Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 25

• 57 829
  • 842
  •   2
Отговори
# 540
Сега виждам питането към мен. От Техника поръчах първата СМ. Не писах първоначално, за да не им правя антиреклама. От тях имам също съдомиялна, фурна, плот - всичките на Бош и са били в отличен търговски вид. Късно вечерта ми доставиха втората СМ/закупена от магазин/ и бързо я разопаковах. Не обърнах внимание за разлика в опаковането. С предходния ми пост исках да обърна внимание. Ако бях оставила сина ми да я получи, сигурно доста ядове щях да имам после.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 11:39 от Мари-ана

# 541
Сега виждам питането към мен. От Техника поръчах първата СМ. От тях имам също съдомиялна, фурна, плот - всичките на Бош и са били в отличен търговски вид. Късно вечерта ми доставиха втората СМ/закупена от магазин/ и бързо я разопаковах. Не обърнах внимание за разлика в опаковането.
Техника бг имат и физически магазин, поне един, така че нищо чудно и в техен склад да е била прашната. Т.е. не са само онлайн магазин без собствена физическа база.

# 542
Здравейте мами.Може ли малко помощ за работа с пералня Канди, която е комбинирана със сушилня. Нещо не настройвам правилно и дрехите от сушилнята ми излизат влажни ,а не сухи.

# 543
Здравейте мами.Може ли малко помощ за работа с пералня Канди, която е комбинирана със сушилня. Нещо не настройвам правилно и дрехите от сушилнята ми излизат влажни ,а не сухи.
Кажи за какви материи става дума, колко кг, съответно на каква програма сушиш и за колко кг максимум е предвидена, на какви обороти центрофугираш. Така общо няма как да се каже.

# 544
Още съм в процес на проба-грешка.Пералната купихме в събота и правих няколко проби, но неуспешни.Мисля , че аз нещо не уцелвам точната програма. Суших памучни дрехи центрофуга 800 оборота за 4 кг.Направих  за 1 час сушене и бяха влажни. Отново ги пуснах на 3часа и част от дрехите бяха сухи,а друга част пак влажни. Чудя се как да я настроя, за да излизат сухи.

# 545
Още съм в процес на проба-грешка.Пералната купихме в събота и правих няколко проби, но неуспешни.Мисля , че аз нещо не уцелвам точната програма. Суших памучни дрехи центрофуга 800 оборота за 4 кг.Направих  за 1 час сушене и бяха влажни. Отново ги пуснах на 3часа и част от дрехите бяха сухи,а друга част пак влажни. Чудя се как да я настроя, за да излизат сухи.
Във всичките теми ли ще питаш?
Щом имаш комбиниран уред, питай в темата за комбинирани уреди, която е активна и на първа страница в раздела.
Отговорих ти в другата тема, в която си питала.

# 546
Не каза каква е пералнята и какви програми има за пране и сушене, това също има значение.
800 оборота са много малко, а за 1 час сушене - направо нищо. И колко реално беше теглото на прането, програмата е ясно колко максимално ограничава? 
Не суши за време, а остави програмата да си прецени според вида на дрехите и спазвай ограниченията за тегло.

# 547
Нека не спамим повече тази тема.

# 548
За пръв път ще си купувам сушилня, усвоихме терасата на кухнята и се сдобих с мястото, където ще я сложа.
Двама възрастни с един младеж на 12г. сме.
Пералнята ни е Samsung 8kg.
Пера основно в събота и неделя, искам да не свива дрехите, и двамата с ММ сме едри, доста големи размери и не се намират лесно. Yum
След консултация с познати и ровене из нета реших, че искам BOSH 6та серия.
Бюджет около 1500лв.
Харесах тази - https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTW876LBY/p/683778,
след чететене тук при вас
и тази - https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-https://w … g233d1by/p/684012,
В технополис са на еднаква цена, в друг магазин wqg233d1by е 1430лв. -  https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wqg233d1by

Помагайте Blush

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 21:58 от Peppery

# 549
Това са два уреда от 6 серия, но доста различни-едната е със самопочистване на кондензатора, а другата не.
Самопочистването не означава, че няма да я чистите, да не се подлъжете. Просто вместо сух мъх, ще чистите мокър.
При една сушилня е най-важно кондензаторът да е чист, за да може тя да суши. Възрастта на детето няма никакво значение Simple Smile

# 550
Здравейте,
В процес на избор съм на сушилня. Мястото което съм предвидила е в килер където няма контакт. Мислих да я включвам с разклонител, който да включвам когато я използвам, но зачитайки се в инструкциите виждам че пише да не се включва по този начин.
Има ли наистина проблем да е през разклонител? Какви са ми вариантите ако в помещението няма контакт, разстоянието ще е около 2,6 м

# 551
  • София
Зависи какъв и какво още се включва в него. Ако е качествен и няма да го товариш няма проблем. Нашата е с раклонител, преди там беше пералнята, нищо им няма. На този контакт, основния имам и друг уред печка ли, миялна ще те излъжа. Бушона и контакта издържат. Като преместихме пералнята почна да дели контакт с бойлера, не мога да включа и двете едновременно, пада бушона веднага. Та ако не сработи защитата, вероятно има опасност наистина.

# 552
Нямаш проблем. Сушилни и перални не са толкова мощни уреди, че да не може. Но си купи все пак някой по-хубав удължител, не такъв за компютър. В смисъл да хваща щепсела здраво и стабилно, а не да се клатушка иначе те всички са по 16 ампера и това стига. За сушилня няма нужда и от някаква водоустойчивост.

# 553
Зависи какъв и какво още се включва в него. Ако е качествен и няма да го товариш няма проблем. Нашата е с раклонител, преди там беше пералнята, нищо им няма. На този контакт, основния имам и друг уред печка ли, миялна ще те излъжа. Бушона и контакта издържат. Като преместихме пералнята почна да дели контакт с бойлера, не мога да включа и двете едновременно, пада бушона веднага. Та ако не сработи защитата, вероятно има опасност наистина.

Към самия разклонител ще се включва само сушилнята, после разклонителя ще се включва към контакт с 2 гнезда, едното от които понякога може да се ползва за крок пот или еър фрайер( предполагам ще се случва да се засичат понякога включването на сушилнята с готвене…)

# 554
  • София
Това са малки, ме безкрайно мощни уреди, не би трябвало да има проблем при нормално добра инсталация

Общи условия

Активация на акаунт