Любители на котки - Тема 189

• 37 220
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
От личен опит,вече смятам,автоматичните хранилни за абсолютно безполезни,ако реално не си до тях.За това и не ги препоръчвам за домашни котки.За такива "улични"ще са още по-малко полезни.
Помисли си за нещо подобно

Моите и двамата заедно спят в хамака.Да се чудиш колко е здраво това китайско нещо.

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 11:09 от red soul

# 631

Нашата катерушка е висока до тавана, с две гнезда, три пещери, няколко етажа и истински хамак. Предпочитат по-високите етажи, любимо е гнездото до прозореца. Стабилна се оказа конструкцията, но няколко пъти съм сменяла въжетата за острене на нокти, сега на две места пак е за подмяна. Много интензивно се ползва, добра инвестиция излезе.

# 632
Здравейте Simple Smile Имам 6 месечна котка, шотландска правоуха, която много обича да стои на студено- спи на студените плочки в банята, вместо където има подово, сега спи на остълената тераса, която не се топли и е доста студено. Вкъщи не държим топло- около 22 градуса, та почвам да се чудя дали има други такива котки?

# 633
На моя като му загрее дупето се качва на стола (неговия и на мъжа ми, още има спор по тоз въпрос 😁), ляга в банята,  където има подово пак, ама е доста по-хладно или директно отива на втория етаж и ляга на перваза на прозореца. Никога не е обичал да се завива, да се вре по нас или да си спи в къщата. Ако на дивана има одеало не припарва. На вън не го пускаме, така че не знам дали там би спал, но определено не е особено топлолюбив. Дори и да спи на подовото за дългия сън избира място, на което не минават тръби и е по-хладно.

# 634
Да покажа любимото място на едната ми котка, 11-годишна женска казанска превъзходна, прибрана от казана на десетина дена, още слепичка беше. Heart Тя спи на тази снимка!

С кучката са редовно в бой за 'безценния' фотьойл, който по принцип е на мъжа ми, ама... по принцип.

# 635
Здравейте Simple Smile Имам 6 месечна котка, шотландска правоуха, която много обича да стои на студено- спи на студените плочки в банята, вместо където има подово, сега спи на остълената тераса, която не се топли и е доста студено. Вкъщи не държим топло- около 22 градуса, та почвам да се чудя дали има други такива котки?

Винаги ли се е държала така? Не е нормално, моят седеше на студено, когато е бил. болен.

# 636

Винаги ли се е държала така? Не е нормално, моят седеше на студено, когато е бил. болен.

Ние го взехме като беше на 3 месеца, края на август. Питах, къде обича да спи, казаха на плочките в банята, но предположих, че е било заради жегата. Вкъщи си спеше на дивана, и на паркета, но досега беше топло и не ми е правило впечатление. Купихме му легло/поставка за парното, няма никакъв интерес, не изглежда на болен, просто като застудя това предпочитание почна да ме озадачава, особено като легне в банята. Другото е, че не се свива в някой ъгъл да спи, а се просва да спи по средата на стаята или точно до прага на вратата.

# 637
Нищо му няма на котето, просто не обича "обичайните" места за спане.
Като бяхме веднъж в Истанбул в апартамента имаше огромна възглавница на пода, до ниска масичка.  Лио 3 дни не стана от нея. Като се прибрахме купих същата, пляснах я в кухнята (защото ние стоим основно там и той съответно). Е не я бутна. 3 месеца я заобикаляхме и накрая я прибрах.

Къщата му я взехме за извинение след първия и единствен път, когато го оставихме друг да го гледа. Спа в нея нощем 2-3 месеца и край. Не припарва. 2 години я подритвах в спалнята и тъкмо днес я прибрах.

# 638
И аз разчистих котешките къщи,кошници и по-големи неща,които само размествах,за да чистя,а не използваха толкова често.
Моите търсят топлото.

Струва ми се,че краката на Сакура се покриват с козинка,но корема и е все още гол

# 639
Здравейте! Утре ще водим Наруто да му свалят конците, обаче днес пак забелязах, че като седне някъде и стане и под него има мокро петно на пода. Ще попитам лекарите на какво може да се дължи, но исках да се консултирам и с Вас. Има ли някой, на който котето е минало по този път и имало ли е такъв проблем след операцията? Иначе видимо е по-добре. Апетита му започна лека полека да се възвръща. Само това ме притеснява. То не е точно напикаване, ама и аз не знам как се нарича и дали винаги ще е така или с времето ще се оправи.
П.С. По принцип си ходи в тоалетната.

# 640
  • София
Аш получи кървене на 3ят ден след операцията. На капчици беше, но минавах с мокра къпа пода след него. Ветеринарят мина през нас и го погледна. Каза, че е възможно да получи. Притеснително е ако е на струя.
Вече не помня дали го мазах с нещо. Мина и замина.

# 641
Аш получи кървене на 3ят ден след операцията. На капчици беше, но минавах с мокра къпа пода след него. Ветеринарят мина през нас и го погледна. Каза, че е възможно да получи. Притеснително е ако е на струя.
Вече не помня дали го мазах с нещо. Мина и замина.

Не съм сигурна това мокрото дали е урина или някаква друга течност, но преди малко забелязах, че има и малко кръв. Не е струя, по-скоро са капчици, но крачетата му пак се намокриха, а тъкмо се беше оправил. При нас днес беше 10-ия ден след операцията и си мисля, че раната би трябвало да е заздравяла, защото ни казаха, че конците се махат след 10-ия ден. Утре на обяд ни беше часът за сваляне на конците, ама още сутринта ще го закараме да го видят, че се притесних да не си е скъсал конците и да му се е отворила раната. Той от 2 дни постоянно се опитва да се ближе там дали защото го сърби като зараства или просто иска да се почисти, но заради яката не може да се ближе и само яката се търкаше в кожата му, понеже нали е обръснат в тази област и не знам дали нещо не си е навредил по този начин... Дано не е нещо сериозно, че тъкмо се зарадвах, че започна да се оправя и сега пак ново пет Sad

# 642
  • София
Ну Заяц, как е Буда?
Тя не е изяла пилето, но попитай ветеринар за някакъв тест за птичи грип.
Намерихте ли откъде е влетяло птичето?

# 643
AnMary, Буда е ок, благодаря за загрижеността. Не го е яла със сигурност. Тяхното катио е под орех-огромен и там е пълно с птици, които си кацат и по тунелчето, по което излизат навън. Точно на тунелчето мрежата е с дотатъчно голям отвор, за да "гепят" пиле, ако е кацнало там:
Скрит текст:

# 644
  • Варна
Здравейте,
бързо оздравяване на оперираните котараци.

И моето не е топлолюбиво много, предпочита твърди повърхности и материи. Одеалца, възглавнички - не и не.
Искам да му взема поставка - шезлонг за прозорец. Да препоръчате някой... чудя се с тези лепки как издържат по-големите котки? Че Теодор макар и на 6 месеца наближава 4 кг.

Снощи изкарах коледните украси...
Сложих само на камината и сглобих елхата. Тя е с вградени лампички, включих я, но не съм поставяла украса...
да тествам ще я бъде ли. Той беше много въодушевен и превъзбуден в началото. Опитва се да гризе клончетата, попипваше тук там но внимателно. Нощес няма поражения.
Днес е сам, ще видя какво ще заваря като се прибера.
Обичам си коледните неща и много ми се ще някак да се получат нещата. Simple Smile
Дамо да е коледно добронамерен наш Тео! Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт