Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 75

• 45 679
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
За целината знам само, че трябва да сваля нивата на пикочна киселина при хора с подагра. При мой познат обаче нямаше абсолютно никакъв ефект, при положение че спазва и диета. Но, разбира се, и това е индивидуално.

# 691
Какъв витамин D пиете през зимата?

Какъвто и през останалото време - Ostrovit D3 4000 IU + K2. Пия го след като съм обядвала, за да е с отстояние от Еутирокса.

# 692
Писала съм и по-рано... При мен след Ковид (първия най-тежкия) със средно тежко боледуване антителата ми спаднаха, на третия месец след боледуването имах перфектна кръвна картина, каквато не съм имала никога, космонавт направо, а се чувствах ужасно Rolling Eyes Само леко да ускоря крачка и безумно сърцебиене и задъхване...
Според ендокриноложката "Не се радваме на конкретните спаднали антитела, след ковид, а се чудим накъде ще избие... дано не е друго автоимунно". След още 6 месеца вече ТАТ и МАТ пак се повишиха, TSH се вдигна над обичайното за мен 2.4-2.6, а FT4 слезе на долна граница и започнах хормон.
Та не се знае кой стрес за тялото (боледуването също е такъв) как ще рефлектира на автоимунните.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 10:14 от peneva_a

# 693
Книгата се казва "Лечителя Медиум" на Антъни Уилиям. На английски е Medical medium.
Ходя на интервенозни терапии в клиника dr-ip Пловдив. Имам назначена индивидуална терапия на стойност 300 лв. Чувствам се отлично от нея, като 18 годишна. Но не ви я споделих до сега, защото е скъпо. Ходя веднъж месечно или през месец.
Паралелно с нея правя всичко възможно да се подобря физически и емоционално. Пия си целината, водата с лимон, спортувам кратко , не ям млечни , не се впускам на мига да услужа на всеки, пазя се от стрес.  Откровено казано забравих какво е да се събуждаш смазан сякаш не си спал, както година наред се чувствах.
В скрит текст ще публикувам най- лесното гладуване за здраве от книгата , което в момента правя. Има още видове гладувания но за момента аз това мога да направя като усилие.
Скрит текст:
Сутрешно прочистване:
-  По избор- След ставане от сън изпийсте между 500 мл и 1 л. вода с лимон или лайм. Изчакайте 15-30 мин. след което:
- Изпийте 500 мл до 1 л сок от стъблена целина на празен стомах. Изчакайте 15-30 мин. преди да консумирате каквото и да е друго.
- Не консумирайте радикални мазнини преди обяда. Това означава без ядки, семена, фъстъчено масло,растителни олиа, авокадо, кокос, какаови зърна, шоколад, гхи, прясно и кисело мляко, сметана, йогурт включително кокосов, сирене, масло, кефир,бекон, яйца, костен бульон или други животински протеини. Приемайте ги на обяд или по-късно.
- През цялата сутрин не консумирайте сушени плодове и сол.
- Поддържайте добра хидратация като се стараете ако е възможно, да консумирате сочни, богати на вода плодове, Изпийте минимум 500 мл вода или кокосова вода без оцветители и консервати.
- За по-добри резултати от Сутрешното прочистване не приемейте никакви проблемни храни цяла сутрин, в идеалния случай през целиа ден.

Списък с проблемни храни:
Ниво 1:
яйца
млечни продукти
храни съдържащи глутен
безалкохолни напитки
внимавайте с консумациата на сол
Ниво 2 - гореспоменатите +
свинско месо
риба тон
царевица
Ниво 3 - гореспоменатите +
олиа от индустриално земеделие- палмово, рапично, царевично, соево
Ниво 4 - гореспоменатите +
оцет
ферментирали храни включително кисело зеле
кофеин включително кафе, зелен чай, матча, шоколад
Ниво 5 - гореспоменатите +
зърнени храни без просо и овес
всички видове масло и олио включително зехтин, кокосово, слънчогледово, бадемово, фъстъчено, ленено
Бонус
За още по- добри резултати
- Напълно изключете солта и подправъчните смеси
- напълно избягвайте радикалните мазнини известно време
Ограничете също:
- алкохол
естествени/изкуствени аромати и овкусители
хранителна мая
лимонена киселина
аспартам
други изкуствени подсладители
мононатриен глутамат
формалдехид
консерванти
Минимално време за прочистване - 2 седмици.

# 694
Абе, организмите са толкова индивидуална и непредвидима система. Ако на някой му действа едно, на друг въобще може да не му повлияе.
Аз спазвам всички препоръки за хранене, добавки, отстояние и т.н. и не мога да оправя конверсията. Примирила съм се. При други, които не спазват и милимунда от това, което правя аз, конверсията е топ. А, де...
Пример, баща ми. Той е на 70+г, с увреден и омазнен черен дроб, повишени АЛАТ и АСАТ, стомашни и чревни проблеми, яде предимно въглехидратно и т.н., а има по-добро т3 от мен.

# 695
Хвърлих едно око по диагонал, според книгата, просото е ок, нали така?
А на няколко места четох, даже и при Рей Питките, ако не се лъжа, че просото е ендокринен разрушител и не трябва да се употребява.

# 696
Цитирала съм дословно автора.

# 697
Да разбира се, просто ми е учудващо.

# 698
Ха-ха, че аз, като изключим кафето, зехтина и солта, се храня на 100% по горепосочената схема. Браво на мен, значи. Grinning

# 699
Браво гърне! Ами аз за сега съм изключила само от ниво 1 храните.
Как без кафе 😝

# 700
Гърне, каква мазнина консумираш, че като гледам почти всичко е изключено?
Направи ми впечатление за солта, пак чета колко полезна е хубавата сол, фрешове за подкрепа надбъбречните със сол, сок от портокал или кокосова вода...и тн.
Абе човек си избира една мантра, спазва всичко прави всичко, после отива на следващия, там пак чете, пак прави това онова, после на следващия и накрая му писва и тегли м****** му всичко и така. 😏

# 701
Leny това е до обяд. Идеята е да дадем повече време на черния дроб да се изчисти . После си яж сол, зехтин и тн.
Има и други прочиствания , които са по-стриктни на в рамките на 9 дни. Не става въпрос да ги изключиш за винаги.
Съжалявам, но няма как  да препиша цялата книга тук . 🤷♀ за това написах най-лесното което е само до обяд.

# 702
Аз така или иначе до обяд нищо не ям от години, само вода и кафе.

Няма какво да изключвам.

# 703
Аз съм изключвала почти всичко за 3 месеца, отделно се пиех там билките, повлия ми страхотно на второто автоимунно, при щитовидните нямаше разлика, а и не усетих.

# 704
Просто веднъж увредена, дали щж, дали друг орган, не мисля че има път назад РЕАЛНО. Това е действителността. Да стопираш, да не получиш друго заболявне-да. Но да се излекуваш не.
За режимите- всеки режим донякъде действа, защото внимаваш какво ядеш и малко или много дори само това да е- помага.
За кокосовата вода скоро четох един лекар, има клинични проучвания в Индия колко е полезна. Е да, ама аз не харесвам пък това да се ядат само кокос и авокадо, макар да обичам. Ок, полезни са, природата се грижи за нас, но едва ли природата иска да умрат всички хора, които нямат достъп до кокос. Няма как да живея на кокосова водица. Карам си на местна храна.

Общи условия

Активация на акаунт