Политиката в България - Тема 5

• 556 397
  • 18 099
  •   1
Отговори
# 120
  • Другата България
Хоуп, такъв интелигентен човек като теб не вярвам да не разбира, че Терзиев /ще/ спечели /дано/ заради ББ.
Това не е победа, това за мен поне е....офффф, трагично е.

# 121
Доколкото знам Терзиев бие, но разликата е минимална. Този резултат за мен не е добър.
Оги Минчев за мен е с точен резултат  -има две левици - европейска левица, либерали и класическа руска левица
Всъщност е по-добър от очакваното, тъй като ПП-ДБ взеха няколко големи градове, включително София и Варна, второ за мен беше доста изненадващо.

Да, вярно, в столицата се размина на косъм, ама и конфигурацията отиде по дяволите, защото целият протестен вот се изля срещу Терзиев.

Да наречеш Терзиев ляв икономически също е тъпо. Ако успешен бизнесмен в айти сектора, който е направил също и много за развитието на образованието в тази сфера, е ляв, то не знам Фандъчето, учителката по руски би се считала, ама със сигурност е много далеч от дясното.

# 122
Хоуп, такъв интелигентен човек като теб не вярвам да не разбира, че Терзиев /ще/ спечели /дано/ заради ББ.

Е как ще е заради ББ, при все че 55%+ от избирателите на Хекимян са гласували за Григорова, а още 16% не са отишли да гласуват изобщо…

Това само потвърждава тезата ми, че в София ББ е безгласна буква. Никой за нищо не го слуша. Този вот на новите “червени бабички” (т.е. твърдия електорат на ГЕРБ) основно е отмъщение за ранния изход на Хекимян. Разбирам да не харесваш и двамата и или 1) да си седиш у вас, или 2) да гласуваш с НПН. Но това…

За мен окуражителното е, че дори сборът на ГЕРБ, ИТН, БСП, Възраждане и ко все пак е по-малък от сбора на останалите (за София конкретно).

# 123
Е, София вече ще има червен кмет, независимо дали ще се казва Васил Терзиев или Ваня Григорова. Срам. Разликата между двете левици - либералната  и стараат - е 1,8 процента при паралелното преброяване на Алфа Рисърч при сто процента извадки. Добавяме, че социолозиет спират да броят час преди гласуването. Но хората гласуват и от 7 до 8 часа.

# 124
Аз така се тревожа за София, че не мога да се зарадвам за Варна, където всъщност живея. За мен е изненада наистина приятна.

# 125
Според мен Терзиев го окрадоха на първия тур, с всичките машинации и лъжи. Как може да се изчисли тази измама, колко реално е щял да вземе? Чух днес и кметът на Видин, който явно е единствен в страната от СДС, и каза, че е било ужас от изборни нарушения и машинации.

Баце е тотално изгубил връзката с реалността. Държавата е в плен на един егоманиак, четох мнения, че днес започва запада на Герб, но знае ли човек. Тинтири-минтири и простотията са завладели всичко.

# 126
Е, София вече ще има червен кмет, независимо дали ще се казва Васил Терзиев или Ваня Григорова. Срам.

Сори, ама точно заради това мислене - неразбирането, че опонентът на дясното е лявото, а не дядото на Терзиев - се стигна до този резултат.

# 127
  • София
Доколкото знам Терзиев бие, но разликата е минимална. Този резултат за мен не е добър.
Оги Минчев за мен е с точен резултат  -има две левици - европейска левица, либерали и класическа руска левица. А класическата десница се скри в ъгъла.

За мен е грешка, че Терзиев не излезе на дебат  с Григорова. Не е въпроса дали ще стане кмет, самият факт че няма 50 процента е загуба

Терзиев се яви на дебат срещу Григорова още вторник в ефира на едно известно радио, но Григорова не дойде. Защо това не се коментира? Терзиев да не е някакво куче да обикаля от студио в студио, за да търси къде е Григорова за дебат?  Grinning
А, и нека бъдем честни - дебатите трудно ще променят решението на хората особено последните дни преди балотажа.

Е, София вече ще има червен кмет, независимо дали ще се казва Васил Терзиев или Ваня Григорова. Срам.

Няма по-голям срам от Фандъкова.
Много хора сочат, че Нинова убива БСП, но Борисов и неговите хора помагат за убиването на дясното в България.

# 128
Фандъчето, учителката по руски би се считала, ама със сигурност е много далеч от дясното.

Мисля, че в управлението на Герб във всяко едно отношение преобладава корупцията. А тя не е нито дясна, нито лява и едва ли има смисъл да й се прикачват посоки.

# 129
Терзиев направи ужасно слаба кампания. Първо скри темата за произхода си. После излизаше на час по лъжичка, а той нямаше отговор. Почти не го видяхме по дебати - чат-пат имаше един-два радиодебата с Хекимян. БТВ и БНТ го поканиха на споделен дебат с Григорова, той се скри. Срещу Григорова извадиха че е Путинистка. Кирил Петков дори призоваваше да не избираме комунист. Това е смешно, та Терзиев е по-голям комунист от Григорова. Ние не чухме от него никакви идеи. Борис Бонев агитирал всички фенове на ППДБ да отиват и да казват на екзитполовете, че са гласували за Терзиев и така да откажат чрез висок процент противника. В същото вреем повечето фенове на Възраждане не казвали за кого ще гласуват и се оказа, че има скрит вот. Към 1 часа Терзиев водеше с 60 процента

# 130
Фандъчето, учителката по руски би се считала, ама със сигурност е много далеч от дясното.

Мисля, че в управлението на Герб във всяко едно отношение преобладава корупцията. А тя не е нито дясна, нито лява и едва ли има смисъл да й се прикачват посоки.

ГЕРБ като партия си е чист популизъм, но не мазен ляв тип Григорова, която обещава, че всичко ще е безплатно и парите ще падат от небето, а "неутрален", че на всички да им е добре. Борисов няма идеология и никога не е имал. Ще си завърти задника навсякъде, за да оцелее.

# 131
  • Другата България

Е как ще е заради ББ, при все че 55%+ от избирателите на Хекимян са гласували за Григорова, а още 16% не са отишли да гласуват изобщо…

Скрит текст:
Това само потвърждава тезата ми, че в София ББ е безгласна буква. Никой за нищо не го слуша. Този вот на новите “червени бабички” (т.е. твърдия електорат на ГЕРБ) основно е отмъщение за ранния изход на Хекимян. Разбирам да не харесваш и двамата и или 1) да си седиш у вас, или 2) да гласуваш с НПН. Но това…

За мен окуражителното е, че дори сборът на ГЕРБ, ИТН, БСП, Възраждане и ко все пак е по-малък от сбора на останалите (за София конкретно).
А сега си представи, че тези 29%, които остават до 100%, ги нямаше....а не бяха дали вот “ЗА“ Терзиев.
Това имам предвид. Яд ме е да го пиша, ама цената, цената ще я плащаме всички.
Защото София не е България, това се изтърка, ама...дори София не е Варна, или Благоевград.
Не знам гледа ли го ББ по БТВ, толкова доволен изглеждаше, и аз му вярвам, той своето си взе. Май повече, отколкото беше предвидил.

# 132
  • София
За съжаление Терзиев не се разграничи от ДС!!!
хората трябвало да разберат, че ДС било нещо нормално...
https://desebg.com/2011-01-16-11-42-13/5619-2023-09-12-11-19-19

# 133
Защо Васил да е ляв?
Лорде, така е. Първият тур не само в София, а навсякъде беше окраден. Герб ще запада, нормално за дълго управлявала партия плюс други причини.

Сирос, по какво разбра че е десен? Да оставим настрана произхода.  Кой го подкрепя? зелените и партии работили с БСП и Мая Манолова. Какви са тези десни зелени политики?
Посочи ми елемент по който е десен?
Герб спечели. Нека оставим София настрана. В София управляваха 4 мандата.
Както махнем настрана 4 града, които са на кантар навсякъде другаде печели Герб. В нито един от тези четири града няма да могат сами да управляват ПП-ДБ.

# 134
  • София
За съжаление Терзиев не се разграничи от ДС!!!
хората трябвало да разберат, че ДС било нещо нормално...
https://desebg.com/2011-01-16-11-42-13/5619-2023-09-12-11-19-19

A, Григорова не спомена нищо за Путин и Крим, след като я питаха.
Още по-жалко.

Общи условия

Активация на акаунт