Мами в Италия - част 39

• 22 617
  • 258
  •   1
Отговори
# 150
  • в едно миланско село
Giorgia, надявах се ти да кажеш нещо по въпроса, защото си спомням, че си живяла в Щатите. Мерси за линковете!
Още един въпрос - аз няма ли да имам право да си търся работа (български, т.е. европейски  Mr. Green + американски гражданин съм)? Как стои въпроса с работните визи? Работодателя издава за него, а за мен и детето - нищо ли?

Бубе,заЩо да нямаШ право да търсиШ работа? Ти ако дойдеШ тук от гледна то4ка на българското гражданство си УЕ така,4е нямаШ нужда от виза,вадиШ си една карта ди соджорно ( неЩо като разреШително за престой) и си свиркаШ.
За данъците най_обЩо казано има няколко фиксирани процентни ставки,в зависимост от дохода.

Ето ти ги:

23%
 Доход до 26.000 euro

33%
 Над 26.000 и до 33.500 euro

39%
 Над 33.500

43% (contributo di solidarietà del 4%)
  Над 100.000 euro

Детето само Щататски гражданин ли е?

емме4и, на мен така и не ми се изясниха облаганията, оба4е тия проценти не са ли на IRPEF? Rolling Eyes 
Дето новата финанциариа, дето нямаШе да прецаква ниските доходи така леко ги промени, та сега 23% останаха за доход до 15000,00 , сетне стават 27% до 28000,00 (здрава преебавка ми се струва и сори за израза Close). 38% до 55хил. и тн...
Но IRPEF не е върху целия доход, а само върху т.нар. "остатък", нали така?  Rolling Eyes
ИзобЩо... ниЩо не разбирам от данъци, както май се разбра  Twisted Evil
Ако има някой с4етоводител тук и разясни малко неЩата, няма да му се обидя.  Laughing

За кръЩенетата, мойте Щерки не са кръстени, ни тук, ни в България и нямам намерение да кръЩавам, ако си реШат те някои ден, да ходят да се оправят. 4ас по религия посеЩава голямата в у4илиЩе, ниЩо против нямам, нека вижда разли4ни позиции. Освен това, сега с толкова деца от други религии, той се е превърнал в 4ас по история на религиите, което си е 4иста култура  Peace
Разделяне няма никакво... детската и градина беШе на монахини, лятото го изкарва в ораторио_то (абе, как се казва това неЩо на бг? newsm78) и въобЩе не остана разо4арована когато съу4ени4ките и правиха крезима, даже беШе облек4ена, 4е би я било срам да се обле4е така.
Смятам, 4е пове4ето хора кръЩават заЩото "така е редно", а не заради някакви дълбоко религиозни 4увства, ако поне мъж ми беШе "праттиканте", държеШе, и би поел грижата за религиозното възпитание, Щях да ги кръстя. Но аз да се занимавам и с това (Щото после си става сериозно задължение), при положение, 4е не съм религиозна, е не, мерси.  Laughing

# 151
Ето ме и мен!
Гледам за религии говорите! Аз да ви кажа хич не съм наясно с тея крезими и тем-подобни. А като дойде времето живот и здраве, ще му мислим какво да правим с тея неща.
Данъците в Италия за ужасни!  Twisted Evil Ако съм се убедила в нещо на 100%, отккато съм се преместила тук, то това е точно по тази тема!
Аз сега се чудя дали да си отворя партита ива, че с тези престациони оказионали не мога да минавам големи суми. Най-голямият ми проблем е, че ще трябва да плащам комерчалиста! Другото вс епак е пропорционално. Уффааа, няма грам спокойствие за Сонита ....  Mr. Green
Тази вечер сме при доки, а тъй като частния му кабинет, където ходя е на Корсо Буенос Айрес, смятам да пообиколя малко магазините иад направя един шопинг тур! ТРябват ми патналони, че моите не помират тумбака вече  Laughing Осве в Пренатал, къде да търся? Дайте малко идеи, плийз  Crazy Hug  bouquet

# 152
  • Italia
Giorgia, надявах се ти да кажеш нещо по въпроса, защото си спомням, че си живяла в Щатите. Мерси за линковете!
Още един въпрос - аз няма ли да имам право да си търся работа (български, т.е. европейски  Mr. Green + американски гражданин съм)? Как стои въпроса с работните визи? Работодателя издава за него, а за мен и детето - нищо ли?

Бубе,заЩо да нямаШ право да търсиШ работа? Ти ако дойдеШ тук от гледна то4ка на българското гражданство си УЕ така,4е нямаШ нужда от виза,вадиШ си една карта ди соджорно ( неЩо като разреШително за престой) и си свиркаШ.
За данъците най_обЩо казано има няколко фиксирани процентни ставки,в зависимост от дохода.

Ето ти ги:

23%
 Доход до 26.000 euro

33%
 Над 26.000 и до 33.500 euro

39%
 Над 33.500

43% (contributo di solidarietà del 4%)
  Над 100.000 euro

Детето само Щататски гражданин ли е?

емме4и, на мен така и не ми се изясниха облаганията, оба4е тия проценти не са ли на IRPEF? Rolling Eyes 
Дето новата финанциариа, дето нямаШе да прецаква ниските доходи така леко ги промени, та сега 23% останаха за доход до 15000,00 , сетне стават 27% до 28000,00 (здрава преебавка ми се струва и сори за израза Close). 38% до 55хил. и тн...
Но IRPEF не е върху целия доход, а само върху т.нар. "остатък", нали така?  Rolling Eyes
ИзобЩо... ниЩо не разбирам от данъци, както май се разбра  Twisted Evil
Ако има някой с4етоводител тук и разясни малко неЩата, няма да му се обидя.  Laughing

Kredora pak e hvanal gorata Twisted Evil
Feiam4e,eto ti edin maluk primer kak se smjata IRPEF_a
http://it.wikipedia.org/wiki/Progressivit%C3%A0_%28imposta%29

# 153
Здравейте, приятелки!
Минавам и аз да почерпя за Рожденния ми ден!

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 11:19 от Lennie

# 154
Сонита, на много стратегическо място ти е доктора. Joy
За какав тумбак говориш  newsm78 От много таратор или и други неща добавяш  Mr. Green
Иначе там има и магазин на Кикко, за други не се сещам.

Лени мерси за кръстчето, много апетитно изглежда   chef

# 155
  • в едно миланско село

Kredora pak e hvanal gorata Twisted Evil
Feiam4e,eto ti edin maluk primer kak se smjata IRPEF_a
http://it.wikipedia.org/wiki/Progressivit%C3%A0_%28imposta%29
[/quote]

ти пък  Laughing
4ела съм го това и Що има из Интернет. Проблема е, 4е моят мозък след третия ред е толкова объркан, 4е трябва да запо4не отна4ало и тъъъкмо реШа, 4е съм разбрала неЩо и айде пак.  Embarassed Mr. Green
От с4етоводни неЩа единственото, което разбирам е приход/разход, а най_ве4е второто Mr. Green

Здравейте, приятелки!

Лени, да си жива и здрава и късмет ти желая.

За какав тумбак говориш  newsm78 От много таратор или и други неща добавяш  Mr. Green

и аз 4ак препогледнах ленти4ката да не съм се объркала неЩо Rolling Eyes Laughing

# 156

Аз специално съм го избирала  Wink
Ами тумбак доста голям вече  Crazy Не съм мръднала на килограми, но имам корем! И на мен ми се струва рано, ноооо ... факт.
Кико го знам, то какив дрехи за мами има там, олеееее, ужасна бабешка история! Въобще дрехи за бременни рядко виждам свестни  Confused
Гледам, че за бременни има едни специални панталони, не са ли те най-удобните ...
Айде и аз да се почерерпя с тортата На Лен, че и без това съм още само на един банан.

# 157
а са се показа тортичката, ама аз тортичка без спуманте трудно преглъщам bowuu

# 158
  • в едно миланско село
а са се показа тортичката, ама аз тортичка без спуманте трудно преглъщам bowuu

пияница, рано е бе.  Joy

# 159

Аз специално съм го избирала  Wink
Ами тумбак доста голям вече  Crazy Не съм мръднала на килограми, но имам корем! И на мен ми се струва рано, ноооо ... факт.
Кико го знам, то какив дрехи за мами има там, олеееее, ужасна бабешка история! Въобще дрехи за бременни рядко виждам свестни  Confused
Гледам, че за бременни има едни специални панталони, не са ли те най-удобните ...
Айде и аз да се почерерпя с тортата На Лен, че и без това съм още само на един банан.

Еха, аз живея много близо до корсото, само че вчера щях да се просна на пътя, такова задъхване не ми се беше случвало.
За дрехите - моят съвет за панталон е Бенетон, до ден днешен ми стават и моделите ми харесваха. Кико и Пренатал са адски скъпи. Иначе има и в Овиесе на втория етаж, но там дрехите за майки са отврат. За горни дрехи е по-лесно - в H&M има широки и модерни tops, на супер цени! Така че инвестирай в панталон /към 70, 80 евро е/, но пък ще го носиш до края, поне с мен е така.

# 160
Здравейте, приятелки!

Леле, колко водолея! Хайде честито Лени:)))
И моят мъж има рожден ден в неделя:)

# 161
  • Italia, Palermo
Добър денЬ! Laughing
Честити 40 дни на Клемин Даниелчо, да е жив и здрав!
Честит рожден ден на Лени! Много здраве и сбъднати мечти! nbirthday
Сонита, в Бенетон в момента има страхотни оферти на бременни дрехи, излизат по-евтини от тия в Пренатал, има изгодни и в Овиессе. Не знам дали имате магазин Мами при вас, купих си и две поли малко над коляното да се успокоявам навремето, че поне ще размахвам крачета, ама сега от тях и помен не остана Confused

# 162
Добро утро ... ъъъ, ден!
Да ме прощават работещите, коите вече мислят за пауза пранцо, докато аз сега обмислям закуската Mr. Green

За финансите нямам какво да кажа, щото и финанси нямам Laughing Иначе съм малко като Феиам - приход/разход, като разходът ми е по-ясен Blush

Аз вчера унищожих още един изпит и с това взетите изпити станаха 4. Остават 3, ама лесна работа.

Сонита, какви тумбаци в 10 седмица, ти си феномен Grinning Браво, браво! Я довечера се загледйте по-добре дали не са двенки или тринки вътре, че иначе не знаммм...
Аз панталон за бременни си купих в 18 седмица и дълго време го мразех, понеже все ми се смъкваше. Нямаше на какво да се закрепи Laughing

И на двете рожден денски картинки на Лени (тук и в поздравителната тема) има по един голяяяям нож Joy
Лени, какво е посланието? Mr. Green Twisted Evil

# 163
Моргас, да не те срещна ня някой буенос-айровкси ъгъл аз теб  Wink Crazy
Аз не знаех, че има в Beneton дрешки за бременни! Иначе имам адски много панталони и блузки оттам, тъй като са доста добри, а никак скъпи! Междудругото, в H&M, Юли, на мен наистина само топ ми харесват, че повечето работи са ми едни такива размъкнати, ама пак зависи от модела де. В Овиесе видях каки дрехи има. Олеееее, като за стари баби. В Кико си харесах само 1 панталон 90 еуро и то черен нищо особено, но си беше точно за бременни, горе с една такава ластична платка. А в Пренатал според мен е най-скъпо. Легълца и дюшечета май там бях гледала, те златни излизат  Laughing
Миликс, какви оферти в Бенетон .. салдите не свръшиха ли?  newsm78 ..... или ще ме огреят намаленията и днес  Crazy

Честити 40 рождени дни на Даниелчо на Клеми. Да е здрав и никакви болежки повече  Hug Heart Eyes

# 164

Сонита, какви тумбаци в 10 седмица, ти си феномен Grinning Браво, браво! Я довечера се загледйте по-добре дали не са двенки или тринки вътре, че иначе не знаммм...

Ами имам си бе, Ани  Mr. Green Crazy Очевидно не е тлъстинка, тъй като не съм сложила нито грам. Нещо ми се издува явно шкембата, но е факт че не мога да се закопчея повечето панталони. Може би защото с ами все тясно като модел ...

Ахахха, ами едно е, миналата седмица на ехографията го видяха и писаха в отчета, фето, унико иии т.н.  Wink Тъй че близнашките сметки ги оставяме на сестрата на мъжо  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт