Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 25

• 57 822
  • 842
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Е няма да си съсипвам дрехите заради сушилнята, но да някакво такова е положението при нас. Просто й оставям вратите отворени, ако не е студено балкона или пускам аспиратора. 🤷‍♀️Да се оправя.

# 586
Е никой не те кара де Simple Smile
Просто описах какво е положението и всеки да си избере по-малкото зло за себе си, нали така Simple Smile

Иначе, сушилните с клас на кондензация А( около 91%) са доста по-скъпи и това не зависи от филтрите (някой спомена по-горе за филтри)

# 587
Дрехите не се съсипват от висока центрофуга, а от некачествени материи или нисък клас пералня.
Също не усещам повишаване на влагата в жилището при работа на сушилнята, а тя работи всеки ден.

# 588
  • София
Може, нашите дрехи са си посредствени народни марки. Факт, че ластика в дънките например ми се скапва от вис обороти. (повече от 1000имам предвид, за мен 1000 са си ок за повечето дрехи)
Всеки според стандарта си все пак.

# 589
Петя, аз се зачудих за филтрите,тъй като и 3-те са клас В ,центруфугиrани дрехи на 1000 оборота.Има разлика м-у марките.Но основна разлика (видима)е този филтър  за това се зачудих.
Нека знае жената,че има разлика във влагоотделянето.

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 08:42 от reninel

# 590
Може, нашите дрехи са си посредствени народни марки. Факт, че ластика в дънките например ми се скапва от вис обороти. (повече от 1000имам предвид, за мен 1000 са си ок за повечето дрехи)
Всеки според стандарта си все пак.
Изобщо не  е от марки това. Разказвах тук преди време 2 памучни фланелки Найк на какви парцали станаха и една гУспожа ми се присмя тогава. Качествените материи стават все по-малко за сметка на нискокачествени и рециклирани такива, дори и в най-марковите магазини. С такъв кеф си купих една много маркова синя риза минала година и след второто пране на 30 градуса за деликатни материи и ниска центрофуга е избеляла, а хем не е сушена в сушиля. Просто все повече неща идват с едни зелени етикетчета (еко, био, мио и баба им трънкина..), които много ме дразнят. Нали виждате и обувките, че вътрешната им  част е все по-рядко, изработена от кожа, ама цената...

Петя, аз се зачудих за филтрите,тъй като и 3-те са клас В ,центруфугитано на 1000 оборота.Има разлика м-у марките.Но основна разлика (видима)е този филтър  за това се зачудих.
Нека знае жената,че има разлика във влагоотделянето.
Да, логиично ти е чуденето, но % на клас В варира при различните производители. Не много, но и 3-4 % са достатъчни. Можеш и сама да си видиш на различните енерийни етикети. А пък то това е пресметнатои само за определена програма, а как е на практика..... Нали затова производителите казват, че сушилнята не бива да работи под и над някакви температури в помещението,  дадени са  средни времена за сушене при центрофугиране на точно определени обороти, да се спазват минимални отстояния от стени и т. н  Все дребни фактори, които в съвкупност, променят крайния резултат.
Искам да допълня, като обобщение, че ефективността на сушилнята зависи и от влажността и температурата в помещението.

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 08:58 от petiaivanov

# 591
Miele са клас А на кондензация и действително не усещам влага. Мои познати с други марки - АЕГ, Бош, Самсунг казват че усещат влага.

# 592
Да, така е. И другите по-читави марки имат модели с клас на кондезация А, но и цената им е по-висока.
Например:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-tr958m6ce
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WQB246CX0/p/652316 
(на продуктовите фишове са посочени 91% среден процент)

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 10:15 от petiaivanov

# 593
  • София
Здравейте! Търся си сушилня, която за съжаление ще трябва да монтирам в коридора и евентуално да скрия в гардероб. Това, което ме притеснява е, че сушилните генерират много влага. Как мога да се справя с този проблем и дали съществуват модели, които генерират по-малко влага или съхраняват влагата в резервоара по-добре?

Да, съществуват - Miele и някои модели Bosch и AEG:

- Bosch WQG233D1BY - 1599 лв - най-добра цена за клас А ефективност на кондензацията

- Miele TWC 560 WP EcoSpeed - 1999 лв до 29.02.2024 г. - най-доброто съотношение цена/качество+функции

- AEG T9DBB89B - 2599 лв - ако ви се дават повече пари.

# 594
Здравейте! Търся си сушилня, която за съжаление ще трябва да монтирам в коридора и евентуално да скрия в гардероб. Това, което ме притеснява е, че сушилните генерират много влага. Как мога да се справя с този проблем и дали съществуват модели, които генерират по-малко влага или съхраняват влагата в резервоара по-добре?
milkiss
Бих взел този модел, ако ви позволява бюджета.Супер СМ и добра отстъпка.
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twl780wp-ecospeedandsteamand9kg
Скрит текст:

# 595
Въпрос за новата ни сушилня. Miele TWF 760. Нормално ли е оставащото време на дисплея да изчезне в един момент, преди да е прикючила работа?

# 596
Въпрос за новата ни сушилня. Miele TWF 760. Нормално ли е оставащото време на дисплея да изчезне в един момент, преди да е прикючила работа?

Да, така правят. Трябва да се настрои да не изгасва.

# 597
Много благодаря!

# 598
Нормално е. Прави се с цел икономия на енергия, колкото и незначителна да е.
Ако искаш да провериш колко време остава — докосни бутона Dèpart.
Времето отново ще се появи на дисплея и след няколко минути пак ще изчезне.

В този ред на мисли — когато си купих пералнята Миле и я пуснах за първи път да работи, се втрещих, че оставащото време изчезна. Казах си, че толкова пари съм дала, а едно оставащо време не виждам, при все, че бях свикнала с това на старата ми пералня.
По-късно разбрах каква била работата 🫣😂

# 599
В настройките има информация за това . Може и да се деактивира . Аз на моята пералня например , го изключих . Губене на време е всеки път като искам да видя колко време остава да натискам , пък и съм сигурна, че почти нищо не се пести .

Общи условия

Активация на акаунт