Политиката в България - Тема 5

• 556 863
  • 18 099
  •   1
Отговори
# 135
Григорова каза, че не знае чий е Крим. Което само по себе си говори много неща.
на мен мие интересно - ПП-ДБ пада в своята крепост  Пловдив, с мъка измъква победите във Варна и София, в Кюстендил и Хасково застават зад БСП. Почти навсякъде бие Герб. И това не е добре. Но ПП-ДБ не показват такт, правятт грешки от типа "слон в стъкларски магазин". Те можеха да имат много по-висок резултат.

# 136
  • София
Според мен Терзиев го окрадоха на първия тур, с всичките машинации и лъжи. Как може да се изчисли тази измама, колко реално е щял да вземе? Чух днес и кметът на Видин, който явно е единствен в страната от СДС, и каза, че е било ужас от изборни нарушения и машинации.

Баце е тотално изгубил връзката с реалността. Държавата е в плен на един егоманиак, четох мнения, че днес започва запада на Герб, но знае ли човек. Тинтири-минтири и простотията са завладели всичко.

Мисля, че тези избори бяха като тест за властта на ББ в ГЕРБ.

# 137
Както махнем настрана 4 града, които са на кантар навсякъде другаде печели Герб. В нито един от тези четири града няма да могат сами да управляват ПП-ДБ.
А ГЕРБ къде могат да управляват самостоятелно вече? Дните на едноличното управление на крал "Слънце" приключиха и затова предполагам, че е толкова изнервен.

# 138
Не знам името на политолога,който сега говори по БНТ,но е редовен коментатор.Ваня щяла да се грижи за болните,бедните,ударените от съдбата……изобщо всички маргинали.Уау!

# 139
  • София
Просто от любопитство - защо кмет на град пък бил той и София трябва да отговаря на въпроса чий е Крим? Дайте по-сериозно - ако беше отговорила, щеше да звучи нелепо! Сега само въпросът беше такъв.

# 140
Скрит текст:
Хоуп, такъв интелигентен човек като теб не вярвам да не разбира, че Терзиев /ще/ спечели /дано/ заради ББ.
Това не е победа, това за мен поне е....офффф, трагично е.

Е как ще е заради ББ, при все че 55%+ от избирателите на Хекимян са гласували за Григорова, а още 16% не са отишли да гласуват изобщо…

Скрит текст:
Това само потвърждава тезата ми, че в София ББ е безгласна буква. Никой за нищо не го слуша. Този вот на новите “червени бабички” (т.е. твърдия електорат на ГЕРБ) основно е отмъщение за ранния изход на Хекимян. Разбирам да не харесваш и двамата и или 1) да си седиш у вас, или 2) да гласуваш с НПН. Но това…

За мен окуражителното е, че дори сборът на ГЕРБ, ИТН, БСП, Възраждане и ко все пак е по-малък от сбора на останалите (за София конкретно).
А сега си представи, че тези 29%, които остават до 100%, ги нямаше....а не бяха дали вот “ЗА“ Терзиев.
Това имам предвид. Яд ме е да го пиша, ама цената, цената ще я плащаме всички.
Защото София не е България, това се изтърка, ама...дори София не е Варна, или Благоевград.
Не знам гледа ли го ББ по БТВ, толкова доволен изглеждаше, и аз му вярвам, той своето си взе. Май повече, отколкото беше предвидил.

Никой нямаше да има нужда от тези 29%, ако останалите 55%+ си бяха стояли у дома. Да не говорим, че далеч не съм убеден колко от тези 29% са отишли заради заръката на ББ, а не защото имат нетърпимост към червена София. За мен въобще не е толкова ясно колко възлов е бил бащицата в победата на Терзиев…да не кажа, че с предпоследното си мнение - в полза на Григорова - може повече да е навредил.

Ще видим какво ще произтече от това. Чух го за съжаление тази вечер - приповдигнат, доволен, но това далеч не значи, че ПП/ДБ ще му се кланят. Няма да се изненадам, ако стигнем до нови парламентарни избори скоро.

Лошото е, че на хората все по-малко им пука - видно от спадащата избирателна активност - което може да придаде относителна тежест на разни зелени еуглени/себеподобни на ББ, КК и компания.

# 141
Доколкото знам Терзиев бие, но разликата е минимална. Този резултат за мен не е добър.
Оги Минчев за мен е с точен резултат  -има две левици - европейска левица, либерали и класическа руска левица. А класическата десница се скри в ъгъла.

За мен е грешка, че Терзиев не излезе на дебат  с Григорова. Не е въпроса дали ще стане кмет, самият факт че няма 50 процента е загуба

Според мен не излезе, защото не очакваше рационален диалог, а надвикване и беше наясно, че не може да я надвика. Дали е било за добро или за лошо не знам.

А иначе аз си посипвам главата с пепел, задето реших, че Григорова се е закопала с онези нелепи изказвания. Изглежда обаче са били нелепи само за мен, а Григорова съм я подценила, понеже тя по-правилно е оценила нивото на избирателите и е отблъснала трима, ама привлякла петима...

# 142
Както махнем настрана 4 града, които са на кантар навсякъде другаде печели Герб. В нито един от тези четири града няма да могат сами да управляват ПП-ДБ.
А ГЕРБ къде могат да управляват самостоятелно вече? Дните на едноличното управление на крал "Слънце" приключиха и затова предполагам, че е толкова изнервен.

На Герб не им е нужно да управляват самостоятелно. Ако има сглобки Герб няма да понесе щета. ако има сглобки ПП-ДБ ще понесе щета. Те влязоха във властта с една единствена причина - да арестуват Борисов и да спрат корупцията. Сега весс повече ще бъдат принудени да работят с него. От което печели Борисову негоите ще му простят всичко. Щетите са за ПП-ДБ.. Ако правят сглобки с БСП - щетите са пак за тях, след като твърдяха, че правят сглобката единствено за да спрат настъплението на путинизма.

Реално погледнато за да сбъднат своите политики ППДБ трябва да имат кмет и общински съвет, в който да имат 51 процента и дори тогава ще понесат известни щети.
Напротив Герб печелят при всички варианти - или защото запазват властта си, или защото ще го играят опозиция.
Борисов беше всичко друго но не и изнервен. Напротив беше с приповдигнат тон. Преди три години той не би могъл да мечтате ттакива добри резултати беше кандидат за затвора. Вече е ясно че Герб си запазва своите проценти, че ПП-ДБ губи в свои крепости като Пловдив, че  в София не се случва голямата им победа след 16 години на Фандъкова и преди нея- Бойко. Ясно е, че "победите" на ПП-ДБ са ссамо 4 града и то на кантар. За да говорим за победа  на ПП-ДБ днес трябваше половин България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Видин - да е тяхна.

# 143
  • София
Григорова е ясна, но това заиграване с Крим вече ми омръзна, плашене с Путин и т.н. - при условие че още има от плакатите в нета на ПП с Кирил и Асен ухилени - с Вас сме г-н Президент.

# 144
В крайна сметка, за София лъчът светлина е, че, въпреки усилията на ГЕРБ, Въzраждане, ИТакаНататък, БСП и всички комунистически притурки, успяхме да удържим фронта. Да, с малка разлика - много по-малка от това, което очаквах - но синдикат Ванче е “чемодан, вокзал, Троян”.

Дано само да не вземе главата на Корнелия Нинова и да не реанимира БСП. Корни добре се справя с поетапната ликвидация на левицата.
Повече не искам Борисов да излиза и да ми говори за комунисти (или Радев) и как ПП са гласували на места след тази изцепка в София. Да избереш да не гласуваш за никой от двамата, окей, ама ма да отидеш и да гласуваш за отявлен комунист като Ванчето и да ми се явяваш като дясна партия е просто несериозно
Да ,ама да ми се правиш на десен,а да гласуваш за наследник на ДС е не само несериозно,ами позорно.Години наред ревахте,че нямало лустрация,а сега подскачате от радост ,че наследник на мракобесната ви ДС ще ви управлява.E,успяхте и нея да избелите.

# 145
А иначе аз си посипвам главата с пепел, задето реших, че Григорова се е закопала с онези нелепи изказвания. Изглежда обаче са били нелепи само за мен, а Григорова съм я подценила, понеже тя по-правилно е оценила нивото на избирателите и е отблъснала трима, ама привлякла петима...

Не си сама. Също мислех, че след като ВГ предложи на хората 1) да им демонтира жилищата, 2) да превърне децата им в шлосери, 3) да преобрази центъра по модел на троянския, и 4) да реши колосалния проблем с обществените нужници, ще материализира сериозен вот срещу този див популизъм/болшевизъм. Уви.

Приготвяй повече пепел.

# 146

Не си сама. Също мислех, че след като ВГ предложи на хората 1) да им демонтира жилищата, 2) да превърне децата им в шлосери, 3) да преобрази центъра по модел на троянския, и 4) да реши колосалния проблем с обществените нужници, ще материализира сериозен вот срещу този див популизъм/болшевизъм. Уви.

Приготвяй повече пепел.
Ако Терзиев е мечтал за убедителна победа над Григорова трябваше да излезе на дебат с нея, за да се види колко е куха. В действителност той се скри като мишка и ѝ направи услуга.

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 23:50 от Лорд Сняг

# 147
ЧС, две сме.

И хайде стига с тоя наследник на ДС. Изтърка се вече.
Пак да питам, заради кое се смята, че Терзиев е ляв?

# 148
  • София
Явно доста хора нямат понятие какво точно представлява лустрацията. Лустрацията е:
Лица които са работили на ЩАТНИ ДЛЪЖНОСТИ в БКП,ДКМС,БЗНС(казионен),БПС и ОФ както и принадлежност към репресивният апарат на комунистическият режим (ДС) нямат право да заемат длъжности в държавната администрация и БНБ,както и нямат право да работят в БНТ и БНР! Тези лица нямат право да са депутати,министри,кметове,общински съветници и да се кандидатират за Президент за срок от 10г.!

Кога Терзиев е бил един от горепосочените? Роден е 70-те години.

Никой не подскача от радост. Просто Григорова е пълен абсурд.

# 149
Лустрацията откога трябва да обхваща и наследниците на сътрудниците на ДС? И до кое коляно да са лустрираните наследници, за да сте по-спокойни?

Общи условия

Активация на акаунт