усетих как бяга. Прибрах го. Не знам как да го измисля. Лесно го хващам - тръгва нагоре и мяучи. Помни от коя страна е вратата.

Дядо Коледа ми донесе подаръка. Ето го принца в чисто нов кашон:

# 393
Здравейте, за първи път пиша в тази тема. Намерих я случайно и предполагам много стопани на котараци са имали подобен проблем като нашия. Имаме котарак на име Наруто, който е на 4 години, и наскоро получи запушване на уретрата. Накратко ще ви разкажа през какво минахме до сега. Първо неговият ветеринар му сложи катетър и ни го даде вкъщи да го гледаме, но той още като излезе от упойката първо си махна памперса, а после след няколко часа и катетъра си извади. Няколко дни го наблюдавахме и в началото успяваше да се изпишка, но после пак започна да се запушва. А и отделно, където седне или легне се изпускаше по малко, а аз имам дете на година и половина, което така да се каже тъкмо е проходило и не можех да го пусна да тича вкъщи спокойно, а и нямам толкова свободно време за да се грижа и за болно коте. За това решихме да го оставим уж под лекарско наблюдение в някоя по-голяма клиника. От 1 седмица е там и всеки ден ми се обаждат. Ту ми казват, че е по-добре и че може да го изпишат и на следващия ден ми казват, че пак не може да се изпишка. В рамките на тази седмица за трети път му слагат катетър като даже вече не ме и питат или уведомяват предварително, че ще му го слагат. Все пак всичко това се трупа на моята сметка, а ние сега с една заплата нямаме възможност да отделим такива  големи суми за лечение. А и не виждам смисъл всеки път да се прави едно и също и да се очаква различен резултат. След като виждат, че няма подобрение от катетъра според мен трябваше да го оперират, а те много настоятелно ме убеждават, че това е много крайна мярка. Вече започнах да си мисля, че просто не всеки лекар смее да направи тази операция, защото доколкото разбрах не е толкова елементарна. За това взех решение да го водим утре при друг лекар и дано най-накрая да го оперират и да свършат и неговите и нашите мъки. Че от 2 седмици само за него мисля и не спирам да се самообвинявам, понеже след като родих почти не му обръщах внимание. Разбира се, никога не е останал гладен или жаден, но четох, че това заболяване може да се появи от стрес и си мисля, че просто е бил стресиран от новия член на семейството и ми е болно, че не съм знаела по-рано и не съм успяла да предотвратя всичко това, което ни се случва. Много бих се радвала, ако някой е минал по този път, да ми сподели как е минало и после дали се е повтаряло това, защото четох че веднъж появи ли се после постоянно се запушвали :/ Общо взето ще се радвам на всякакви съвети и препоръки от Вас! Благодаря за отделеното време, че малко дълъг стана поста! Grinning

# 394
Я да покажа и моята бамбина в кашон 🙈, става за рекламно лице направо. 😁

Ама сега да не заблудим някой, веднага уточнявам, че тези паучове са от тези дето пише пуйка, ама на етикета пише 4 % 🤭 пуйка, и въпреки това Лина ги хапва, кво да я правя. Може би, защото я захраних с тях когато я взехме са ѝ любими, после изпробвах всичко, което е на пазара и до тук извода ми е, че яде всичко що е пиле, пуйка, риби разни и най - малко говедце. 😁 До тук е яла :Life kat-
това мнооооого ѝ хареса, Хилс, Анимонда, Petkult, Rasco и това много хареса, Brit - имат голямо разнообразие за бебчовци,  различни като клас, но най - трудно ги яде тях. Опитвала е Феликс, Уискас и тях яде, но не ги запасявам, рядко давам за разнообразие както обичам да казвам - те са като дюнерите за децата, не толкова полезни, но вкусни за децата😁. С две думи не виждам да ми е капризна, може би се насища на някой вид ако го яде по - често, сменям и като го предложа след някой ден пак си го хапва. От скоро взимам и супите на ДМ като междинни хранения и там за сега всичко хапва и понеже не ми се получи с гранулките всеки ден яде месо (пиле гърди или бутче и пуешко - много, много любимо)
И аз след дъжд качулка се включих с яденето, бяхте писали 🤭
Вече мъркаме доволно. Лека нооощ, тихо, тихо децата заспаха. 😂

# 395
Ние със Сина имахме проблема с непишкането. За нас операцията беше наистина абсолютно краен вариант. Не стигнахме до него, на косъм. Беше с катетър и лекарства в клиниката, после у дома. Цистонът си го даваме със супичка като профилактика.

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 11:50 от cardhu

# 396
  • София
Оникс не успя да се запуши. Хванахме го навреме. Беше на инжекции и медикаменти, + Цистона.
Изяде пакет медицинска суха храна.
За сега е ок момъка.

Когато го заведох в клиниката там имаше котарак, на който щяха да слагат катетър. Самата процедура ми се видя леко гадна (всъщност ми разказаха как и какво се прави).

Бързо да се оправя.

# 397
Нашия момък беше в две клиники. И на двете места успя да си махне катетъра. Беше с фуния на второто място и обръснат, готов за операция. Слава  Богу, размина се. Яде периодично гранули уринари, супа всяка сутрин. И цистон. Направихме пауза, сега пак стривам четвъртинка в супата. И е пушка. Заобленка пушка.

# 398
Ето я моята госпожица,  неядящата 1 седмица със стомашните проблеми, оказа се че има Панлевкопения, за щастие в слаб вариант.. Сигурно се е заразила от Анабелчето.. Явно при големите котки минава по-леко.

# 399
Форест, госпожицата беше ли ваксинирана?

# 400
Хубава ли е тази  марка храна ? . За всички видове питам суха, мокра давали ли сте?
8 килограма за колко ли време ще ми стигне се чудя?
моят ядеше Canin, но като попрочетох, че не е хубаво да яде влакна и всичко друго без месо, взех му тази храна.
Въпреки по-високия състав на месо, не я яде с удоволствие, както си обича Canin.

# 401
Форест, госпожицата беше ли ваксинирана?
Миналата седмица и сложихме обща ваксина. Но не знам дали е била заразена и преди това, вет. каза, че след ваксината изгражда имунитет, но тя излиза и навън и я пуснахме в същия ден, не се прибра до другия. Включително и озни ден избяга, нямаше я 2 дни, добре че снощи си дойде. До сега не е боледувала, направо не знам какво стана.. Единствено, от разгонването беше получила Пиометра, но друго никога нищо не и е имало.

И между другото тя си изглежда доста добре, катери се, мие се, мяучка, изтяга се, гали се и мърка, обичайните неща, с изключение на загубата на апетит и другото.

# 402
Форест, сякаш описваш моята Кити в момента.
С разликата, че Кити не излиза навън, също е с ваксини, скоро беше годишната и реваксинация.
Докторът казва, че проявява капризен апетит и казва, че няма никакъв проблем при нея. Обаче аз съм много, много притеснена. Вчера е изяла само едно гурме. В чудо съм се видяла, отварям паучовете един след друг и хвърлям....
Единствено, което се сещам е, че може би си иска старата храна Н&Д, понеже и свършиха консервите и аз реших, че няма да ми е рентабилно, защото сега цената им не е добра. Накупих по-бюджетни, но също качествени храни. Нищо не се одобри.
Сега ще мина да и купя от старите, стискайте лапки това да е проблема!

# 403
Форест, сякаш описваш моята Кити в момента.
С разликата, че Кити не излиза навън, също е с ваксини, скоро беше годишната и реваксинация.
Докторът казва, че проявява капризен апетит и казва, че няма никакъв проблем при нея. Обаче аз съм много, много притеснена. Вчера е изяла само едно гурме. В чудо съм се видяла, отварям паучовете един след друг и хвърлям....
Единствено, което се сещам е, че може би си иска старата храна Н&Д, понеже и свършиха консервите и аз реших, че няма да ми е рентабилно, защото сега цената им не е добра. Накупих по-бюджетни, но също качествени храни. Нищо не се одобри.
Сега ще мина да и купя от старите, стискайте лапки това да е проблема!
Твоята поне яде отвреме на време. И аз хвърлих доста паучове. Оня ден и кюфте дори не поиска, пиле хвана, уби го и не го изяде. Нямаше да се притесня чак толкова ако беше само това, но с това странно изхождане.

# 404
Форест, не се притеснявай, ще преболедува и ще изгради доживотен имунитет. Това и е първата ваксина ли? Имали сте малшанс да се разболее преди да е изградила антитела..

Моята сега хапна от старите консерви, изяде около 1/2. Досега размахвахме любимото и перце, търчи като фурия.
Вчера ВЕТ ми даде хапче ГабаГамма, даде оказания как да се приложи преди евентуален преглед, обаче много ме е страх /дано не стигаме до него/ . Има ли в групата дами, които са успокоявали, такива по-буйни котани, като моята? И точно с този препарат ли?

Общи условия

Активация на акаунт