ДЕКЕМВРИЙската дружинка ще празнува скоро първата годинка! 🥳🎂 -- тема 6

• 26 510
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Много ми беше тежко през последните седмици. Имах ужасно гадене 24/7 ! Слава богу това отмина, вече имам повече енергия и не ми се спи толкова. Като ми натежи шкембака сигурно няма да ми е особено забавно 😀 затова напролет раничката и на ясла. С мен отдавна й е скучно 🤷♀ В понеделник закръглям 12г.с и съм на ЖК. Утре се връщам и на работа, за да мога да изляза в болнични, защото със 780лв и кредит ни е доста зор.

Блонди,няма нужда да се връщаш на работа. Може направо да излезеш болнични. Ще взимаш 80% от болничния и се пуска една декларация за ползване на майчинството до 2 години на първото,но на 50%. И така докато излезеш по майчинство. Виж във фейсбук има група за породени деца, там има доста дискусии на тази тема иии много други разбирасе,аз също съм член.

# 556
Зори, вече бях подала декларация за втората година майчинство. Нямаше как да пусна болничен директно! Затова правя това нещо, а и докато ме нямаше увеличиха заплатата и ще ми я актуализират.
Много ми беше тежко през последните седмици. Имах ужасно гадене 24/7 ! Слава богу това отмина, вече имам повече енергия и не ми се спи толкова. Като ми натежи шкембака сигурно няма да ми е особено забавно 😀 затова напролет раничката и на ясла. С мен отдавна й е скучно 🤷♀ В понеделник закръглям 12г.с и съм на ЖК. Утре се връщам и на работа, за да мога да изляза в болнични, защото със 780лв и кредит ни е доста зор.

Блонди,няма нужда да се връщаш на работа. Може направо да излезеш болнични. Ще взимаш 80% от болничния и се пуска една декларация за ползване на майчинството до 2 години на първото,но на 50%. И така докато излезеш по майчинство. Виж във фейсбук има група за породени деца, там има доста дискусии на тази тема иии много други разбирасе,аз също съм член.

# 557
и ние сме с толкова кредит но моят мъж не ми дава да работя до като детето не навърши две

# 558
  • Вестерос
Благодаря, майчета! При всеки е различно явно. Като направи две години ще му оправим стаята и се надявам тогава да разбере защо трябва да спи отделно. Дано го израстем това. Кучешките пробиха вече и малко е по-спокоен но още има кризи. Такива ядове с тия зъби уффф.
Я да ви питам, сега нови летни колички ли ще купуваме? Аз се отказах от триколките, не ги ща нещо
Аз взех за лятото и до магазина да ида с нея, до площадката, че вече ми идва много с другата. Взех я втора ръка Peg Perego Pliki mini

# 559
При нас две нощи е истински кошмар към 10 Елена се буди за ядене хапва си доста добре и после като я удари един рев с захлас нищо нее в състояние да я успокои било то Нурофен или Панадол и така до сред нощите тия зъби ни разказаха играта затъква се от рев и няма успокояване с нищо

# 560
Савана спи с нас от винаги май😂😂 отдавна свалихме леглото на земята, представете си Флоорбед floor bed ама за възрастни😀 заспива на гърда, но си спи по цяла нощ, цока понякога. На нас не ни пречи, толкова сме свикнали и двамата с нея, спи с чувал за сън, аз не спя с нормална възглавница, имам една мъничка и като тръгна да заспивам се смъквам да сме лице в лице с нея. Опитваме се да спазваме препоръките за безопасно co-sleep.

Ние сме с Чиполино twister повече от половин година и сме много доволни, лека е, лесно е сгъва, ние не ходим далеч с нея, но сме на 2рия етаж и я свалям по стълбите факт е,ме се разкърца на 2/3 месец. Иначе я разглабям цялата и пера всичко

Не знам дали е грип ама тя беше с разстройство 3/4 дни, вчера баща и се прибра с температура и болки в тялото. Аз се събудих в 4 и няма такава болка, направо се сетих за раждането.. цял ден страдам, направо съм на парцал баси грипа

# 561
Количка и аз мисля да взема лятна някаква. Харесала съм на Chipolino move on.
Моя мъж беше с грип А от петък до неделя няма сваляне тая температура около 39 гр, ужас беше. Ние се опазихме мисля, но според педиатърката сме го изкарали по Коледа когато бяхме болни двамата с малкия. За сметка на това Томас беше ужасно кисел докато баща му беше с грипа, вдигна и температура за пръв път 37.3 4 не знаех от зъби ли, грип ли е и така.
Я като се разприказвахме  колко бебета спят с родителите,  не е успокоение, но огризенията ми намаляха малко 🤣

# 562
Бебка си спи при нас на спалнята. С това кърмене няма как да спим разделени . Тя се буди по 5-6 пъти на нощ, аз съм постоянно на разположение.
Когато беше малко бебе си спеше в кошарата по цяла нощ без да се буди, но като стана на 6 месеца започна да спи неспокойно и да търси успокоение , пробвах със залагалка но без успех и предложих гърда - това беше грешка. Понякога седи по половин час на гърдата , незнам как ще я отбивам.
Лятна количка си купихме миналата година Чиполино move on с нея ще си бъдем, триколка няма да купуваме защото като питах приятелки на колко децата им ползват колелото след това , всичките казаха че са ги продали или прибрали. Знам за триколките също че са неудобни когато детето заспи, тежки и трудно маневрени, затова ще си караме с лятната.

# 563
Ние още миналото лято купихме Чиполино туистър, защото Вяра си е тежичка и другата количка ми беше трудно да я сгъвам, качвам в колата и по стълби. Аз съм много доволна от нея. Лека е и се сгъва лесно. Но малката не я харесва особено. За зимата пак сме със старата, защото е по-широка.

# 564
Бързо оздравяване на Емили! Много гаден този грип.
Блонди, направо много кофти, че трябва да се върнеш на работа, само и само заради болничен. Пак неуредици в нашата държава. С малко детенце и бременна и на работа....
При нас близнаците никога не са спали с нас на спалнята, а така ми се иска понякога. Те я приемат за игра и за скачане. Случвало се е сутрин вече към 5-6 ако се събуди единия го вземам при мен, ако ММ ми е заминал на работа. Обаче винаги със страх, защото ако се разплаче другия, спящия при мен ме е страх да го оставя. А така ми е хубаво да се гушим заедно....

# 565
Аз до средата на януари я бях вземала на спалнята само сутрин, когато ММ е заминал на работа, но като се разболя спеше при нас, защото от сополите непрекъснато се давеше, будеше и като я гушна по - бързо заспиваше. И сега е някакъв ужас - не мога да я върна пак в нейното легло. Заспива докато си пие млякото и я слагам в леглото и след 30 Мин се събужда. А на нашата спалня спи много спокойно и дълбоко. Като е в нейното се буди по 3-4 пъти да яде, а на нашето - 1-2 пъти.
Иначе заспива или докато си пие млякото или като легна до нея, гушва ме, хваща ме за ухото и до 1-2 минути е отнесла. И с това знам, че ще имам проблем. Преди заспиваше дневните дренки в леглото си, докато я милвах

# 566
Това със спането заедно да знаете, че е временно и не се притеснявайте. Все някога ще спят отделно.  Единствено  аз не спя с малкото,защото ме е страх, че ще падне от спалнята.Просто като съм уморена така дълбоко заспивам ,че като нищо ще тупне долу,а си е бая високо.
Вече като е болен е задължително върху мен, о аз спя седнала.Иначе не може да диша и не спира да реве.Та така поне поспивам  3,4,5 часа за нощта.
Ще ги пускате ли на ясла от септември/октомври/ноември?

# 567
Това със спането заедно да знаете, че е временно и не се притеснявайте. Все някога ще спят отделно.  Единствено  аз не спя с малкото,защото ме е страх, че ще падне от спалнята.Просто като съм уморена така дълбоко заспивам ,че като нищо ще тупне долу,а си е бая високо.
Вече като е болен е задължително върху мен, о аз спя седнала.Иначе не може да диша и не спира да реве.Та така поне поспивам  3,4,5 часа за нощта.
Ще ги пускате ли на ясла от септември/октомври/ноември?
на ясла от две години категорични сме и аз и баща и много разходи имаме но и той е на мнение че детето нее готова за тази среда няма никакви изградени навици това казвам и на едната ми братовчедка но не може да го разбере всичко си е до това че не го проумява че детето е готово от две години да тръгне и се убеди в това и най накрая ме разбра то нее самостоятелно няма никакви контакти социални това дете се гледа от майката до две години и аз ще съм така

# 568
Вяра, имаш далеч по-големи проблеми от това кога ще ходи на ясла детето. Аз ако бях на твое място нямаше да се кротна докато не разбера какво му има на детето ми. Надявам се да получиш отговори в София или където щеше да ходиш. Само с гастроентеролог няма да стане според мен. Трябва комплексен преглед и от педиатър, детски невролог също.
Моля те само да използваш някакви препинателни знаци, защото ми е трудно да те разбера понякога 😀

# 569
Ще го пусна като направи 2 години. Не мисля да е преди това . Може би началото на януари. За момента съм на това мнение, един път ще е малък, после цял живот ще има градина,училище и т.н.
Аз на детето на Вяра не знам какво му е точно.  Половината неща не разбирам от начина на писане...

Общи условия

Активация на акаунт