Празнувате ли Коледа?

• 24 350
  • 431
  •   1
Отговори
# 225
Обичам еднакво всички неработни дни. Коледа, отпуска - няма значение🤣

# 226
Много обичам Коледа!. Празнуваме сами със семейството ни. Живеем в друг град, различен от този на родителите ни. Не се събираме семейно, защото не ни канят, въпреки, че братята и сестри ни са там и с тях. Винаги тайно съм завиждала на такива големи семейни сбирки. След Коледа се виждаме с приятели, разхождаме се сред природата.

# 227
Обичам Коледа.
Но напоследък ме напряга факта, че дадо Коледа оставя подаръци при всяка баба и децата получават купчини играчки, които след седмица вече се чудя къде да сложа.
Иска ми се повече да ценят това, което получават и постоянно обяснявам, че дядо Коледа е добрия дух във всеки човек, как можем да сме дядо Коледа всеки ден бла-бла...
Иначе готвя всичко с удоволствие, малко се поизморявам, но нали затова почивните дни са винаги повече от 5 (сливам Коледа и НГ).

# 228
Ние сме на вълната в момента. Днес беше тържеството в градината. Отворили си подаръците още там /не предполагах, миналата година не ги отваряха в градината/. Бях сложила и едно писмо от Дядо Коледа в кутията /ръчно направена картичка и писмо от мен измислено/. Ама понеже ги отворили там, госпожата прочела писмото пред цялата група. Моя беше на върха на щастието, че от цялата група Дядо Коледа му е написал писмо само и единствено на него. Оле такова щастие има в очите му .. това е за мен магията на Коледа. И някак ме осени "аз съм Дядо Коледа", за моето дете, аз съм Дядо Коледа.. някой ден, когато разбере, ще му обясня, че Дядо Коледа съществува, защото ние всички сме Дядо Коледа!! И трябва да бъдем Дядо Коледа! Да бъдем добри и да сбъдваме желания! Без някой някога д аразебре, а тихичко, тайно, през нощта .. да оставим стъпки в нечий живот . Охх много вдъхновена и щастлива се чувствам Heart Бъдете Дядо Коледа за някого! Вълшебно е Hands Pray

# 229
  • гр.Пловдив
Цитат
И някак ме осени "аз съм Дядо Коледа", за моето дете, аз съм Дядо Коледа.. някой ден, когато разбере, ще му обясня, че Дядо Коледа съществува, защото ние всички сме Дядо Коледа!! И трябва да бъдем Дядо Коледа! Да бъдем добри и да сбъдваме желания! Без някой някога д аразебре, а тихичко, тайно, през нощта .. да оставим стъпки в нечий живот . Охх много вдъхновена и щастлива се чувствам Heart Бъдете Дядо Коледа за някого! Вълшебно е Hands Pray

Много красиво Purple HeartYellow HeartHeartpulse

# 230
Аз съм сигурно една от малкото, които не са привърженици на Коледа и еуфорията по празниците.
Така съм свикнала - като малка имаше за кратко една малка елхичка в нас, но в някакъв момент и елха не се украсяваше, нямали сме лампички, гирлянди по стените и т.н. Никога не сме се събирали семейно с родата на Бъдни вечер и на Коледа, татко в повечето случаи е бил по аварии на работа. Получавала съм подаръци от майка и татко, не мога да не съм им благодарна за грижите.

И сега не мога да го почувствам този празник, дори на моменти ми идва прекалена еуфорията на хората - това лудото пазаруване и трупане на маси с уникално много храна, която е абсурдно да се изяде. Купуването на подаръци за всички близки, защото трябва да се купи нещо на всяка цена, независимо ще влезе ли в употреба или не. И аз самата почти винаги по Коледа съм работила, та ми е ден като всички останали. След 2 дни празненства "магията" отминава и реалността се завръща..

# 231
  • Plovdiv
Ето затова обичам Коледа, защото имам възожност да създам красиви и топли спомени на децата си от този празник. Не искам един ден някое от тях да си спомня така за Коледа. Докато имам възможност и сили ще украсвяам цялата къща, ще кича елхи и лапички и ще приготвям вкусна храна. Семейството ми не може да ми е в тежест по празниците.

Купуването на подаръците за близките се прави с любов и желание, а не за отбиване на номера и купуване на безсмислени и ненужни неща.

# 232
Ето затова обичам Коледа, защото имам възожност да създам красиви и топли спомени на децата си от този празник. Не искам един ден някое от тях да си спомня така за Коледа. Докато имам възможност и сили ще украсвяам цялата къща, ще кича елхи и лапички и ще приготвям вкусна храна. Семейството ми не може да ми е в тежест по празниците.

Купуването на подаръците за близките се прави с любов и желание, а не за отбиване на номера и купуване на безсмислени и ненужни неща.

Много съм съгласна! За мен също е важно да създам уют и атмосфера. Нищо не остава от храните, защото не правим огромни банкети. Спазваме традицията. Яденето е между другото.
А подаръците са едно от най-хубавите неща, защото обичам да подарявам неща, които ще създадат настроение и ще зарадват получателя. Винаги ги избирам с желание и мисъл за получателя. Например, на моите приятелки подарих по една шоколадова буква, малка бутилка просеко и пакет коледен чай. Нищо особено, но зная, че се зарадваха. Нищо, че в последния момент се усетих, че съм взела W вместо M.

# 233
  • Melmak
Аз като автор на темата да се включа:

Коледно настроение нямам, но понякога купувам подаръци. Разбирам я Годес, ама много ме дразни това натъпкване по молове и магазини да се търсят безсмислени подаръци. Въобще това е толкова противно. Много е комерсиализирано.
Ако ти се наложи да припариш до мол в подобен ден, ужас на ужасите - няма къде да спреш, опашки, изнервени хора. Защооо?

За мм взех коледни чорапи, за братовчедка ми също.
Имам приятелка в чужбина, с която не успях да се видя тази година. Много ми липсва и понеже майка й отиде при нея за коледа, реших да пратя подаръци по нея. Взех коледни чорапи за цялото семейство и играчка за кучето. Много се зарадвах като ми прати клипче на малкия как играе и се радва.

В офиса имахме сикрет санта и си разменяхме подаръци.

Честно казано празниците ще прекарам в писане на магистърска теза и учене за изпити. Радвам се, че няма да съм на работа, за да мога да се посветя на това!

# 234
Simple Smile Надявам се един ден детето ми да има хубави спомени от коледа и изобщо от семейните контакти, празници и традиции. И да не ги свежда само до манджа и пари.

# 235
Ама то не е нужно да купуваш подаръци за всеки, който се сетиш. Само за децата, и за най-близките, ако знам, че имат от нещо нужда, ако нямат - нещо дребно + нещо за пиене и ядене.

# 236
  • София
А, не е нужно да купуваш подаръци... Ако близките ти са от типа "трябва", иначе може да се сърдят, ще трябва да купуваш и подарък.
Аз поне съм спокойна, че тази година се отървах от повечето гостувания без да заминаваме никъде.

# 237
milenaka хаха, да. Да се скарам и на майка ми и баба ми как са живяли без Коледа едно време и без Коледен дух? Не знам как са се сплотявали без тези два дни..

# 238
Не може по принцип да не се харесва нещо и то когато говорим, че Коледата на всеки си е индивидуална аранжировка. Т.е. по-скоро трябва да се напише "Не харесвам моята Коледа". Което пък не пречи на никой.  Но да кажеш не харесвам "твоята Коледа" или "чуждата Коледа по принцип"  е малко като не харесвам религията на другия, неговия цвят на кожата, неговата нажионалност, неговите предпочитания ... в крайна сметка това си е твоя работа и не можеш да го натоварваш с тях.

# 239
  • Melmak
Радвам се, че намерих и други хора като себе си. Обичам почивните дни, ама не и такива празници. Даже предпочитам  Великден, защото е топло и хубаво времето. Освен това нашият рядко съвпада с католическия и е идеално за кратко пътешествие извън родината.

Сега ми е едно грозно и мрачно, живея в град, квартал с грозни сгради и като погледна сутрин мъглата навън, как да ми е коледно. 😅

Пакетите по празниците из хотелите са за луди пари. Абсурд да дам толкова и да пътувам в най-големите задръствания и ужасната лудница по пътищата. Ще видим свекърите, че сигурно ще очакват да ходим на гости. Ама на 24.12 и другите дни ще уча.

На мен не ми харесва, че Коледата е консуматорска и маркетингът работи не на 100, а на 500% в последния месец от годината. Даже понякога ми е смешно как виждам стоки в хранителните вериги, които са много коледни и изведнъж в началото на януари са на промоция, която е по-близка до реална цена. Пример с разни бутилки просеко, панетоне, щолен и подобни неща за хапване и пийване.

Общи условия

Активация на акаунт