Любители на котки - Тема 189

• 37 233
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Закари е такъв.Аз съм споделяла.От 3-4 месечен се научи да отваря чекмеджета,после врати Вади от малки отвори с лапа,каквото си иска.Докато опитвах да го огранича с бебешки закопчалки за врати и шкафове,той ме седеше с жив интерес,когато ги слагах и минута,след като приключих,ги отвори.Показа ми,че може,но не го прави вече,заради мен.После махнах всички закопчалки.
Радвам им се,че са умни и учат.Така мога да си комуникираме с тях,не е все едно да си гледам растения и само да ги храня и да им чистя тоалетната.Правилата правят живота по-лесен.😊

# 616
  • София
Радвам им се,че са умни и учат.
Много при това.
И тримата "говорят", само на Дейзи гласчето е толкова тънко, че едвам я чувам. Тя "говори" по-рядко.
Дъщеря си комуникира с Оникс успешно. Научила му е всички видове мяукания.

# 617
Значи тоя моя Лио е много бъгъва котка.... 😆 Поне от час спи така:

# 618
Привет и от нас!
Лина свикна много с хамака и си се размазва на него. 😁 Искам да я снимам, ама като ме усети, вдигна глава за малко и пак си спи. Явно ѝ е удобен,  имам чувството, че по - дълго спи там.

# 619
Мързелива събота.

# 620
Алечка,
Не сте само вие. И наш Шошо спи така.

# 621
Това за хамака ми е много интересно, нашият котарак не стъпва даже на драскалката, където има нещо като люлка от плат. Не стъпва и в купеното специално, за него, кръгло легълце.  Но пък твърдите повърхности, покрити с малко плат, му харесват.

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 12:51 от Pepina_n3

# 622
Привет и от нас с Мишето! Не съм влизала в темата повече от седмица, но успях да ви изчета. Съжалявам за болните котета, както и за починалите. Cry
В неделя се преместихме в новата къща. Мишето беше уплашена и стресирана. Първият ден се кри под леглото в една от стаите, след 23:00 часа се престраши да излезе и цяла нощ обикаляше, душеше и се качваше по мебелите. Като се развидели се скри под кухненските шкафове, та чак до вечерта. И пак същата история. На четвъртия ден започна да се показва и през деня, но при всеки шум бягаше под шкафовете. От вчера е старото Мише и вече спи върху леглото. Искам да я похваля, че въпреки стреса, не е направила беля, ползваше си тоалетната. Ето я и нея отпреди малко.

# 623
Много сладка новодомка това Мише! ♥️🐾

# 624
Браво на нея!
Много топло кафяво е цветът на Мишето!

# 625
Всъщност е сива. Обикновено излиза черно на снимките. Утре се навършва една година, откакто Мишлето "се натресе" у дома, както обичам да казвам. Последните години котките сами ни намират, най-често ги подхвърлят на улицата. Като се сетя каква беше, мъничка и любопитна, пълна с вътрешни паразити, преливаха направо. А сега е една глезена принцеса. Sparkling Heart

Ето тук личи, че е сиво.

# 626
  • София
Това за хамака ми е много интересно, нашият котарак не стъпва даже на драскалката, където има нещо като люлка от плат.
До котка е явно.
Моите спят в хамаците на драскалката (ММ им казва "купички") и в хамаците на радиатора.
Аш обича бебешкото си легло и понякога спи в него. Той и Оникс мразят косматите пухкави легла и бягат като дявол от тамян.
Дейзи пък се размазва в тези легла. А и е най-скришното място... Аш никога няма да се качи и да я гони в леглото Simple Smile

Dara888, честит нов дом. Ще свикне Мишето.

Хари май беше на 8г когато се преместихме. Имаше леки сътресения, но свикна.

# 627
Pepina_n3, Лина спи в хамака на катерушката, никога в къщичките, влиза в тях само за да дебне някоя играчка и ги ползва за прикритие 😁, затова реших да ѝ взема и от доста време го мислих. Радвам се, че го хареса, около два дни го изследваше сериозно с носко, ама после се престраши и сега си спи там. По - рядко идва при нас и кака ми се сърди 🙈 било заради хамаците. Ами какво да правя все мисля да им е комфортно на децата 😄, тя да се наспива спокойно без да я сритва на сън. 😄
Този от катерушката го изпълва вече.

Порасна ни бубичка, на 6-ти ще направи 6 месеца 😻

# 628
И моето котешко дете спи само в хамака на котешкото дърво. Вече го изпълва, но успява да се свие на топчица. По мои впечатления котките обичат да наблюдават отвисоко.
Търся и някакъв по-евтин вариант на хамак, тя си има за прозореца, но обича повече тези в кръгла форма.

# 629
Том напоследък си избра да спи в умивалника в банята. 😁

Искам да му купя катерушка или тунел за игра. Направих регистрация в Тему и  разглеждам, но не мога да реша кое да взема.

Имам молба : моля, препоръчайте сайт, откъдето да купя изгодно храна. Станаха много котьовците и нямат изхранване. Искам нещо бюджетно за селските (5 броя на едното село, 4 броя на другото, 3 броя до работата ми и един вкъщи). Селските  ядат суха храна. До работа консерви (отказват суха 😃). Том свикна сутрин и вечер да яде пауч, през деня му оставям суха храна и я изяжда.
Моля да ми препоръчате и автоматична хранилка за петте котки на едното село.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт