Празнувате ли Коледа?

• 24 373
  • 431
  •   1
Отговори
# 210
Така е, извадих го от контекста, но много ми хареса Simple Smile.
А аз готвя и за Бъдни вечер, и за Коледа, и по принцип. Та си помечтах, мъжът ми да сготви поне за Коледа.

# 211
  • Melmak
А аз готвя и за Бъдни вечер, и за Коледа, и по принцип. Та си помечтах, мъжът ми да сготви поне за Коледа.

Внимавай какво си пожелаваш! Ако сготви и после не е ядливо, ще замине цялата трапеза! 🥹

# 212

Внимавай какво си пожелаваш! Ако сготви и после не е ядливо, ще замине цялата трапеза! 🥹

JoyJoyJoy

Може да готви той, само да поиска Simple Smile.
Абе, за тази година съм си решила проблема, ще проверим какви са испанските традиции. Натам каквото дойде.

# 213
  • Пловдив
Ето, аз например ще бъда лошата свекърва, чийто дом почти не е украсен, почти не готви, и на самата Коледа кара ски.
Янтро, ти тогава ще си  немощна старица, какви ски!? Хахаха. Шегувам се, разбира се. Къде е баба тази Коледа? Баба е на ски!
Докато мога да си вдигна крака в ски-обувка ще ходя на ски.

# 214
Нашите баба и дядо все още редовно ходят на ски - дядото ще навърши 66 години през февруари, бабата е малко по-млада.

# 215
abadjieva80 не се знае. Според мен ще правят празника по свой начин, но ще имат и любими елементи от празника с теб Simple Smile

# 216
  • Melmak

JoyJoyJoy

Може да готви той, само да поиска Simple Smile.
Абе, за тази година съм си решила проблема, ще проверим какви са испанските традиции. Натам каквото дойде.

Turrón! Оф, потекоха ми лиги!

Аз много обичам постни сарми. Лошото е, че ги обичам както аз си знам да ги правя. Свекърва ми ги блъска с морков и стафиди, слага прясно зеле и не ми харесват. За това ако не си направя аз, нямааа кой.

# 217
Не украсявам, не готвя, подаръци купувам за най-близките. Добре че беше милото да купи елха, лампи и гирлянди, стоях си без елха. Иначе той си готви, меси питки, но не се изсипва също по цял ден дежурен в кухнята. А и аз нямам против и да поръчаме готово меню от близък ресторант.
Събираме се разбира се нааай-близките хора , хапваме, подаряваме си подаръците и си говорим. Не се изсипваме нито с манджи, нито с подаръци. Това е от мен.

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 19:05 от Velma125

# 218
  • В заешката дупка
Най-трудоемката работа от правенето на сарми е пълненето им. Това могат да се научат да го правят и деца (е, не съвсем малки). Аз вече писах, че по Коледа ние винаги сме доста хора, събрани на едно място за по седмица-две. Като има повече готвачи и помощници, нещата стават по-бързо (и е по-весело), стига да не си някой непоносим перфекционист, който си мисли че прави всичко най-добре и не дава на никой нищо да пипне. Simple Smile Аз, примерно, много държа като съм домакиня да си нареждам празничната маса както аз искам до най-дребния детайл. Помощници може да има, но аз им казвам какво и как; самоинициативи не толерирам. Simple Smile  Виж, за това какво ще се готви и яде, всеки има думата и е свободен да прави каквото си иска. Много лесно се разбираме винаги кой на кое ястие ще е “главният готвач”. Иначе знам, че има, и познавам хора, които не обичат някой друг да им вилнее из кухнята (и къщата). Аз обаче не съм от тях.

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 00:04 от ЧеКа

# 219
  • Melmak
Според мен най-добре всеки да донесе нещо, което е приготвил вкъщи, а не да се вихри в чужда кухня.

Иначе за сАрмите не съм съгласна. Най-сложно е овкусяването. Свекърва ми добре ги навива, ама вкус няма.

# 220
  • Mediterraneo
Обичам Коледа, по- скоро коледния дух. Все по- рядко ме навестява обаче. С порастването на децата нямам и мерак за украсяване. Събираме се със семейството на сестра ми само, тези празници не са ми за празнуване с приятели. Традицията за постните ястия от няколко години не я спазвам, промених си отношението към нея с промяната в живота ми.

# 221
На мен най-сложно ми е свиването на сърмите. Но аз принципно имам проблеми с фината моторика и като цяло боравенето с ръцете ми е сложно.

Навремето, когато всички живеехме в един град, задачите се разпределяха, всеки приготвяше по нещо у дома и носеше за общата трапеза на Бъдни вечер. Сега сме разпръснати в четири държави и за Коледа се събираме в по-малък формат, съответно домакините готвят, а гостите се включват по желание. Никой не се е оплакал, че му тежи, но както казах - ние сме по умереността.

# 222
  • Пловдив

Точно това си помислих и аз. Ако моя мъж реши да готви за Коледа, аз няма да го ям и на децата няма да дам Joy

# 223
Обичам коледните празници. Бъдни вечер и Коледа винаги сме със семейството на мъжа ми, а нова година прекарваме в нашите (там е истинския купон). Обичам времето прекарано със семейството, украсата, храната, настроението, подаръците и данданията която се вдига. Винаги има някой преобразен в Дядо Коледа с чувал на рамо. Децата се радват - ние се радваме Simple Smile.

# 224
Да допълня и аз по поста и относно очакванията и т.н. Родителите на мъжа ми ходят до селото на баба му, канили са ме, но аз много трудно спя на чужди места, всеки път съм уморена и пребита като включим и пътиване по автобуси, защото нямаме кола, липса на удобства, не обичам особено да ходя на гости, и с години отказвам, виновно ми е, обаче по-добре така, отколкото да се мъча и да скапвам празника на всички. Израстнала съм и в семейство, което не обичаме много гости, нито да ходим на гости, та си харесваме домашния уют. Празнуваме си вкъщи сега с мъжа ми, понякога с нашите, а друг път и с техните, ако не ходят на село при бабата.

Общи условия

Активация на акаунт