Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 25

• 57 832
  • 842
  •   2
Отговори
# 570
Здравейте, от доста време пера успешно маратонки в пералнята. Та се чудя дали става и да се сушат успешно в сушилнята и на каква програма евентуално? Някой може ли да сподели опит?
Здравей,
Аз суша на микс , но задължително в предпазен калъф, че веднъж имах остъргана подметка.Имам и поставка за сушене, но не я използвам.
Благодаря  Ви за информацията! А може ли да споделите от къде си купихте предпазния калъф?

# 571
А не ти ли се отваря вратата на сушилнята от маратонките? Последния път суших  на сина ми едни маратонки и вратата се отваряше на всеки пет минути Sad За втори път опитвам и съм решила да купя поставка за сушене.
Само веднъж ми се случи, но бях сложила няколко чифта 😁
Предпазния калъф го взех от Али Експрес.

# 572
  • София
Има си приставки за обувки, за сушилни със съответната програма.

# 573
Няма отделна приставка за обувки, същата кошница е, която се използва за вълнени и деликатни дрехи и плюшени играчки. Обувките /маратонки/ се сушат на програма за деликатно. Това ми потвърдиха от сайта на Miele.

# 574
  • София
Да де, тази въпросна кошница, стойка или каквото според фирмата производител,не в свободно състояние да се мятат или в калъф.

# 575
Няма отделна приставка за обувки, същата кошница е, която се използва за вълнени и деликатни дрехи и плюшени играчки. Обувките /маратонки/ се сушат на програма за деликатно. Това ми потвърдиха от сайта на Miele.
На нашата сушилня ЛГ ,когато се използва поставката се пуска програма за сушене със зададено време. Така е отбелязано в книжката.

# 576
Здравейте! Търся си сушилня, която за съжаление ще трябва да монтирам в коридора и евентуално да скрия в гардероб. Това, което ме притеснява е, че сушилните генерират много влага. Как мога да се справя с този проблем и дали съществуват модели, които генерират по-малко влага или съхраняват влагата в резервоара по-добре?

# 577
Сушилните не генерират влага, а само топъл въздух "издишат". Ако оставяте вратата на гардероба отворена докато работи, не мисля, че ще имате проблем.

# 578
Чак пък много влага? Сушилните си има класове за ефективност на кондензацията и най-добрите почти не отделят влага.

# 579
Здравейте! Търся си сушилня, която за съжаление ще трябва да монтирам в коридора и евентуално да скрия в гардероб. Това, което ме притеснява е, че сушилните генерират много влага. Как мога да се справя с този проблем и дали съществуват модели, които генерират по-малко влага или съхраняват влагата в резервоара по-добре?
Аз не съм забелязала сушилнята да генерира прекалено количество влага, даже въобще не усещам влага в помещението, в което е моята, а то е малко. При всички случаи по време на работа вратичката на гардероба трябва да е отворена.

# 580
Майка ми има този модел - AEG серия 8000 с термопомпа и се усеща доста влага във въздуха, когато работи.

# 581
Майка ми има този модел - AEG серия 8000 с термопомпа и се усеща доста влага във въздуха, когато работи.
Странно. Топлина усещам, но влага - не. А съм доста чувствителна към влага откакто имах тежка двустранна пневмония преди години, малко да е повишена и започвам да кашлям.

# 582
По моето скромно мнение и засечка ,отделя се влага.От различните марки-различно.Бош и Горене-не много.Сега съм с Електролукс и се усеща,освен,че влагомера отчита м-у 10-15 % увеличение на влажността.Това за клас В.За А не мога да кажа.
Миже и да съм в грешка ,но си мисля дали не е от липсата на филтър пред кондензатора..

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 08:43 от reninel

# 583
  • София
И моята вдига влагата в помещението... Доста много ако не оставя някоя врата за проветряване

# 584
На всяка сушилня ѝ трябва въздух, за да работи. При всички случаи ще трябва да оставяте вратата на гардероба отворена докато работи.

И моята вдига влагата в помещението... Доста много ако не оставя някоя врата за проветряване
Ако в помещението влажността си е по принцип над 50-55% %, то е нормално докато работи сушилнята, тя да се вдигне. Ако уредът има клас на на кондензация В (около 82%), това означава, че поне 18 % от отделеното количество влага от прането ще преминават в помещението и влажността ще вдигне до към 70% (на теория), което се усеща. Поради тази причина, за да се осигури и по-кратка и лека работа на сушилнята, е добре дрехите, които позволяват, да се центрофугират на високи обороти.

Общи условия

Активация на акаунт