Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 75

• 45 679
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
.......
Множество възли водят ли до Хашимото? Понеже чета за нарушена структура, това положение с възлите води ли до там?

Нарушената структура се получава от атаката на антителата върху жлезата.

Относно книгите, аз все по-рядко чета, не толкова че нямам време, ами когато имам искам да го използвам за приятни неща и разтуха. Да, звучи безотговорно, но четене на такава информация изисква много време и мисловен ресурс и вече наистина се затормозявам. Аз чета от години все някакви неща за мен, за сина ми (нали е късно проговарящо дете, после анемии, Хашимото...) и направо вече съм изморена да смилам информация. Ще си дочета Протокола за надбъбречните и Наръчник за регулиране на хормоните някога, но ново не ми се почва.

Като спомена Ашли за "Живот без зърнени" се сетих, че имам и "Тихите убийци на мозъка" ох, дано някога и нея я прочета Joy

# 676
Забавното е, че точно онзи ден четох в една статия за SIBO, че сокът от целина бил нещо уникално за това състояние, но и по принцип. Grinning Много го хвалеха.

# 677
когато имам искам да го използвам за приятни неща и разтуха. Да, звучи безотговорно, но четене на такава информация изисква много време и мисловен ресурс и вече наистина се затормозявам. Аз чета от години все някакви неща за мен, за сина ми (нали е късно проговарящо дете, после анемии, Хашимото...) и направо вече съм изморена да смилам информация.
Точно по същия начин се чувствам, запазвам си статии и постове за четене, и така ги оставям, и моят мозък не ще да чуе вече.
Между другото, Айдън Мустафов препоръчва за Хашимото и възли на щитовидната жлеза, консумация на пресен копър, чай и гаргара от еньовче, и чай от гинко билоба.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 20:40 от Lemy

# 678
И кое в целината е толкова целебно?

# 679
  • София
Какъв витамин D пиете през зимата?

# 680
Спрейчетата на better u с витамин К.

# 681
И аз толкова съм се изморила от всичкото четене и проучване през годините, че... Sad
В някакъв момент на човек му писва, още повече ако вижда, че кой знае каква промяна няма, въпреки усилията.

Дори нямам желание да пробвам текущата "панацея" с целината.

# 682
Аз се чувствам много добре от интервенозни вливания на витамини.Направо като ви чета, вече съм забравила какво е да си чак толкова отпаднала и без желани дори да четеш…

# 683
Понатрупай опит, да минат годинки,... Simple Smile

Не става въпрос за "отпадналост" в смисъла да нямаш физическа енергия и да ти е уморено. По-скоро за едно психическо изтощение след дълги години проучване, четене, прилагане на това и онова... ами човек накрая се предава, то тия нерви имат лимит. Писва да се ровиш и да опитваш какво ли не.
Особено ако става въпрос за няколко диагнози.
Аз съм с хипофункция и ИР.
Преди това години наред се образовах за инвитро и репродуктивни проблеми.

Бая се понатрупват нещата.

# 684
И аз съм така. Имам Хашимото от 15 години. Знам много добре за какво говориш.
За съжаление отключи ли се болестта трябва цял живот да се борим. Това, което ме притеснява е, че автоименния отговор може да отключи и друго автоимунно. За това си пия целината. Ако искате мога да препиша от книгата протокола за сутрешна пречистване - той ми се струва най-лек. Не изисква никакви пари освен да си купиш целина и да не ядеш определени храни до обяд. И вода с лимон се пие не е нещо кой за не какво.

# 685
Моля кажи от коя книга е точно.

# 686
  • тук и там
Empathy,  кажи нещо повече за това интервенозно вливане на витамини. Какво вливат, колко пъти се ходи за вливки,през колко време,  цена и т.н. Благодаря!

# 687
Ок всичко ще напиша само ми дайте малко време, че преписвам ръчно от книгата 😀

# 688
Аз си вливах желязо, много е готино, въпроса е, че трябва да се търси причината за анемията, не само да се влива е така.

# 689
На мен ми се отключи второ автоимунно, отново след стрес. Според мен трябва да се работи върху психиката, настройките и отработването на стреса, сока от целина едва ли ще помогне в това отношение.
Но, ако пък те успокоява, че правиш нещо, защо не.
И аз като Стела съм изморена от всичко, знам какво трябва да правя, но не го правя.
Мисля, че тези които не ровят във всичко чак толкова като нас, са си по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт