ДЕКЕМВРИЙската дружинка ще празнува скоро първата годинка! 🥳🎂 -- тема 6

• 26 508
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Момичета, здравейте,

Всичко чета все така, ама все имам усещането, че нямам полезна информация, която да ви споделя 😁

Ние сменихме първата детегледачка с нова и добре че. Аз бях готова на компромиси, но мъжът ми ме подбутна да опитаме с друг човек. Първата се сърдеше, като се месим в гледането (всички сме си вкъщи почти постоянно). А като реве малкият в другата стая аз не желая да го оставя така, като знам, че мога бързо да го успокоя.

С новата дама е толкова по-добре! Жената е мила, спокойна, разбираща, че е пръвързан малчо, че се кърмим още. Нагажда се спрямо нас. Успява да го заиграва. Днес се разрева за нея, като си тръгваше. Еми, успех го пиша това (не реването, разбирате ме 😁).

Камък ми падна, не знам какво щяхме да правим иначе.

Иначе и дребос много се промени в последните седмици. Толкова повече разбира! Пуска по някоя думичка, ходи все повече. Показва ми какво иска да правим. Четем книжки постоянно, а доскоро имаше нула интерес. Абе готино е! И с по-високите температури можем повече да сме навън. На него не му се прибира като цяло.

Иначе ние минахме едно изгаряне (по моя вина), висяхме 5 нощи в Пирогов заради това. Малко е самото изгаряне, но дълбоко беше. Не ми се говори колко гузно ми е от цялата работа (с кафето ми се заля, защото съм много умна). Имаше общо 2 операции с упойка и после накрая пак упоен му махаха превръзката (специална е). Мина и замина, да не се налага на никого да преживява това! В отделението имаше всякакви възрасти деца, всякакви случаи. Най-често обаче с чай и кафе. И освен всичко отношението там е малко като в затвор.

Да не се налага, но ако някой се изгори някога: сваляте дрехи веднага и 20 минути под течаща хладка вода. Само това. С нищо не мажете. И после отивате на преглед вече (в София към Пирогов насочват).

Както и да е, мина и замина. Пазете се! ❤️

# 571
За детската градина/ ясла , аз искам да я гледам до 3 години у дома но не може . Получих предложение от две детски градини да я записвам , но аз все още обмислям. Ако в дам ноември месец - точно в грипния сезон това означава да е през седмица болна и  на антибиотик. Затова ми се иска пролетта да тръгне.
Блонди аз вкарвам повече въображение когато чета какво е написала Вяра
Вяра слагай поне точки след всяка твоя мисъл, че така се объркваме и не можем да те разберем
зиги много неприятно с изгарянето, дано всичко лошо е останало зад вас и дребчо вече е по добре.

# 572
Вяра, имаш далеч по-големи проблеми от това кога ще ходи на ясла детето. Аз ако бях на твое място нямаше да се кротна докато не разбера какво му има на детето ми. Надявам се да получиш отговори в София или където щеше да ходиш. Само с гастроентеролог няма да стане според мен. Трябва комплексен преглед и от педиатър, детски невролог също.
Моля те само да използваш някакви препинателни знаци, защото ми е трудно да те разбера понякога 😀
понеже в групата питат за яслата и за това коментирах но ми е притеснено чее 7 кг още

# 573
Зиги, направо изтръпнах като четях. Две операции, пълна упойка на това малко дете. Не мога и да си представя какво сте преживели. Една силна и топла прегръдка от мен за вас. Важното е, че сега всичко е в миналото, като лош спомен. Благодаря ти за съвета за изгарянето, много е полезно да се знае. Аз съм като на тръни, когато нося сутрешното какао (ние кафе не пием). Все казвам на ММ не го оставяй така, внимавай, по сто пъти, не го носи с една ръка и детето с другата. Не го оставяй на шкафа, може да бутне шкафа и да се разлее, като маниачка някаква но ето сега ще му кажа, че е много опасно. И за детегледачкта се радвам, браво-поне ще ти е спокойно сега.
Аз пък смятам, че Вяра трябва да пусне детето на ясла. Може би там ще дръпне по-добре, имат опит леличките и ще хапва с другите деца и ще се научи на много неща бързо бързо. Като я гледам на снимките ми се вижда здрав дете, не личи да е малко килограми.
Честити ви топли дни, ние почваме дългите разходки за по 4-5 часа. Не ме питайте къде ходя толкова време хахаха, обикалям, като луда Моркста и центъра хаха. Нооо вътре не се се седи с този пумпал.

# 574
Зиги аз пък изтръпнах хем за изгарянето ,хем за гледачката. Надявам се всичко лошо да е зад гърба ви.
Аз искам да го пусна на ясла към октомври месец , ако се намери място разбира се. Декември ми свършва майчинството и трябва да се върна на работа. Искам да имаме поне месец, два за адаптация , то и тук много бавно и постепенно ги адаптират. Наш юнак много е социален , все си мисля че няма да имаме кой знае какви проблеми, но не се знае все пак. Все чувам че толкова малки нямат нужда от социализация , но аз не мисля така. Когато сестра ми беше на гости с децата за седмица , малкия много дръпна , забелязвам че когато прекарва време с деца , все научава нещо ново и иска да е по самостоятелен. Да не говорим колко се радва когато има деца около него. Преди няколко дни бяхме на голяма площадка с много деца , Бора само ги гледаше , даже не искаше да се пързаля , само им се радва и им прави Здрасти , не даваше даже за ръка да го държа , сам иска да върви. Е на следващия ден си провървя. Семействата с две и повече деца все казват че малкото се учи и напредва по бързо. А и аз съм силно социален човек и стоенето вкъщи дълго не ми се отразява добре. Тук е дъждовно и студено. Нямам търпение да започва пролетта. Набелязвам си места където да ходим с малкия. Ето ония ден в една ферма щяхме да ходим , да гледа телета и пиленца , но такъв дъжд се изсипа ,че ни пропаднаха плановете. Тази година ще може сам да бере ягоди и малини от градините.

# 575
Зиги аз пък изтръпнах хем за изгарянето ,хем за гледачката. Надявам се всичко лошо да е зад гърба ви.
Аз искам да го пусна на ясла към октомври месец , ако се намери място разбира се. Декември ми свършва майчинството и трябва да се върна на работа. Искам да имаме поне месец, два за адаптация , то и тук много бавно и постепенно ги адаптират. Наш юнак много е социален , все си мисля че няма да имаме кой знае какви проблеми, но не се знае все пак. Все чувам че толкова малки нямат нужда от социализация , но аз не мисля така. Когато сестра ми беше на гости с децата за седмица , малкия много дръпна , забелязвам че когато прекарва време с деца , все научава нещо ново и иска да е по самостоятелен. Да не говорим колко се радва когато има деца около него. Преди няколко дни бяхме на голяма площадка с много деца , Бора само ги гледаше , даже не искаше да се пързаля , само им се радва и им прави Здрасти , не даваше даже за ръка да го държа , сам иска да върви. Е на следващия ден си провървя. Семействата с две и повече деца все казват че малкото се учи и напредва по бързо. А и аз съм силно социален човек и стоенето вкъщи дълго не ми се отразява добре. Тук е дъждовно и студено. Нямам търпение да започва пролетта. Набелязвам си места където да ходим с малкия. Ето ония ден в една ферма щяхме да ходим , да гледа телета и пиленца , но такъв дъжд се изсипа ,че ни пропаднаха плановете. Тази година ще може сам да бере ягоди и малини от градините.
на мъжът ми това му е трето детенце а пък днес той има рожден ден обичам ви

# 576
Честити да са ни мъжките рожби! Да са здрави, възпитани и разумни деца!

# 577
И аз ще пусна моята дама на ясла напролет, защото с новородено през септември не ми се минава и адаптация. По-малки свикват по-лесно. В среда с други деца ще научи много повече отколкото с мен вкъщи. Хем ще се научи и на гърне 😀 дотогава обаче имам друг проблем-бибата. Искам да я махна, но не знам кога е удачно и как да стане този процес. 🤷♀

# 578
Леле Зиги прегръщам Ви силно. Не мога да си представя какво си преживяла.
Честит празник на всички мъжки майки и рожбите им. Да са ни здрави момчетата❤️

# 579
Петльов ден аха...и какво правим..пиле? Друго?

# 580

Здравейте ние се върнахме от почивка, прекарахме си чудесно и Айлиз много се забавляваше. Най -много и хареса водата и детския кът😁. Всичко мина без инциденти, случки 🙂(беше много послушна). Пък , че бяхме полупансион беше голям плюс хапна си от всичко. Ходихме до Езерото Клептуза и се разходихме из центъра . Басейните бяха много топли , даже единя беше прекалено топъл за мен ( аз не обичам топлата вода). Хотела беше пълен и си имахме 4-5 наборчета.
За яслата, аз съм майчинство и ще си я гледам до 2г. възраст , но живот и здраве март 2025 искам да я пусна. Но ако бях на квартира и със заем определено щях да я пусна, мен са ме пуснали точно по тази причина на 1г3м. Там съм махнала памперса и всичко , голямо облекчение е било за мама.
Като се затопли почваме с гърнето.
Тя не спи при нас, много рядко я взимаме сутрин. Причината е , че ние страх да не я смачакме и да не падне (двамата спим дълбоко) понякога на обяд си лягаме двете гушнати на обяд .

# 581
Нашия прощъпулник беше днес. Естествено цирк като всеки път Grinning Станала съм от 6 часа, майка ми дойде към 7 да ми показва как се меси питка, че аз не мога. Направихме 2 питки като слънца, като първата се разпадна. Пробвах да я завия в стреч фолио, но не се получи и в крайна сметка търкулнахме само едната. Единия близнак ревеше, докато брат му си избираше предмети. Дали,защото искаше това, което е хванал брат му.  В крайна сметка Никола си избра клещи и мишка, а Станимир само мишка. Явно ще са компютърни специалисти. Иначе бях си наумила и лекар и архитект, ама нищо..... Снимки нямам, само клипче на което естествено пак се реве Joy

# 582
Браво на близнаците, мина и техният ред. Да са живи и здрави пък каквото работят с кеф да го правят дано.
Веси, чест ти прави, че с две деца и пак се нае да месеш питка-Евала, момиче!
Кадерейчеееее, не стига, че ходихте на почивка амиии и добре сте си изкарали еее, ние тука вълци ни яли хаха. Поне да беше казала, ох не си искарахме добре, ееее. Хаха шегичка, супер, че Айлиз е била послушна, даваш ни надежди за следващите почивки. Сподели кой беше хотел, щом е имало условия и са били добри, ще ни е от полза.

# 583
Ние колкото и да искаме не можем да си позволим да ходим на почивка плюс това Елена още нее проходила но има време но искрено се радвам за почивката ви

# 584
Здрасти, хора! Моята бременност приключи за съжаление! 😞

Общи условия

Активация на акаунт