Политиката в България - Тема 5

• 556 349
  • 18 099
  •   1
Отговори
# 105

София не е елитна, за съжаление, особено крайните квартали са типични градове от провинцията.

Има много хубави провинциални градове. Софиянци просто не ги виждат от облаците.

# 106
Ваня Григорова много преди 2015 г е в Подкрепа, поразгледах ѝ биографията, големи стъкмистики. Идвала е в завода, в който работех заедно с Димитър Манолов, тогава зам. председател, по времето на Тренчев. Целият ѝ трудов стаж е в Подкрепа, много е силна в  празните приказки, лоша работа май изпреварва Терзиев.

# 107
Общинският съвет на ПП-ДБ ако не иска да работи с Герб е длъжен да работи или с БСП или с Възраждане. друг вариант няма

23 -ПП-Дб
14 общински съветника - Герб
9 Възраждане
8 БСП
3 - КОД
3 -ИТН
1 ВМРО

Необходими са 31 гласа

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 22:59 от Лорд Сняг

# 108
Мери, права си ❤️ Не помня вече, колко пъти го написах.
ББ е политическо животно. Не в лошия смисъл. Може и ги върти хитрец.  Така мислех обаче и за досегашния градоначалник, обявил се за феодал, ама падна. Обединиха се всички срещу него, независимо от партийната принадлежност. Та ББ, няма да е вечен и той.

# 109
Е, ако спечели леля Ваня поне ще има тоалетни, нали...
Просто не разбирам какво се случва. Нямам надежда за тоя град.

Внимавай утре на излизане да не са ти сменили колата с новата Лада Laughing

Мхм, току-виж ще стане навън Лада, тоалетна, Лада, тоалетна..

# 110
  • София
Разликата ще е под 1000 гласа.

# 111
Ловеч има/ще има кмет, подкрепен от ИТН и БВ. За мен това е изненадата на вечерта.
Вотът на Ловеч е анти ГЕРБ, предходния кмет. ИТН, нямам думи!!!
И аз съм без думи, изобщо не знам как да го коментирам.

# 112
Къде това? В София ли?

Хексе, поздравления -бутнахте Портних.

# 113
Не гласувах. Двама комунисти не са избор..

Двама "комунисти", които не успяват да убедят един ляв човек като мен да гласува  - доста тъжно за левиците ни, за десниците ни и изобщо за цялата политическа картинка. То и избирателната активност го отразява.

ПП Естествено, доколкото ляво/дясно има значение в местното управление.

# 114
Не гласувах. Двама комунисти не са избор.
Тази нощ ми се струва, че ПП-ДБ постигнаха по-скоро лоши резултати отколкото добри.
Партитет в София и Варна (където очаквахме разгромни победи на ПП-ДБ с 60 процента), разгром на ПП-ДБ в Пловдив, втората синя столица. Също и в Бургас. огромната част победи Герб, в Хасково там са размазани ПП-ДБ. Да, има известни успехи и може би най-интересният е в Кюстендил. Твърде вероятно и в Благоевград. Но това са 3-4 големи градове, където са паритетни, а в общинският съвет никъде нямат ПП-ДБ 51 процента

В момента Герб имат 460 000 гласа, а ПП-ДБ - 160 хиляда гласа (без София). Преди две години те бяха 750 000.

Има само една добра новина - Възраждане не нараства. Признавам си, че сбърках, но съм много облекчен. Но сега ситуацията става адски нестабилна. Борисов който е вече изпран ще започне силен рекет.
Кметски и парламентарни избори са доста различни неща. Не могат да бъдат сравнявани. ГЕРБ се крепи от феодалната си власт в голяма степен. А и извинявай, ама само София ти е едно 50% от икономиката на България, така че няма особено значение дали ГЕРБ са взели село Долни Каспичан, защото ГЕРБ се издържаше главно от корупционните схеми в големите градове.

# 115
В крайна сметка, за София лъчът светлина е, че, въпреки усилията на ГЕРБ, Въzраждане, ИТакаНататък, БСП и всички комунистически притурки, успяхме да удържим фронта. Да, с малка разлика - много по-малка от това, което очаквах - но синдикат Ванче е “чемодан, вокзал, Троян”.

Дано само да не вземе главата на Корнелия Нинова и да не реанимира БСП. Корни добре се справя с поетапната ликвидация на левицата.

# 116
  • София

София не е елитна, за съжаление, особено крайните квартали са типични градове от провинцията.

Има много хубави провинциални градове. Софиянци просто не ги виждат от облаците.

Дано и не видя Троян от близък план в центъра на София.

# 117
Мери, права си ❤️ Не помня вече, колко пъти го написах.
ББ е политическо животно. Не в лошия смисъл. Може и ги върти хитрец.  Така мислех обаче и за досегашния градоначалник, обявил се за феодал, ама падна. Обединиха се всички срещу него, независимо от партийната принадлежност. Та ББ, няма да е вечен и той.

То никой не е вечен, ама последиците от някой временен може да са много трайни. Вижте последиците от Османското владичество, от комунистическата власт и проруската пропаганда - отдавна са в миналото, ама им сърбаме попарата.

# 118
В крайна сметка, за София лъчът светлина е, че, въпреки усилията на ГЕРБ, Въzраждане, ИТакаНататък, БСП и всички комунистически притурки, успяхме да удържим фронта. Да, с малка разлика - много по-малка от това, което очаквах - но синдикат Ванче е “чемодан, вокзал, Троян”.

Дано само да не вземе главата на Корнелия Нинова и да не реанимира БСП. Корни добре се справя с поетапната ликвидация на левицата.
Повече не искам Борисов да излиза и да ми говори за комунисти (или Радев) и как ПП са гласували на места след тази изцепка в София. Да избереш да не гласуваш за никой от двамата, окей, ама ма да отидеш и да гласуваш за отявлен комунист като Ванчето и да ми се явяваш като дясна партия е просто несериозно

# 119
Доколкото знам Терзиев бие, но разликата е минимална. Този резултат за мен не е добър.
Оги Минчев за мен е с точен резултат  -има две левици - европейска левица, либерали и класическа руска левица. А класическата десница се скри в ъгъла.

За мен е грешка, че Терзиев не излезе на дебат  с Григорова. Не е въпроса дали ще стане кмет, самият факт че няма 50 процента е загуба

Общи условия

Активация на акаунт